נו ,זה לא סוף העולם שסוף העולם לא הגיע... לא?
רוצה לחלק איתכם הבוקר כמה מחשבות מטרידות ,לא כאלה קיומיות אבל עדיין.
כתבתי על זה לפני כמה ימים שיש נטיה בתוכניות הריאליטי השנה לערבב רגשות עם התחרות ומאסטר שף למשל הפכה מסחטת דמעות קבועה משל אנחנו מנויים על ערוץ טלנובלה תורכי וצופים בערוץ שממחטות בידינו
ואותי זה מעצבן
בתוכנית האחרונה של דה וויס היה בחור שהגדיל לעשות( למרות שגם בתוכנית האחרונה של מאסטר שף או זו לפניה הגדילה לעשות המתחרה פאולין שהכניסה מימד חדש לעניין סוחט הדמעות וסיפרה שאיבדה את עוברה בתום הריון ומזה 4 שנים היא הייתה בדיכאון ומאסטר שף זו ההצלה שלה)
נניח לזה לרגע ונלך לדה וויס.
עלה לשיר בחור חביב מירושלים שלפני שעלה לשיר חילק עם עמישראל את יתמותו מאימו שמתה לא עלינו ממחלה קשה ובהיותה על ערש דווי השביעה אותו
שילך וינסה את כוחו בשיר ויהיה סלב וזמר גדול.
תראו,אני יתום ותיק אני,הייתי יתום עוד לפני שזה נעשה ,טרנד' ומעולם לא חשבתי שבגלל שאני אומלל ,מגיע לי.
לא הגיע אלינו עניין ה "מגיע לי" הזה,שיש אנשים ומגזרים שמתפעלים את המגיע לי הזה כאילו נולדו איתו
נכון שאני מודה שהשתמשתי במותה של אמא שלי בענינים אחרים,אבל מקומיים לגמרי,שהטיבו איתי לרגע קט,לא פגעו באחרים ולא בסביבה
ובטח לא לצורך התקדמות בתחרות כזאת או אחרת או רווח כספי לא עלינו,מי חשב על זה בכלל??
עם כל הכבוד לבחור החביב ששר יפה אני לא אומר,מה כפת לי שהבטיח לאימו על ערש דווי שיגדל ויהיה צביקה פיק?
למה זה צריך לעניין אותי או לצורך העניין את עמישראל?
אתה שר טוב? יעבירו אותך
תצליח ,יעבירו אותך הלאה,לא משנה מה אתה,מאיפה באת וכמה מסכן אתה
אז לאיזה צורך מפעילים עלינו מניפולציות רגשיות ראבק?
כולה תוכנית מוזיקה, למה אני צריך לדעת על אומללותם,צרותיהם של המתחרים?
כולה תוכנית בישול,מה כפת לי ששלי מתחתנת בעוד 5 ימים ואחרי זה "הראש שלה יהיה פנוי לבישול"
תני לומר לך משהו שלי מתוקה,ראשית מזל טוב,שנית את ממש מאמינה במה שאמרת?
כאילו כמה אפשר לסבול את הטיית הראש הזאת,הדיבור התיכוניסטי המאגניב לכאורה הזה והאצבעות החבושות? אה?
2,3 תוכניות? זהו, מיצית ,לא תעזור חתונה ולא עמה,לבשל את לא יודעת שלום ותודה.
פעם אחת אני מקווה שמישהו יספר לי איך זה עובד מאחורי הקלעים של התוכנית הזאת כי כשחיים כהן סופר אחורה כאות שהזמן הסתיים ,המנות של המתחרים נראו כאילו לא גמרו לבשל אותם
אז איך אחרי 3 דקות כולם ניגשים בצעד גאון לשולחן השופטים עם מנות כאילו יצאו מהמסעדה החדשה של רושפלד?
אם זה ריאליטי,תנו בריאליטי ואם זה חצי ריליטי תגידו
טוב נעזוב את זה.
אתמול הכנתי את כל האוכל לארוחת השבת,ואני מתקדם יותר,אני חושב ביום רביעי מה לעשות,מעלעל בספרי מתכונים,מדפדף באינטרנט,בודק את המלאי שלי ולפי זה מחליט.
תראו עשיתי טעות לפני זמן לא רב וקניתי בשר טלה שהקצב ניסר (כן ככה ,אשכרה ניסר) לי לקוביות
בסיבוב הראשון שעשיתי חלק מהבשר זה לא הצליח ומכיון שנשאר לי עוד חלק ,חשבתי לנסות לבשל אותו אחרת.
הכנתי מבעוד מועד מרינדה,שמתי את חתיכות בשר הטלה בקערה והכנסתי ללילה במקרר
לא הלאה אתכם בסיפורים,הבשר לא יצא טוב ובזה סיימתי את האפיזודה עם הבשר הלא מוכר הזה.
אם אישתי היקרה אמרה שנזרוק את הבשר שלא אכלנו,סימן שבאמת כאן לא צלח העסק
מכיון שהמנה לא יצאה טוב לא אעלה תמונה לכאן.
בכלל מצא חן בעיני עניין המרינדה,אתה מערבב חומרים כמו בניסוי פיזיקלי או כימי ויאללה מה שיצא יצא
גיליתי לאחרונה את הלימון הכבוש,את הלימון הטוניסאי הכבוש,פילפל צ'אמה החריף,סילאן,יין אדום ואפילו פירורי לחם שאתמול היו חלק מטיבול אלוהי לתפוחי אדמה בתנור
אבל נלך דבר דבר
השריתי במרינדה 3 כרגעיים ו3 שוקיים
2 כרעיים פרקתי ואחד השארתי על כנו כמו שהוא

בסוף זה נראה ככה ומגישים על גבי פיתה עירקית ולמעלה מפזרים צנוברים ושקדים קלויים שצליתם במחבת
למנה בצורה הנוכחית קוראים מסחאן
עשיתי גם זיתים סורים חריפים ברוטב

לצערי לא צילמתי משום מה את תפוחי האדמה ועכשיו אני גם לא מוצא את המתכון אבל מזכרון אני יכול לומר שהרתחתי כמה תפוחי אדמה לרכך אותם,אחכ חתכתי לקוביות,בקערה נפרדת ערבבתי כוס פירורי לחם,חצי כוס קמח לבן,תבלינים עם 4 כפות שמן זית
הכנתי תבנית ובה סידרתי את תפוחי האדמה עליהם פיזרתי ביד נדיבה את התערובת מהקערה והכנסתי לתנור שחומם מראש _(מזה אגב חומם מראש? מי יחמם לי מראש? יש לי סו שף שאני לא יודע עליו?,חיממתי אני מראש תנור ל200 מעלות והכנסתי את התבנית עד שתפוחי האדמה קיבלו צבע חום וזה לוקח הרבה זמן,לא יודע כמה
טוב עשיתי גם שוקי עוף עם ערמונים קלופים ויצא נהדר וגם אותם מסתבר שלא צילמתי,הייתי כנראה עסוק בבישול ,מה
בכל מקרה צולים את העוף בסיר עד שמקבל צבע,אחכ מזהיבים בצל ושום ,מכניסים בחזרה את העוף ומבשלים כ35 דקות על אש קטנה ואחכ מוסיפים את הערמונים ומבשלים עוד כ15-20 דקות יוצאת מנה נהדרת
לשוקי העוף אגב עשיתי משרה מרינדה שהורכב מחצי כוס יין אדום יבש (תהרגו אותי אם אני מבין אם משנה יבש או חצי יבש או יין לבן בכלל)
רבע כוס סויה משובחת (במקרר שלי יש רוטב סויה סיני,זה נחשב משובח? ואם זה לא נחשב ,מה חושב מי שכתב את המתכון שאצא בהול לחוצות העיר ללקט מתכון סויה משובך? ומי קובע מה משובך ומה לא? טוב נו, שימו איזה סויה שיש לכם ותתעלמו מהמתנשאים)
בקיצור את כל זה וכל מיני תבלינים,למדתי לדעת שלא משנה כל כך מה שמים,כמון,מלח פלפל,רק אל תסטו ותשימו תבלינים מתוקים לדברים שלא נועדו לכך
אני משתדל ללכת לפי המתכון הכתוב בדרך כלל אבל מהר מאוד הבנתי שזו לא תורה מסיני
ועוד גילוי מאוד גדול לגבי אתמול,בעצם 2 גילויים,הילדים אכלו את כל מה שהכנתי,כלומר אכלו ושבעו
זוגתי הטובה חשבה שיש מעט אוכל,היה כמובן אורז בשפע,דודה שולה מקפידה לשלוח כל יום שישי פתיתים גם כשהיא לא מתארחת אצלנו וכמובן את מנת הקובה הקבועה וכל אחד מצא מה לאכול
לא מבין מאיפה החשש הזה שמא יחסר
מה יש למזרחיים האלה שחייבים לראות שולחן גדוש? ואני לא אומר את זה בהתנשאות,אני כבר יש לי נסיון ,אני נשוי לנסיון הזה 20 שנה אוטוטו 21
גם אני שמח שיש שולחן גדוש וכולם מוצאים מה לאכול
אבל מישהו עומד ועושה את כל זה,אז האמא המזרחית עומדת במטבח מיום חמישי ומוציאה לעצמה את הנשמה ,עלי זה לא מקובל
אני מוכן לעלעל תאורתית במתכונים ביום חמישי ולהתחיל מהבוקר ביום שישי לבשל כשבשעה ,12 פונקט על השעון אני מתפנה למנוחת צהריים ואחכ אני ממשיך לבשל
ואף אחד לא מת ולא נעליים
וגילוי מדהים שני לגבי אתמול: לא היו שניצלים מטוגנים ואף אחד לא מת מרעב,בהקשר לזה גם אפשר לומר שסוף העולם לא הגיע:-)
כאילו אם בעבר חרדנו שכשנגמר החזה עוף והיינו רצים להיפר גם ביום שישי כשגילינו שנגמר,החלטתי,אני שאפשר בלי שניצל וזה בסדר
הוצאתי להפשיר אתמול גם שווארמה נקבה (מה ההבדל אגב בין נקבה לזכר,מה יש לשווארמה נקבה שאין לזכר,לא לי פתרונים)
אבל גם היה מספיק אוכל וגם האמת שלא בדיוק ידעתי מה לעשות איתה
יום שבת וזה,שמתי כבר מדיח לשאריות הכלים של הערב,אני רוצה לרכוש עוד צלחת הגשה יפה ולחדש מלאי תבלינים,אולי נקפוץ ללגעת באוכל במתחם חונים קונים בראשון אם מזג האוויר יהיה נחמד
אם לא,לא
בלי קשר:
כבוד להפועל קטמון שעשתה לי נחת אתמול וניצחה וממשיכה לשמור על מקום ראשון בליגה א' דרום
אני סיימתי,תיהיו טובים