מזמן לא כתבתי פוסטשבת,איכשהו יוצא שאני כותב באופן קבוע פוסט ביום שישי
ואין לי מה לחדש בשבת.
אבל בתגובה לפוסט הקודם חגית ר' ביקשה את המתכון של הקציצות ואתמול עשיתי קציצות ברוח התוכנית "הכי טעים שיש" ויצא נהדר !
אז אני יודע שנתתי כאן כבר כמה וכמה מתכונים של קציצות,אבל מכיון שהבלוג שלי לא מחולק לקטגוריות (נו סיפור ארוך),קשה למצוא בים הפוסטים,את המתכון
אז מי שרוצה לדעת איך עושים,הנה הוא לפניכם:
בסיר הכי גדול שלכם,שמים שמן קנולה רגיל (אגב רק בתוכניות בישול מבשלים באופן קבוע עם שמן זית,יש להם מן הסתם תקציב בלתי נגמר ,מה שלנו האזרחים אין ולכן נשתמש בשמן קנולה.
חותכים גס בצל אחד (אני מדבר על ארוחה ל5 אנשים) וזורקים את הבצל החתוך לסיר,משאירים את הבצל בסיר עד שהוא משחים,בנתיים לוקחים 2-3 גזרים,מגרדים את הקליפה חותכים אותו לחתיכות וזורקים את החתיכות לסיר,נותנים לו בסיר כ20 דקות עד שמתרכך
באותו אופן חותכים 5-6 תפוחי אדמה לפרוסות ואחרי שהגזר מתבשל כ15-20 דקות זורקים לסיר את תפוחי האדמה
בנתיים אפשר להכין את הקציצות,אני שמתי בבלנדר בצל שחתכתי לשניים,3 שיני שום גדולות,פרוסת לחם שפוררתי לבלנדר וחצי פלפל ירוק חריף (אפשר כמובן יותר אם רוצים שטעם הקציצות יהיה חריף יותר) הפעלתי את הבלנדר ואת העיסה שיצאה הכנסתי לקערה בה שכב הבשר הטחון,הוספתי ביצה,נתתי מלח ופלפל הוספתי פפריקה מרוקאית חריפה(שמצאתי בעדן טבע מרקט) ותבלין לקציצות ויצרתי קציצות עגולות די גדולות,החזרתי לקערה שמתי ניילון נצמד והכנסתי למקרר ל20 דקות
חזרתי לסיר ,לקחתי 3-4 עגבניות,חתכתי לחתיכות לא גדולות והכנסתי לתערובת שבסיר
כל הכבודה התבשלה עוד כ20 דקות על אש נמוכה.
הוצאתי 2 גרונות שקניתי במיוחד אצל הקצב (השארתי במקפיא והוצאתי ערב לפני להפשרה),סידרתי אותם בסיר,הוצאתי את הקציצות מהמקרר וסידרתי גם אותם בתוך הסיר,הוספתי מים רותחים עד לגובה הקציצות,הבאתי לרתיחה,הורדתי את האש לאש נמוכה ונתתי לכבודה להתבשל במשך שעתיים,מידי פעם טעמתי את הבלילה שנוצרה בסיר,הוספתי כורכום,כמון וזרעי כוסברה והמשכתי לבשל
צריך לומר שאפשר להוסיף ירקות וגם תבלינים לפי הטעם,אפשר גם לטגן את הקציצות לפני שמכניסים לסיר כדי להשחים אותן קצת,אני העדפתי הפעם לא לעשות זאת כדי שהקציצות יספגו את כל הטעמים של הבישול וכך אכן היה
הטעם אגב גן עדן,חריף במידה וממלא
על יד הסיר הזה עשיתי אורז ,תפוחי אדמה קטנים שלמים בתנור שעטפתי אותם בשמן זית,שיני שום ופרחי כרובית ושמתי בתנור בחום של כ180 מעלות לשעתיים שבשעה השניה פשוט צריך לשים לב שהמנה לא מתייבשת,אני אגב מרטיב אותה ביין לבן

אתמול קבוצתי האהובה הפועל קטמון ירושלים שיחקה באיצטד. טדי בירושלים נגד הקבוצה אסי גלבוע,קטמון ניצחה 0:4,נצחון גדול שנותן לה נשימה להמשך הליגה הקשה הזאת,לא הייתי במשחק,אבל עם כל גול שמחתי שמחה גדולה
בשישי הבא תשחק קטמון בחדרה נגד הקבוצה המקומית שמובילה את טבלת הליגה ואני אשקול לנסוע למשחק
סבתא נ. מרגישה יותר טוב ,עדיין מאושפזת,היום נוסעים לשם זוגתי עם הילדים ואני נשאר לסיים את הכביסה של הבן החייל
אנקדוטה לסיום,בתחילת המפגש בנענע כשהמתנו להגעתו שך אבו אלמוג ,כל אחד קצת סיפר מאיפה בא ואיפה גדל ומסתבר שמנכל נענע דני רייכר ואני גדלנו באותו רחוב בבית הכרם בירושלים,הוא גר עם הוריו בשחר 1 ואני בשחר 6,לא הכרנו אז כי הוא בגיל של אח שלי אותו הוא כן מכיר אבל זכרתי היטב את אחותו שהיה לה שיער בלונדיני מקלות קראו לזה,ועליכם לדעת שבזמן ההוא הייתה קנאה קשה בכל מי שהיה לו שיער חלק ודאי מקלות ושאינו מתענה בעשיית אבו עגילה ולכן למרות שהייתה ילדה צעירה בזמן ההוא אני זוכר אותה היטב
אחכ אגב הסתבר שגם אבו אלמוג כמה שנים אחכ התגורר ברחובנו הקט בעת לימודיו באוניברסיטה,הרחוב שלנו היה מבוקש מאוד על יד סטודנטים כי רק שדה וואדי הפרידו בין שכונתנו לאוניברסיטה בגבעת רם ועל כן הגישה הייתה קלה ,לא בחורף אגב,אבל זה כבר סיפור אחר
אגב מי שעוד לא יודע ,יש פוסט חדש בבלוג ההצלה ,האחרון במתכונת הזאת,הבלוג יהפוך לבלוג מעקב אחרי הפגישה עם הנהלת נענע ונקווה שהענינים יתקדמו עכשיו לשביעות רצון כולנו
רק שתדעו שכתבתי את הפוסט הזה בטעות בבלוג ההצלה בכרום,כשגיליתי את הטעות ניסיתי להעביר מכרום לכרום ומכרום לאכספלורר,נאדה ,רק מפיירפוקס לפיירפוקס זה עובד,זה עוד וי לפיירפוקס וצל"ג למתחרים
אני סיימתי,תיהיו טובים