לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


"פנימי גובלן" הוא מונח שלקוח ממערכון של הגשש החיוור המדבר על סוג של תפירה עילית.ככה הייתי רוצה שיחשבו על הכתיבה שלי,סוג של כתיבה עילית .
כינוי:  טליק

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2018    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2018

המלצה על אוכל רחוב ומתכון


בשישי בבוקר נסענו ללוד,לטיפול עשרת אלפים ב2 הרכבים שלנו,יום שישי הוא יום עצלני אצלנו,קמים סביב 8 מתעוררים לאט,קפה,משהו קטן לאכול,מפנים את עיתוני השבוע מהבית לעיתוני השבת ואני הולך למכולת להשלמות הכרחיות,חלה,חלב,פיסטוק,שיהיה.אבל באותו בוקר נסענו למוסך.זוגתי קבעה לנו טיפול אצל דני במוסך מרקו בלוד ב8 בבוקר ,אז לא עשינו כלום בבית.בגלל שדני מכיר את זוגתי , קיבלנו שרות מהיר ובסביבות 9:20 שתי המכוניות כבר היו אחרי הטיפול ואני הייתי רעב.אחד מחברי הפייסבוק שלי מרבה לכתוב על אוכל רחוב והשבוע כתב על המקום של אדון בוקובזה בשוק רמלה וכשיצאנו מהמוסך של דני בלוד,חשבתי שזה יהיה עוול אם ניסע ישר הבייתה ולא נלך לאכול משהו.

האמת שאני כיוונתי ללכת לחומוס סמיר בשוק רמלה אבל זוגתי רצתה סנדוויץ' טוניסאי ונזכרתי במה שארז כתב.נסענו .עניין של 10 דקות מלוד עד פאתי השוק.בקושי מצאנו חניה,יום שישי וזה.

עברנו את הסנדוויץ הטוניסאי בכניסה המזרחית לשוק זה עם השלט של ההמלצות של אהרוני וגיל חובב שאצלו אכלנו  בפעם שעברה כשהיינו בשוק וכ10 מטר אחריו בצד ימין מצאנו את המקום של בוקובזה.


באופן מפתיע היה מקום פנוי.ביקשנו וקיבלנו סנדוויץ' טוניסאי אחד שחולק לשניים וביקשנו מאדון בוקובזה שישים מה שבא לו.תקשיבו,אחת מהמנות הכי טובות שאכלתי !היה חריף !אבל נורא טעים,גם הלחמניה שאדון בוקובזה אמר שאופים במיוחד עבורו הייתה מצויינת

ברגע שהתיישבנו וקיבלנו את האוכל התחיל להיות מוצף אנשים.כשסיימנו את המנה ביקשנו עוד אחת לדרך:2 סנדוויץ טוניסאי עם 2 בקבוקי שתיה עלה בסך הכל 59 שקל.אחכ נכנסנו לשוק פנינו ימינה ומצאנו מאפיית לחמים ופיתות ללקלק את האצבעות, ודאי לאוהבי לחם כמוני ואחכ פנינו שמאלה ויש שם דוכן גבינות שמבלבל לך את החושים עם חלבות נצרתיות מאלפות,לולא היה יום שישי ולולא היינו צריכים להתחיל לבשל הייתי נשאר שם עוד קצת .מת על שוק רמלה ועל האוכל רחוב שיש בו,יש שם דוכן של בורקס תורכי שלא קנינו כי כמה אפשר אבל ודאי נקנה בפעם הבאה שניהיה שם ,גם חשבתי שאולי נפגוש את רחלי  אבל לא פגשנו:-)

בצהריים התחלנו לבשל את ארוחת השבת,ילד אחד הלך לעבוד ,דודה ש. לא באה הפעם והארוחה לא הייתה אמורה להיות גדולה.מבעוד מועד הפשרתי חצי מגש פרגיות שהיה לי (כ250 גר') ורציתי לעשות משהו מיוחד למרות שמה יש כבר לעשות עם  פרגיות

אז הנה מה שעשיתי


המרכיבים של המנה שעשיתי


250 גר' פרגיות


2 שיני שום


3 כפות שמן זית


3 כפות קטשופ


1 לימון סחוט


1 כף חומץ


כפית פפריקה מתוקה


מלח ,פלפל


רוטב שום


2 שיני שום כתושות


2 כפות מיונז


 לסלט העשבים:


חצי צרור פטרוזיליה קצוצה


חצי צרור נענע מופרד מהעלים


 שן שום פרוסה דק


שמן זית


מיץ לימון מחצי לימון


2 עגבניות


קודם הכנתי את המרינדה לפרגיות,מערבבים בקערה את כל החומרים עם הפרגיות בקערה ומניחים הצידה כדי שהפרגיות יספגו את הטעמים.


מכינים את סלט העשבים ומתבלים(אני שמתי את כל הפריטים בבלנדר כדי שתיהיה סוג של מחית)


על מחבת פסים צולים את הפרגיות   כ4,5 דקות עד שהן מוכנות


בתנור שחומם מראש,מכניסים לאפה שקנינו מראש וחותכים לחצי (עשיתי 3 חצאים)


את הלאפה החמה פורסים על  משטח העבודה,מורחים אותה במחית שהוצאנו מהבלנדר


ועליהן מניחים את הפרגיות


אפשר לגלגל את הלאפה כמו מנה שווארמה או להניח פתוחה על צלחת הגשה ולאכול ככה


יצאה מנה מצויינת וגם יפה ואני מצטער שלא צילמתי


אני סיימתי,תיהיו טובים


 

נכתב על ידי טליק , 20/2/2018 19:55  
19 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של n_lee ב-27/2/2018 00:31




468,567
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , ספורט , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לטליק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על טליק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)