לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


"פנימי גובלן" הוא מונח שלקוח ממערכון של הגשש החיוור המדבר על סוג של תפירה עילית.ככה הייתי רוצה שיחשבו על הכתיבה שלי,סוג של כתיבה עילית .
כינוי:  טליק

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2018    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2018

אתנחתא קולינרית -חלק שני


כשהייתי ילד לא אהבתי לבוא לבית שסבא וסבתא ,הורי אבא,גרו

זה היה בית ערבי על כל מאפייניו,כולל העובדה שהשרותים בבית היו שרותי בול פגיעה

ותמיד פחדתי שאפול לתוכם:-)

שנים אחכ הבנתי באיזה בית מדהים הם גרו,אבל אז הם כבר לא היו בחיים ובבית המקסים הזה גרו דוד שלי ומשפחתו ששיפצו אותו 

ועשו בית שמשפחה יכולה לגור בו כולל שרותים חדשים

כשנכנסתי בפעם הראשונה למסעדה של חג' כחיל בכיכר השעון ביפו חזרו אלי המראות של הבית הערבי הגדול במושבה הגרמנית בירושלים

לחג' כחיל 2 סניפים של המסעדה המצויינת הזאת

אבל המסעדה בסניף כיכר השעון ביפו נראית לפני האוכל כאילו נכנסת לבית ערבי מהיפים שיש

בעיקר המרצפות הגדולות והצבעוניות על הרצפה כמו שהיו בבית של סבא וסבתא

חג' כחיל בשעון ביפו היא מסעדה של אוכל ערבי (עוד אחד מני רבות שביקרתי בהן) ומוגש בה אוכל מהמעלה הראשונה,באמת

הבעיה היחידה שאין חניה בסביבה וצריך שיהיה לכם מזל גם במציאת חנייה כשאתם באים לשם ודאי להזמין שולחן מראש

המחירים סבירים

ניסע רגע צפונה למסעדה שהזכרתי אבל לא התעכבתי עליה ואני מדבר על מסעדת אל באבור בצומת עין אברהים,צומת אחת אחרי הכניסה לאום אל פאחם.

המסעדה יושבת על גבעה קטנה בצד שמאל של הכביש ויש בה אוכל מופלא

היא טובה בהרבה מהסניף ביוקנעם ואין לי הסבר למה זה

האוכל טרי ומצויין והמחירים סבירים

נרד מעט דרומה ובמושב בני ציון יושבת מסעדה ששמה ג'וז ודניאל,האוכל צרפתי איטלקי,הנוף מהמם מחלון המסעדה,העניין שהיא קצת יקרה

בהרצליה אכלתי בכמה מסעדות טובות,עצם העובדה שאני זוכר רק את הסניף של "עד העצם" ברחוב הראשי של הרצליה פיתוח אומר שלא חוויתי חוויה קולינרית לכתוב עליה הבייתה

בתל אביב יש המון מסעדות מצויינות והמבחר גדול,אני לא מרבה לבלות בתל אביב במסעדות בעיקר בגלל בעיות חניה 

אבל אני חייב לכתוב על מסעדה אחת,לא מפורסמת ובלי יחסי ציבור,למסעדה קוראים חנן מרגילן והיא מסעדה בוכרית ברח מסילת ישרים 12 בדרום תל אביב

יש בה אוכל בוכרי שמי שאוהב ילקק את האצבעות והמחיר לזוג כלום ושום דבר

אני מאוד אוהב את דוקטור שקשוקה של בינו גבסו ביפו,השקשוקה מוגשת במחבת אישי עם  פרוסות של לחם לבן,השקשוקה חריפה בטעם אלוהי

והמחיר רגיל לגמרי

הדר בתגובה לפוסט הקודם כתבה  על מסעדת איציק הגדול ברח רזיאל ביפו,מסעדת שיפודים מצויינת,האוכל טעים מאוד והשרות מהיר מאוד

המחיר בהחלט סביר

עוד מסעדה דומה  עם אוכל מצויין אפשר למצוא ברח רציף העליה השניה ביפו ואני מדבר על מסעדת הזקן והים,שוב שיפודים מצויינים,צ'יפס שרוף כמו שאני אוהב ומבחר סלטים שאפשר למצוא במסעדות גליליות,אסור להתקרב בשישי בערב ואין אפשרות להזמין מקום מראש

נצא מיפו וניסע לאור יהודה,שם יש הרבה מסעדות טובות,אבל יש אחת מצויינת שנקראת לחם הבית,בשדרות מרדכי בן פורת 58

זו מסעדה טריפוליטאית ויש בה אוכל מופלא ! שאחכ אפשר גם לקחת הבייתה והמחירים סבירים

חומוסיות טובות שמועדפות עלי אפשר למצוא ביפו ,אבו חסן כמובן בסניף ברח הדולפין,קלאבוני ברח יפת והסניף המצויין שלו ברח האורגים באזור התעשיה חולון

חומוס מצויין אפשר למצוא ברמלה אצל חליל בקהילת דטרויט 6 ובחומוס סמיר שנמצא לא רחוק ממנו

בורקס טורקי על גבינה עם ביצה בתוכו ורוטב של מיץ עגבניות אפשר למצוא בשוק לוינסקי ברח לוינסקי 46 שנקרא פשוט בורקס לוינסקי

בכלל בשוק לוינסקי יש מקומות מצויינים לאכול

אפשר למצוא בורקס תורכי מצויין ברח דרך ההגנה 141 בתל אביב

ובורקס תורכי נוסף בתחנת הדלק סונול על כביש 44 לכיוון תל אביב אחרי הכניסה השלישית לאזור

ומכאן אני רוצה לכתוב מילה על מסעדות בירושלים,רק לפני ירושלים נעצור ב2 מקומות:

למושב משמר איילון  נוסעים בכביש תל אביב ירושלים הישן ואחרי רמלה יורדים ממנו ימינה לכביש שלוקח אותנו בסוף ללטרון,בדרך עוברים במספר מושבים עד שמגיעים למושב משמר איילון,שם יש מסעדה משפחתית בשם בישיקיו שפתוחה רק מספר ימים בשבוע והיא מעשנה.

זו אחת ממסעדות הבשרים הכי טובות שאכלתי,להפתעתי צמחונים וטבעונים יכולים לקבל מנות שהם לא בשר לפי בחירתם,העסק לא זול אבל האוכל והבירה שממלאים לכם פעם אחר פעם שווה 

על רמלה כבר כתבתי ועכשיו נלך לאבו גוש

אני רוצה להפריח פעם אחת ולתמיד את העובדה שאומרת שבאבו גוש יש אוכל מצויין,אין שם אוכל כזה,יש שם אוכל של חומוס ציפס סלט ושיפודים שנעשה בצורה טובה,החומוס לדעתי משעמם אבל האוכל משביע מאוד לאנשים רעבים שבילו יום שלם בירושלים ולא אכלו בה,המחירים סבירים והשרות מהיר ואדיב מאוד

אבל היא לא בירת הקולינריה של אף אחד ויש מקומות אחרים שעדיפים עליה בהרבה

עכשיו נגיע לירושלים ואומר מייד שכל המסעדות שגדלתי עליהן בילדותי לא קיימות ותחתן יש מסעדות אחרות שאני בטוח שחלקן מצויינות אבל לא אכלתי בהן

מה שכן, אפשר להגיע לשוק מחנה יהודה ולהנות מהריחות והמראות ושם יש את המסעדה שלדעתי היא אחת הכי טובות בארץ ביי פר

וזו מסעדת עזורה שעושה אוכל ביתי מהטובים שאכלתי

יש גם סניף של עזורה ברח מקווה ישראל 2 בתל אביב אבל בה לא ביקרתי עדיין

במחנה יהודה יש גם את מסעדת רחמו ומקום נוסף של אוכל ביתי מצויין שנקראת מורדוך

וכדאי בשלושת המסעדות האלה לקחת אוכל הבייתה

לא הייתי במסעדות בדרום הארץ ואם הייתי אני לא זוכר,באילת לא מצאתי אף מסעדה לכתוב עליה הבייתה רק להעיר שכדאי שבהיפרים שלהם ימכרו מאזולה ויאפשרו לקנות קרטוני חלב קטנים וונס קפה קטן גם  קרטון ביצים קטן,זה לא יאומן שאין

ושיורידו קצת את מחירי המוצרים

זהו בערך

עכשיו אני הולך להכין שקשוקה חריפה,מחר אנסה להכין גוז'גוז'ה שהם כיסוני בשר בוכרים ואני מקווה להצליח,לא עשיתי מעולם

ואני מוחה על העובדה שאדי עזב את מאסטר שף רגע לפני הגמר,אבל אשים מבטחי ביודה המתוק

אני סיימתי,תיהיו טובים

נכתב על ידי טליק , 1/3/2018 16:44  
33 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמזונה ב-5/3/2018 19:31




468,084
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , ספורט , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לטליק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על טליק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)