כנראה שהייתי צריך לחלות בשביל שישבר המצור שהטלתי על עצמי בקשר לקריאה.
הרבה זמן לא קראתי,שבועות ארוכים מוטלים על המדף שאתמול איבקתי 3 ספרים ביניהם "ניצבת" של א.ב. יהושע
היום כאילו כלום,לקחתי אותו מהמדף הנקי והתחלתי לקרוא.
לא סיימתי אותו,עדיין, אני אוחז בעמוד 126 מתוך 296 עמודים שמחזיק הספר המצויין הזה בהוצאת הספריה החדשה
אבל כמו בספרים אחרים שקראתי,אני מתקשה להתאפק ורץ לכתוב על החלק שקראתי.
ראשית הספר קריא להפליא,לוקח אומנם כמה עמודים להחליק אליו,אבל משהתחלת לקרוא אתה מרגיש נוח.
בלי לעשות ספוילר אומר שמדובר בנגנית נבל שבאה מאנגליה בה היא חיה לבקשת אחיה לשמור לתקופת זמן קצובה על דירת אמה שמנסה לגור בדיור מוגן בתל אביב אחרי שאביה נפטר.
נוגה נגנית הנבל שזוהי דירת ילדותה ,בשכונה שהתחרדה מבלה את ימיה בשיטוט בירושלים,משמשת כניצבת בסרטים שמצולמים בעיר
היא אוכלת במסעדות תבשילים בשוק מחנה יודה, ומי שמבין באוכל יודע שמסעדות השוק מנפקות את האוכל הכי טוב בירושלים,גם אם הוא אוכל פשוט על פתיליות ,כמו שאנחנו אכלנו אצל מנגן המיתולוגי.
משמשת ניצבת בסרטים אחד מהם מצולם בשכונת טלביה שברחובותיה גדלתי,מזכירה את הפילוסופ מרטין בובר שעם נכדו גדעון,או גידי למדתי בשנים הראשונות בבית הספר היסודי והיינו שותפי סוד במשחקי ילדים ועומדת להיות ניצבת באופרה כרמן שעתידה (בסיפור) להתקיים על המצדה
הספר,לפחות בחלקו הראשון,בתאור דמויות המשנה הסובבות את נוגה מזכיר מאוד את המאהב,ספרו המיתולוגי של יהושע,השפה דומה (למרות שזה לא צריך להפליא הרי הסופר כותב בלשונו)
שם מופיע מאהב שנעלם וכאן סבתא שלא זוכרת שהיא סבתא,דמויות שאם זה היה סרט,לא היו מצולמות רק מוזכרות ויחד עם זאת השפעתן על הסיפור רבה.
יהושע תופר ביד רכה את הסיפור על נגנית הנבל אחיה ואמה שהשאירה דירה בדמי מפתח בשכונה שהפכה חרדית ומנסה לגור בדיור מוגן בתל אביב במשך 3 חודשים לנסיון ככה שאם תחליט לחזור זכויותיה ישמרו לה.
היום מעט מאוד אנשים נותרו שגרים בדמי מפתח,צורת דיור שהייתה מאוד מקובלת בשנות ה50 וה60 שהשכירות בה משולמת אחת לחודשיים או שלושה והתשלום נמוך בצורה מגוחכת
.
ביום שישי כשהיינו באזכרה התוודענו לעובדה שהדירה הראשונה שבה גרו אבא ואמא אחרי נישואיהם,הייתה שלהם,(בחיפה ברח' פועה ) בקניה ואנחנו תמיד חשבנו שהייתה שכורה או כמו אז בדמי מפתח
ואבא שלי שלמד בטכניון הזמין את חברו שלמד איתו ,לימים השותף שלו במשרד האדריכלים לגור איתנו והוא מסתבר השתכן בחדר שלי ואני הייתי כולה בן שלוש.
הסיפור הזה לא ממש קשור לספר המצויין שאני קורא,אבל אתם כבר מכירים את הנטיה שלי לקחת ענף לא נראה ולטפס עליו:-)
זהו,עכשיו משסקרתי את חציו של הספר ומשהכרזתי על היציאה מנבצרות הקריאה ,אפשר לחזור לחלקו השני

עשיתי כמעשה,כמו מניפה' יקירתי והעליתי את ציור העטיפה הנפלא שבחר הסופר. (או העורך) הציור שנקרא "מאקס" ,הוא ציור שמן על עץ מידיה של הציירת האמריקאית אליזבת פייטון
אני סיימתי,תיהיו טובים