מי אצלכם רוחץ את הכלים של ארוחת השבת?
מי מוריד מהשולחן ומסדר?
הרי גם למי שיש מדיח כלים לא פטור מנקיונות עד שהכלים מגיעים למדיח.
אז מי מנקה את הצלחות? ומי אומן הסידור במדיח? ויש כאלה !
יש לנו מדיח,הוא עבד בנאמנות ויעילות כמה שנים ובשנה שעברה התחיל לזייף
ואני החלטתי (החלטה עצמאית לגמרי...) שאני מעדיף שנרחץ כלים ידנית,נכון שבמהלך השנה הזאת עברה לי מחשבה לקנות מדיח חדש או פשוט להזמין בעל מקצוע ולפחות לברר עלויות תיקון.
אבל העניין הוזנח ונשכח וככה יוצא שאנחנו רוחצים כלים ידנית.
אתמול אני בישלתי ראשון,עשיתי כמו שסיפרתי כבר ,עלי גפן שחלקם מולא בבשר טחון שבתוכו אורז (לא מבושל ) תבלינים וירקות ירוקים קצוצים וחלקו בשביל הצד שלא אוכל בשר ,אורז לבד עם צנוברים ירקות ירוקים קצוצים ותבלינים.

אחכ עשיתי קציצות עם אורז עם ירקות מבושלים בבישול איטי

ובסוף מניפת תפוחי אדמה עם שיני שום,פרחי כרובית וצנוברים שכולם נהנים לאכול אותה.

כשסיימתי לבשל ניקיתי את משטח העבודה ורחצתי כלים.
זוגתי אחרי עשתה את האוכל שלה,רחצה חלק מהכלים ,בנתיים הגיעו כל הילדים משיטוטיהם והתיישבנו לאכול.
בסוף הארוחה הילדים מורידים מהשולחן וזוגתי מסדרת את האוכל בחזרה בקופסאות.
הכלים נשארים לשבת בבוקר ואז אני רוחץ אותם.
ככה אנחנו עושים.
אגב להעיר שזו פעם ראשונה וכנראה גם אחרונה שאני עושה עלי גפן,המלאכה מאוד מסורבלת,אני לא מיומן בלהפריד את העלים האחד מהשני,לא הצלחתי למצוא בשום מקום ברחבי גוגל איך אפשר להפטר לגמרי מריח המלח על העלים וגם אחרי שהשריתי שעתיים נשאר טעם טיפה מלוח.
אבל זו הייתה הקטנה שבבעיותי,לא הסתדרתי עם המילוי כשעשיתי אורז לבד,זוגתי נחלצה לעזרתי וניסתה להסביר לי איך לסגור את עלי הגפן ולא הצלחתי לגלגל כמוה.
בשורה התחתונה אחרי שבישלתי אותם יצא טעים אם כי "לא נפלתי בריצפה" ואם לא נפלתי וגו' בשביל מה לטרוח על מאכל שאף אחד אצלנו לא אכל חוץ ממני וגם אני כאמור לא התלהבתי.אז עשיתי נסיון ,בשורה התחתונה יצא סביר אבל נהניתי פחות לעשותו.
היום בבוקר קמתי הייתה ערימה של כלים +סירים ומחבתות+ כלים שאנחנו מצלחתים בהם את האוכל ( NTM,לקנות כלים חדשים לצילחות,ועוד סיר אחד בינוני חדש+המקלפים שקוץ המליץ עליהם
באשר לכלים שרחצתי הבוקר , אני עובד מסודר,קודם אני רוחץ את כל הכלים שנמצאים בכיור,פורס 2 מגבות מטבח ועליהן אני מייבש את הכלים הגדולים יותר שאין להם מקום במקום שמסדרים את הצלחות והכוסות (עף לי השם של המתקן מהראש,אולי מתקן לייבוש כלים ,לא?...)
ואחכ אני רוחץ את הכלים שהושמו מחוץ לכיור,אלה בדרך כלל סירים,מחבתות כלי הגשה יותר גדולים
אגב אחרי שאני מסיים את הכלים בכיור אני עושה הפסקה של רבע שעה כדי שהכלים יתייבשו ואפנה לי מקום להמשך
כל הסיפור הזה לוקח פחות משעה ואני נהנה לראות את המטבח נקי ומצוחצח.
עד לשבת הבאה:-)
אני סיימתי,תיהיו טובים