100 הסלטים של נירה רוסו (הוצאה מחודשת)
יצא לאור ע"י הוצאת כתר
שנת 2010
260 עמוד
כריכה אחורית
ספר שכולו ירקות, עשבי תיבול, שמנים, מלחים, חומצים ורטבים רעננים. נירה רוסו מגישה ספר "ירוק" מעצם טבעו. אין מדובר רק בשפע של עלים ועשבי תיבול, אלא בשימוש מכוון ברכיבים מקומיים, זמינים ובשיא עונתם. הספר כולל מאות מתכונים קלים להכנה וכתובים בפשטות, בהירות ומקצוענות, וכן שפע עצות ורעיונות כיצד להגיש לשולחן צלחות בריאות ויפהפיות, טעימות ושופעות ירק.
זהו עיצוב מחודש לרב-המכר שראה אור בעבר וזכה לשבחי הביקורת ולאהדת הקהל.
נירה רוסו פרסמה וערכה עשרות ספרי בישול. כתבה את המדורים "סודות מן המטבח" ו"ניסוי כלים" ב"הארץ" ובעלת המדורים "הצעת היום" ו"טעם החיים" ב"ידיעות אחרונות".
ההמלצה החמה שלי
בראש ובראשונה תפס את עיני העיצוב היפה של הספר.דפים שנעים "למשש" אותם.חלקים למגע, מן עיצוב יוקרתי כזה. בדפדוף בספר נמצאות תמונות מרהיבות עין למרות שלא נראה לי שאקפיד לעשות כמו נירה רוסו , עצוב המנות מקסים ובתוכן? שערו בנפשכם- רק סלטים.
אני מאוד אוהבת סלטים ולכן ביקשתי את הספר. גיליתי שיש סלטים קלים מאוד להכנה , ויש מורכבים יותר. כבר עשיתי ממנו כמה ואני חייבת לציין שהם יצאו מעולים.אז מה הכנתי?
סלט תירס וביצים שנמצא בתוך הפרק – כמה הצעות לפיקניק. תמיד טוב לדעת מה כדאי להכין לפיקניק .הוא: "חמצמץ טעים ונוסע היטב" . הוא חמצמץ וטעים – בטוח. נוסע היטב? נגמר כל כך מהר שלא הספיק לנסוע....
סלט נוסף שהכנתי סלט מהפרק :סלטי אבוקדו - מטבל אבוקדו עם יוגורט וזיתים.
היה ט ע י ם.
דבר מאוד חשוב בספר בישול, סלטים וכד' הוא איתור מהיר של מתכון. כאן, התוכן ערוך בצורה של נושאים. קל מאוד להגיע לכל מה שרוצים. קודם כל יש הקדמה כוללת חשובה ביותר ואחר כך פירוט בישול ירקות לסלט-הסבר צורות הבישול כגון:אידוי חליטה ,בישול במיקרוגל. יש פרקים של קרוטונים , פירות טרופיים בסלט,וכל הרטבים שתרצו, פרק על שעשועי לחם,פרק שנקרא :קנטטה למעבד מזון וחמישה סלטים ויש פרק עם כמה הצעות לפיקניק.
נירה רוסו עצמה אומרת:"הסלט הוא מוצר עונתי, על כן בחרתי לערוך את המתכונים על פי סוגי הירקות השולטים בהם" וכך ...יש פרקים של הסלטים עצמם. כל עמוד התוכן כולל את המילה סלטי אך הסלטים עצמם מחולקים לפי א-ב. למשל סלטי אבוקדו,סלטי ארטישוק,סלטי ביצים. בצורה כזו קל מאוד לאתר את מה שמחפשים.
בסיום, יש גם סלטים גדולים ומורכבים. מסכם הכול המפתח שנמצא בעמוד 254 וניתן להתמצא בו לפי א-ב כללי.
ספר נהדר. ממליצה לכל מי שאוהב לאכול סלטים ולהכין אותם לפי בחירתו - בצורה מעוצבת או סתם ככה.
מאת שוש מילמן