כינוי:
גיל: 32 MSN:
פרטים נוספים:
אודות הבלוג
RSS: לקטעים
לתגובות
|
<<
דצמבר 2010
>>
|
|---|
| א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
|---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
הבלוג חבר בטבעות: |
קטעים בקטגוריה: ן¿½ן¿½ן¿½ן¿½ן¿½.
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
TOMMY TON, האיש והמצלמה || FNO.
בעל הבלוג המצליח "JAK & JIL BLOG", צלם אופנת רחוב קבוע לאתרים הגדולים בעולם כמו "GQ" (האתר של מגזין אופנת הגברים GQ) ו"STYLE.COM" (אתר המגזין ווג). למה דווקא טומי טון זכה לפוסט? טון פשוט מצליח לתפוס את מהות האופנה בתמונה אחת פשוטה, בלי אפקטים ובלי קשקושים, המציאות בהתגלמותה. לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בתמונה שלו ואמרתי לעצמי "ואוו, זה יכול להיות בתערוכה", הוא מצליח לזהות ולתפוס את השילובים הכי מעניינים והאנשים עם האאוטפיטים הכי מיוחדים.
מצוייד במצלמה מעולה, הרבה כישרון וככל הנראה - הרבה נחישות, הוא יוצא לרחובות האופנתיים בעולם ומתעד הפקות אופנה, שבועות אופנה ועוד. טומי טון הוא הצלם היחיד שנותן לנו כרטיס VIP אל מאחורי ולפני הקלעים של עולם האופנה במציאות, מעבר למחשב ולאינטרנט, איפה שהדברים קורים באמת, איך בגדי המותגים נראים באמת ומקרוב, ממה הם עשויים וכו'. אם זה לצלם את מאחורי הקלעים של הצילומים לסרטון הפרסומת של "Fashion's Night Out", לצלם דוגמנים ודוגמניות כשהם עוזבים את התצוגה עם כשאיפור והשיער עוד עליהם, לצלם הצצות להפקות אופנה של המגזינים החשובים בעולם או למצוא את אושיות האופנה והאנשים הכי מסוגננים בזמן ובמקום של שבועות האופנה ברחבי העולם.
הכי אני אוהב זה את רגעי האמת שהוא תופס בתעשייה, התמונות הכי אירוניות הן התמונות הכי מעניינות או יפות. למשל דוגמנית של שאנל קוטור מעשנת סיגריה על איזה קיר מעופש או דמות רנדומלית עם מעיל פרווה משובח ועקבים רוכבת על אופניים מטונפים, אושיית אופנה מפורסמת במיוחד, לבושה במיטב מחלצותיה מנסה להסתיר את המצלמה עם היד כשהוא מצלם אותה (תצמונה סופר-מגניבה, כי רואים שהיא מזהה אותו והיא מופתעת, רגע אמיתי במיוחד). ועוד ועוד תמונות אירוניות שפשוט שובות את ליבי.
הוא פשוט גאון. הרי לכם כמה מיצירותיו, על זה נאמר "תמונה אחת שווה אלף מילים".
הפוסט הזה גם עונה על השאלה הספקנית והמעצבנת של הרבה מאוד אנשים "אנשים באמת לובשים את זה?!".
(לחצו להגדלה).













קחו לעצמכם שעה לעבור על כל התמונות, באמת ששווה את הזמן.
הזכרתי בתחילת הפוסט את "Fashion's Night Out", למי שלא יודע מה זה, FNO זה אירוע שקורה כל שנה במהלך חודש ספטמבר, האירוע מתקיים בניו יורק, באוסטרליה, סין, אנגליה, צרפת, גרמניה, יוון, הודו, איטליה, יפן, פורטוגל, רוסיה, ספרד, דרום קוריאה, טיוואן ותורכיה. האירוע בחסות "ווג" והוא בעצם כמו הלילה לבן בת"א, רק שזה הפקה הרבה יותר גדולה וממומנת. הרעיון של האירוע הוא חגיגה של אופנה הבאה במטרה לעזור לעולם האופנה ולקנות עד שישברו לכם הרגליים. במסגרת האירוע רחובות הערים הגדולות בעולם יהיו מוצפים בסלבריטיז, דוגמניות ושאר אושיות אופנה, כל החנויות יהיו פתוחות עד 11 בלילה ובנוסף נמכרות חולצות של האירוע ובניו יורק למשל 40% מהרווחים ממכירת החולצות הולכים לעמותה למלחמה באיידס של ניו יורק.
מקווה שעניינתי וחידשתי,
אהבתם? תמליצו!
להת', תומר.
עוד יומיים מתחיל "שבוע האופנה של ילדי יום ראשון", לא לפספס!
עריכה (שני בלילה): התפרסמה הכתבה ראשונה שלי בג'נענע, למרות שערכו אותה ושינו אותה בצורה מטורפת, אני מרוצה. אני מניח שזה מחיר התהילה חהחה. אני מאוד אעריך אם תגיבו ותלייקקו, אם הבנתי נכון אני אקבל על זה יותר כסף. תפרגנו! כדי להגיע לכתבה לחצו כאן. (הולי מקווין, זה כל-כך מרגש לראות את השם שלי כתוב מתחת לכותרת כתבה. "תומר אבן-ארי", כל-כך רישמי).
|
נכתב על ידי
,
30/8/2010 20:46
בקטגוריות אומנות, אופנה, בגדים, שופינג ואופנה, ווג, מעצבים, מעצבי על, נשים, פרויקטים, צילום, שבוע האופנה של ילדי יום ראשון, Fashion's Night Out
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
|
עיצוב חתרני.
מדי שנה, בוגרי בית הספר לעיצוב אופנה בלונדון "סנטרל סיינט מרטינס" ("Central Saint Martins") המפורסם, מציגים את קולקציות הגמר שלהם על במה אחת משותפת. (ממש כמו בשנקר, רק ברמה אחרת לגמרי) הסטנדרטים הגבוהים של בית הספר מרימים את הדגמים כמה רמות מעל כולם - הדגמים נראים אחד-אחד של בתי אופנה מובילים; האיכות, המקוריות, הידע הנרחב ועם זאת הרוח הצעירה מורגשים היטב בדגמים.
- למרות העובדה שהקולקציות עלו לפני חצי שנה, פשוט לא יכולתי שלא לכתוב עליהן פוסט
המחזור האחרון ללא ספק היה מבין הטובים ביותר - 22 מעצבים צעירים ומוכשרים מכל רחבי העולם - סקנדינביה, אסיה, רוסיה אמריקה ורק מספר קטן של בריטים. את המחזור הזה אפיינו כמה דברים מאוד בולטים; צורות גיאומטריות, עיצובים מאוד מודרניים ו'עתידניים', קולקציות מונוכרמטיות, משחקים של נפחים וצלליות שלא ראינו קודם, בדים וטכניקות חדשות ומאוד ייחודיות, ובעיקר המון המון מקוריות וחדשנות.
אני ממליץ לכולם לבקר בדף של כל הקולקציות באתר style.com ולראות את כולן מההתחלה ועד הסוף - למעצבים שמביניכם; זה נותן המון השראה ואפילו גורם לך לחשוב קצת על משמעות הבגד, תאמינו או לא. בעיניי קולקציה טובה (או לחליפין, כל מייצג אומנותי) היא קולקציה שגורמת לצופה לחשוב, לתהות, להרהר.
הרי לכם כמה מהדגמים היותר מיוחדים ומעניינים שנתקלתי בהם (צפו ללא מעט ואל תוותרו על צפייה באף אחד מהם).
לחצו להגדלה, מומלץ!












לא אתחיל לפרט את התיאוריות שלי על כל קולקציה וקולקציה, כי זה פשוט לא ייגמר (וזה עוד אחרי שצנזרתי כמה קולקציות שלמות והרבה דגמים בודדים, יש פה 48 דגמים מתוך 207). רק אגיד שהקולקציות פשוט מעוררות השראה והטכניקות עוצרות נשימה - לדוגמה הקולקציה בשורה אחרונה עם השכבות; מעניין ממה זה עשוי, ואם זה כבד. או למשל הקולקציה בשורה הלפני אחרונה, שמדמה קרעים בנייר, או זאת שבשורה שלפניה, שמשחקת עם נפחים שונים בעזרת חומר שנראה כמו פונפונים של מעודדות.
מאוד מסקרן אותי ממה כל דבר פה עשוי, ואיך זה מרגיש ללבוש את היצירות האלה. אני בטוח שמרי קייט או אשלי אולסן יענו לי על התשובה הזאת בכך שילבשו את אחת מהשמלות בשורה השלישית, זה כל-כך הסגנון שלהם (שמלות מדהימות, אם תשאלו אותי). מה אתם הכי אהבתם? מה מסקרן אתכם בקולקציות? מה הייתם לובשים ומה בחיים לא? שתפו אותי.
אגב קולקציות מיוחדות - למי שלא יודע, אני מאוד בקטע של אופנה חתרנית והפקות אופנה מיוחדות מכל מני אתרים ועיתונים הזויים (לכן אני מנוי למגזין DAZED ולכמה אתרים משונים עם הפקות אופנה מדהימות). לא זכור לי מתי בידיוק, אבל מסתבר שנרשמתי לאתר בשם F-TAPE. לאחרונה התחלתי לקבל מהם אי-מיילים וזה אתר פשוט מדהים. אם אתם מחפשים השראה, זה המקום. F-TAPE.
האי-מייל האחרון מ-F-TAPE כלל בתוכו כמה הודעות על הפקות אופנה מ-ד-ה-י-מ-ו-ת. ההפקה הראשונה והכי מומלצת היא הפקה שמאוד מזכירה את היצירות של פיט מונדריאן (זוכרים?), הפקה מרשימה במיוחד בצבעי ייסוד בלבד ובצילום, איפור ובגדים מאוד מודרניים ומינימליסטיים. (כמה מהפריטים בהפקה הם מהקולקציות של בוגרי סנטרל סיינט מרטינס, למעלה).
ההפקות האחרות גם מומלצות, הן פחות מיוחדות אבל עדיין מאוד יפות. האחת בשחור לבן וגם היא משלבת בתוכה בגדים של קולקציות הגמר של בוגרי סנטרל סיינט מרטינס. והשנייה פשוט יפה. שימו לב - מתחת למצגת של התמונות רואים כל תמונה בקטן ומתחתיה רשומים שמות המעצבים של כל פריט (בכל ההפקות), כך שאם ראיתם משהו מעניין במיוחד, אתם יכולים לגגל את שם המעצב ולראות עוד מהעיצובים שלו.
הייתי שם פה תמונות, אבל זה לא מאוד חוקי.
ועוד ב F-TAPE - האתר מלא ברשימות של מעצבים, צלמים, דוגמנים ועוד (אם זה מעניין אתכם, כנסו לאתר ופשוט תטיילו). אני ממליץ בחום על רשימת המעצבים שלהם, לרשימה קוראים "roar talent", זו רשימה של מעצבים מאוד מקוריים, מוכשרים וכישרוניים ששווה לצפות בקולקציות שלהם. היכנסו לקישור הזה, הזה והזה והתרשמו מהיצירתיות הבלתי נגמרת של המעצבים הצעירים הללו. הצעה שלי - קחו לעצמכם את הסופ"ש הזה לעבור על כולם, זה חתיכת מכה של אופנה חתרנית במלוא המובן וזה פשוט מדהים.
מקווה שעניינתי וחידשתי,
אהבתם? תמליצו!
סופ"ש נעים ולהת', תומר.
נ.ב (חשוב!!!):
תמשיכו לעצב לצייר ולהירשם לשבוע האופנה של ילדי יום ראשון, עוד לא מאוחר מדיי!!!
להזכירכם תאריך ההגשה של הקולקציות הוא ב25.8.10, עוד חמישה ימים.
זה אולי נשמע כמו מעט זמן אבל תאמינו לי שזה אפשרי.
לפרטים והרשמה לשבוע האופנה של ילדי יום ראשון לחצו כאן.
|
נכתב על ידי
,
20/8/2010 11:44
בקטגוריות אומנות, אופנה, בגדים, שופינג ואופנה, חורף 2010, מעצבים, נשים, פיט מונדריאן (Piet Mondriaan), צילום, קולקציה
הצג תגובות
הוסף תגובה
1 הפניות לכאן
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
|
דפים:
|