במיוחד לט"ו באב, ישבתי וחשבתי איזו עוגה יכולה לשלב את הטעמים האהובים.
לדעתי שוקולד, ריבת תות, ודובדבן מסוכר, זהו שילוש נהדר לעוגה מיוחדת זו.
ובכך אני גאה להציג לכם את התוצאה של מחשבה רבה,
4 שכבות של עוגת ספוג קלילה, משולבת שוקולד לבן ושחור, בתוספת ריבת תותים מתקתקה מצופה בזיגוג מתוק בצבע וורוד (חייבים לא?) ודובדבנים מסוכרים.
225 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
5 ביצים
1 כוס חלב
3 כוסות קמח
1 כף ווניל
מעט מלח
שוקו צ'יפס לבן ושחור לפי הטעם
מחממים תנור ל 180 מעלות
מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת קצף, משלבים ביצים, אחת בכל פעם
מערבבים את החלב עם הווניל,
מוסיפים את הקמח והחלב לקצף החמאה, ב 3 סבבים.
שופכים רבע (2 כוסות) מהתערובת לתבנית עגולה ואופים כחצי שעה או עד שקיסם שמוחדר יוצא נקי
משאירים בתבנית כ 5 דקות, והופכים לצינון על רשת
לאחר צינון, מורחים בריבה כל שכבה
ומכינים את הזיגוג.
350 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
1/2 כפית ווניל
1 כף צבע מאכל בצבע אדום (אופציונאלי)
דובדבנים מסוכרים (לא חובה)
בסיר כפול, מוסיפים את הסוכר והחלבונים, בוחשים עד לקבלת קצף יציב כ 10 דקות.
מצננים טיפה ומוסיפים את הוניל.
מצפים את העוגה, מצננים כחצי שעה ומתקנים את הציפוי. מקשטים ומצננים שעה נוספת.
זהו. אוכלים ונהנים.
לכל האוהבים, תהנו תאהבו, ואל תשכחו שהאהבה תמיד תנצח.
שבוע טוב, ביג-אל.