אני לא מכיר מישהו שלא שותה קפה, או לא נהנה מפרוסת עוגה. (אני טועה?)
השבוע מצאתי מתכון נהדר שמשלב שלוש אהבות שלי, קפה, אלכוהול ושוקולד.
עוגת ספוג בטעם קפה מורטבת בליקר קפה "קלואה" ומצופה בקרם שוקולד עשיר...
1/2 1 כף קפה טחון חזק
3/4 חלב רותח
1/2 כוס חמאה (115 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה (טרופה מעט)
3/4 1 כוס קמח תופח
1 כפית סודה (אבקה)
4 כפות ליקר קפה
מרתיחים את החלב, בכוס גדולה שמים את הקפה ושופכים את החלב הרותח.
מסננים דרך בד דק ומקררים.
ממיסים חמאה וסוכר ביחד ושופכים לקערה, מצננים כ5 דקות ומוסיפים את הביצה, מערבבים.
מעבירים דרך מסננת עם חורים דקים את הקמח והסודה לתוך תערובת החמאה.
מקפלים בעדינות ומוסיפים את החלב עם הקפה המסונן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 40 דקות, או עד שקיסם שמוחדר יוצא יבש.
מוציאים ומצננים בתבנית כ 10 דקות
מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
200 גרם שוקולד (60% מוצקי קקאו לפחות)
75 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
ממיסים שוקולד בכערה הנתונה בסיר עם מים מבעבעים.
מורידים מהאש ומצצנים טיפה.
מקפלים פנימה את החמאה המרוככת
לאחר שהחמאה והשוקולד התאחדו, מקפלים בעדינות פנימה את אבקת הסוכר
מצננים לחלוטין
לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטים בוזקים את הליקר מעל העוגה.
ומורחים את הקרם.
מכניסים למקרר לפחות לשעה.











השבוע אני הולך סוף סוף להגשים חלום ישן, אחלו לי בהצלחה. אחרי 28 שנה הגיע הזמן לעשות גם משהו בשביל עצמי.
שבוע טוב, ביג-אל