לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כל מה שעולה על רוחי וצלחתי בבלוג אחד ומיוחד

Avatarכינוי: 

בן: 41

MSN: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2012

עוגת ספוג מוקה


אני לא מכיר מישהו שלא שותה קפה, או לא נהנה מפרוסת עוגה. (אני טועה?)

השבוע מצאתי מתכון נהדר שמשלב שלוש אהבות שלי, קפה, אלכוהול ושוקולד.

עוגת ספוג בטעם קפה מורטבת בליקר קפה "קלואה" ומצופה בקרם שוקולד עשיר...

 

1/2 1 כף קפה טחון חזק

 

3/4 חלב רותח

 

1/2 כוס חמאה (115 גרם)

 

1/2 כוס סוכר חום בהיר

 

1 ביצה (טרופה מעט)

 

3/4 1 כוס קמח תופח

 

1 כפית סודה (אבקה)

 

 

4 כפות ליקר קפה

 

 

מרתיחים את החלב, בכוס גדולה שמים את הקפה ושופכים את החלב הרותח.

מסננים דרך בד דק ומקררים.

 

ממיסים חמאה וסוכר ביחד ושופכים לקערה, מצננים כ5 דקות ומוסיפים את הביצה, מערבבים.

 

מעבירים דרך מסננת עם חורים דקים את הקמח והסודה לתוך תערובת החמאה.

 

מקפלים בעדינות ומוסיפים את החלב עם הקפה המסונן.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 40 דקות, או עד שקיסם שמוחדר יוצא יבש.

 

מוציאים ומצננים בתבנית כ 10 דקות

 

מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.

 

 

200 גרם שוקולד (60% מוצקי קקאו לפחות)

 

75 גרם חמאה רכה

 

100 גרם אבקת סוכר

 

 

ממיסים שוקולד בכערה הנתונה בסיר עם מים מבעבעים.

מורידים מהאש ומצצנים טיפה.

מקפלים פנימה את החמאה המרוככת

לאחר שהחמאה והשוקולד התאחדו, מקפלים בעדינות פנימה את אבקת הסוכר

מצננים לחלוטין

 

 

לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטים בוזקים את הליקר מעל העוגה.

ומורחים את הקרם.

מכניסים למקרר לפחות לשעה.

 

 




















 

 

 

השבוע אני הולך סוף סוף להגשים חלום ישן, אחלו לי בהצלחה. אחרי 28 שנה הגיע הזמן לעשות גם משהו בשביל עצמי. 

 

 

שבוע טוב, ביג-אל

נכתב על ידי , 25/8/2012 20:56  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביג-אל ב-26/8/2012 02:07



הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביג-אל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביג-אל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)