עוגת שמרים עם טעם קפה, במילוי ריבת אוכמניות מתקתקה, מה יותר טוב לקפה בערב?
2 כפות קפה טחון
1/2 כוס חלב רותח
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
7 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
מילוי:
1 כוס ריבת אוכמניות
ציפוי:
1 כף חמאה
1 כף סוכר לבן
1 כף דבש
בקערה שמים את הקפה והחלב הרותח, מחכים כ 5 דקות, ומסננים דרך בד לכוס, ומקררים
במיקסר בעל וו לישה, שמים קמח, סוכר מלח ומערבבים מעט.
מוסיפים את החלב בטעם קפה והשמרים, לשים 10 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כ שעה.
מוציאים, ומרדדים למלבן,
באמצע המלבן שופכים ומורחים מלבן בגודל של רבע הבצק.
פורסים באלכסון רצועות לרוחב מהמילוי כלפי חוץ
מכפלים את הרצועות וסוגרים את העוגה.
מכסים במגבת ומתפיחים כ חצי שעה
ממיסים בקלחת קטנה על אש קטנה את החמאה, מוסיפים את הסוכר והדבש.
מבשלים כ 5 דקות, מערבבים מעט.
לאחר שהעוגה תפחה מורחים את הציפוי על העוגה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 25 דקות
מוציאים ומצננים על רשת.
פורסים ונהנים :)







בערך מלבן...







גילוי נאות: העוגה במקור ממולאת בפירות יבשים ספוגים בליקר קפה, אישית לא חובב גדול של פרות יבשים, שברתי את הראש הרבה זמן במה למלא, הרעיונות שעלו היו תפוחים עם אגוזים, שוקולד עם תפוזים.
שבוע טוב וטעים, ביג-אל.