אני יודע שאני מפרסם באיחור, אבל יש לי סיבות מקלות, בכל אופן חג שבועות עבר וחלף, חג מפגר ומטופש על מנת לפטם בכסף את יצרני החלב ומוצריו למיניהם. כל אופן, גילגול בכמה בלוגיי וטורי אוכל נבחרים גיליתי שזהו החג של עוגות הגבינה , רבותי עוגת גבינה זה כלכך 2011 בבלוג הזה, אז אני מעלה את הרמה ומציע רעיון נחמד יותר מגבינה, כי בתכלס העוגת גבינה זה אותו המתכון רק קישוטים וטעמים שונים השאר זה אותו הדבר.
זהו קינוח קליל להכנה, וגם טעים ברמה אחת מעל העוגת גבינה (למי שעדיין חשקה נפשו באחת, מוזמן לבדוק ברשימות מימינכם ישנם כמה שם)
טוב, לעניינינו טירמיסו הוא קינוח איטלקי קלאסי שמשתלב יפה בחג.
המתכון מחולק ל 3 שלבים:
קרם:
2 ביצים מופרדות
1 חלמון
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
250 גרם גבינת מסקרפונה
סירופ
1/2 כוס אספרסו חזק
1 כף רום
1 כף סוכר
ציפוי ולהרכבה
3/4 כוס שמנת להקצפה 38%
1 כף סוכר
1 כפית תמצית ווניל
24 עוגיות "ליידי פינגרס"
קקאו
קרם: בכערה מעל מים מבעבעים אך לא רותחים שמים את החלמונים הסוכר והווניל, ומקציפים עד להכפלת הנפח. מורידים מהסיר ומצננים מעט
מקציפים מכערה נפרדתת את החלבונים עד קבלת קצף קליל.
מערבבים את הגבינה עד לריכוך.
מקפלים את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים. לאחר שהתערובת התאחדה מקפלים פנימה את הגבינה.
סירופ: מערבבים את כל החומרים יחד עד להמסה של הסוכר
ציפוי והרכבה: מקציפים את השמנת עם הסוכר והוניל עד לקבלת קצפת יציבה.
טובלים את העוגיות בסירופ ומסדרים בתחתית תבנית.
כאשר התחתית מלאה, שמים חצי מהקרם עד לכיסוי העוגיות. חוזרים על פעולה זאת.
מצפית את החלק העליון של הטרמיסו עם הקצפת ומפזרים אבקת קקאו מעל.
מכניסים למקרר ל 4 שעות מינימום או עדיף ללילה שלם.
עתיר קלוריות וטעם..... :)
זהו, שבוע טוב. ביג-אל