גיוזה הוא מאכל שמקורו מסין. הנה מתכון מתורגם על ידי מיפנית . תהנו !! ~
גיוזה餃子
בצק הגיוזה :
מרכיבים :
קמח
400 גרם
מים
חמים 280 סיסי
מלח 2 כפיות
סוכר 2 כפיות
סאקי 2 כפות
דרך ההכנה :
מסננים
במסננת (דקה) את הקמח, ולאחר מכן מכניסים מלח. מפרידים את המים החמים לשלושה
חלקים, ושופכים בזמן הערבוב. מעגלים בקלות את הבצק על משטח ומרחיבים. ברגע שהבצק
הופך להיות בקושי של תנוח האוזן, מחלקים אותו לשלושים בערך בצורת גליל (מקל),
ומגלגלים אותו בנייר נצמד ומניחים בצד לארבעים דקות. אחר כך, מחלקים את זה לעשרה
חלקים שווים, וכל אחד מעגלים על המשטח. העובי של הבצק צריך להיות בין מילימטר
לשניים.
גיוזה :
מרכיבים :
בצק
הגיוזה 40 חתיכות
בשר חזיר
טחון 400 גרם
כרוב
(אפשר גם חסה סינית) בערך 300 גרם
כרישה
(כמו בצל ירוק) חבילה אחת
שום שתי שיניים
מלח, פלפל שחור (טחון) קצתA
שמן שומשום
כף אחת
דרך ההכנה :
(1) מרתיחים
במהירות את הכרוב, וחותכים לחתיכות קטנות.
(2)
חותכים את הכרישה לחמישה מילימטרים בערך.
(3) מגרדים
את השום.
מכניסים
לקערה, ומערבבים עדA(4) את הבשר הטחון, הכרוב שהתקרר, הכרישה, השום ו-
שהכול
נצמד ונדבק.
(5)
עוטפים את המרכיבים (סעיף 4) בבצק, ומבשלים במחבת.
דרך הבישול :
בהתחלה
מבשלים את תחתית הגיוזה על אש חזקה עד שהיא הופכת לחומה במקצת (מקבלת כוויה קלה).
אחר כך,
מוסיפים כחמישים סיסי מים וקמח (יותר מים), ושמים את המכסה של המחבת.
כאשר המים
מתאדים, והגיוזה הופכת להיות פריכה זה מוכן.