לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים


בלוג שבועי על אפייה, מתכונים לעוגות, עוגיות ומתוקים אחרים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2010

הפיצה הנהדרת של בעלי


בוקר טוב!

 

בעלי מכין פיצות פשוט מעולות אז החלטתי לשתף גם אותכם במתכון...

 

בצק (שתי פיצות במגש בקוטר 30 ס"מ):

0.5 קילו קמח.

0.5 קוביית שמרים.

2 כפות סוכר.

1 ושליש כוס מים פושרים.

2 כפות שמן.

כפית וחצי מלח.

 

רוטב:

חצי בצל בינוני קצוץ דק.

1-2 כפות שמן זית.

קופסה קטנה של רסק עגבניות.

מעט מים (אם הרוטב יוצא סמיך מידי).

מל"פ לפי הטעם.

 

גבינה + תוספות:

350 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (ניתן לשלב/להחליף בגבינות אחרות).

תוספות ע"פ הטעם.

 

הכנה:

בצק:

1. מנפים לקערה חצי קילו קמח (כ 4 כוסות) ומוסיפים סוכר.

2. ממיסים במים את השמרים ומוסיפים לקמח והסוכר יחד עם השמן ולשים.

3. לאחר שנוצר בצק מוסיפים את המלח (לפזר מעל הבצק ומסביב) ולשים שוב.

4. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

 

רוטב:

1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להשחמה.

2. מוסיפים את הרסק, מים (לפי הצורך), מל"פ ומערבבים.

3. מעבירים לקערית ומניחים להתקרר.

 

הרכבה:

1. לשים מעט את הבצק על משטח מקומח.

2. מחלקים לשני חלקים.

3. מרדדים כל חלק לעיגול ומעבירים למגש משומן.

4. מורחים את הרוטב על הפיצות.

5. מפזרים את התוספות באופן אחיד.

6. מפזרים מעל שכבה נדיבה של גבינה.

 

אפייה:

1. אופים כ 15 - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 - 225 מעלות (בתחתית התנור).

2. לאחר שתחתית הפיצה משחימה לעלות את הפיצה למעלה.

 

טיפים:

1. ניתן לקצוץ 1-2 שיני שום, לערבב עם שמ"ז ומעט מלח ולמרוח את השוליים של הפיצות.

2. להגיש עם תבלין פיצה וטבסקו.

 

בתאבון!!!







 

 

 

 

נכתב על ידי , 14/7/2010 11:02  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

מין: נקבה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

19,968
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לlala1 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על lala1 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)