שבת שלום!
הפעם הכנתי את עוגת המוס שוקולד לבן של ניקי ב' ושוב עם מספר שינויים.
אז ככה...
לבסיס (תבנית 24):
20 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות (במקור אמור להיות 150 ג' פתי בר).
50 גרם מרגרינה מומסת/ חמאה (במקור 100 ג' חמאה).
2-3
כפות חלב (לא קיים במקור).
* במקור 2 כפות סוכר חום.
למוס:
200 גרם שוקולד לבן (במקור 130 ג').
2 כפיות ג'לטין.
2 כפות ממרח נוגט.
500 מ"ל שמנת מתוקה.
3 כפות חלב.
1/4 כוס חלב (במקור 1/3).
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר.
150 מ"ל שמנת מתוקה.
2-3 כפיות דרמבוי.
לעיטור:
50 גרם שוקולד לבן.
2 כפות שמנת מתוקה.
הכנה:
1. מערבבים את החומרים של הבסיס, משטחים בתבנית ומקפיאים.
2. ממיסים ג'לטין עם 3 כפות חלב ומניחים ל 10 דקות בצד.
3. ממיסים את השוקולד הלבן עם 1/4 כוס חלב במיקרוגל/ מעל מים חמים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מחממים את הג'לטין 20 שניות במיקרוגל, מוסיפים לתערובת שוקולד לבן ומערבבים היטב.
5. מוסיפים 2 כפות ממרח נוגט לתערבות ומערבבים היטב.
6. מקציפים 500 מ"ל שמנת לקצפת יציבה.
7. מעבירים מעט מהקצפת לתערובת שוקולד לבן ומקפלים, לאחר מכן מעבירים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
8. שופכים מעל לשכבת הבסיס ומקפיאים ל45 - 60 דקות.
9. ממיסים את השוקולד המריר עם 150 מ"ל שמנת, מערבבים,מוסיפים דרמבוי, שופכים מעל העוגה ומחזירים למקפיא ל 15 דקות.
10. ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת ומעטרים את העוגה (פרחים/ פסים/ קישקושים וכו').
11. מקפיאים את העוגה ללילה ומוציאים כשעתיים לפני ההגשה (אני הפשרתי אותה לפני והחזרתי למקפיא כשעה לפני ההגשה - יצא מרקם גלידה מדליק שנתן לי עוד רעיון מעולה...).
בתאבון!