מתכון טעים, קל (ומהיר) ומרשים לניוקי.
מרכיבים (2-3 מנות עיקריות/ 4-5 ראשונות): 
חבילת ניוקי (אני הגעתי למסקנה שזה לא שווה את הטרחה ועדיף לקנות).
150 ג' מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת.
2 עגבניות.
1 בצל.
2-3 שיני שום.
5-6 עלי בזיליקום (אם אין ניתן להשתמש ביבש).
כחצי חבילת רסק עגבניות.
שמן זית/קנולה לטיגון.
מלח, פלפל, פפריקה חריפה (לא חובה).
הכנה:
1.קוצצים את הבצל והשום (אני לא כותשת את השום אלא קוצצת).
2.מגרדים שתי עגבניות (ניתן גם לחתוך לקוביות).
3.מטגנים במחבת את הבצל והשום במעט שמן (עד להשחמה).
4.מוסיפים את העגבניות ונותנים לרוטב להסמיך מעט.
5. מוסיפים תבלינים, רסק ומעט מים, מנמיכים את האש ומכסים.
6. בסיר נפרד מרתיחים מים, ומבשלים את הניוקי על פי ההוראות (אני משאירה אותם קצת אחרי שצפים כדי שיהיו רכים יותר).
7. כשהניוקי מוכנים מסננים, ומעבירים למחבת עם הרוטב וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות (ניתן לוותר על השלב הזה).
8. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים גבינה מגורדת ומכניסים לתנור עד להמסת הגבינה.
בתאבון!!!