היו לי המון תותים במקרר שאבא שלי קנה , והחלטתי לעשות עם העובדה הזו מעשה - הכנת רולדת קצפת ותותים!
את המתכון לרולדה לקחתי מהאתר הנפלא עוגיו.נט , והכנתי מילוי טיפה שונה,ורוטב כתוספת
רולדה במילוי ריבת תות וקצפת | רולדה אחת באורך תבנית תנור סטנדרטית
100 גר' סוכר לבן
3 ביצים מספר 2
100 גר' קמח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
קורט מלח
מילוי :
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (בעיקר לייצוב "רציני" יותר של הקצפת)
2 חבילות תותים
תוספת רוטב
10 תותים שנותרו
מיץ מחצי לימון
3 כפיות סוכר לבן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן (חשוב לשמן אותו מעט ע"י מעט שמן או חמאה מומסת).
- במיקסר (אפשר גם מיקסר ידני) עם וו הקצפה מניחים את הביצים ומקציפים עד שנהיה קצף לבן וסמיך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כדקה.
- מוסיפים פנימה בקיפול את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הוניל, גרידת הלימון והמלח, ומקפלים לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית עם נייר האפייה המשומן (אפשר להיעזר בקלף או פלטה, שתקל מאוד על חייכם בשלב זה, למרות שאפשר להסתדר גם בלי).
- אופים כ6-8 דקות, עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע (אין כל כך מה לנסות לתקוע בפנים קיסם, מאחר והרולדה יחסית דקה ונאפית מהר מאוד).
- מצננים את הרולדה לחלוטין לפני שממלאים אותה. אפשר לצנן אותה בתבנית, ואפשר גם לגלגל אותה בעודה חמה עם מגבת מטבח, אבל זה לא חובה. אני עשיתי גלגול עם מגבת מטבח.
- מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל .
- חותכים את התותים לאורך , לחתיכות דקות ויפות
- ממלאים ומגלגלים: מורחים על הרולדה שכבה נדיבה של קצפת שמעליה מניחים בטורים מסודרים את התותים שחתכנו. שומרים חלק מהקצפת לציפוי הרולדה.מגלגלים לרולדה הדוקה , מורחים מעל את הקצפת שנותרה ( אני זילפתי אותה בפסים ארוכים , וזה יוצא הרבה יותר יפה ומסודר),ומניחים מעל עוד תותים חתוכים.
- מניחים רולדה במקרר עד הגשה
- סביר להניח שבשלב הזה יישארו מעט תותים - והנה תוספת רוטב מגניבה!שמים בבלנדר את התותים,מיץ לימון וסוכר, ואז לפני ההגשה שמים רוטב על כל פרוסה:)
תמונות שצילמתי של מה שהכנתי :




קים :)