לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי:  cooking addict

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .


היו לי המון תותים במקרר שאבא שלי קנה , והחלטתי לעשות עם העובדה הזו מעשה - הכנת רולדת קצפת ותותים!

את המתכון לרולדה לקחתי מהאתר הנפלא עוגיו.נט , והכנתי מילוי טיפה שונה,ורוטב כתוספת

רולדה במילוי ריבת תות וקצפת | רולדה אחת באורך תבנית תנור סטנדרטית

100 גר' סוכר לבן
3 ביצים מספר 2
100 גר' קמח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
קורט מלח

מילוי :

500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (בעיקר לייצוב "רציני" יותר של הקצפת)

2 חבילות תותים

תוספת רוטב

10 תותים שנותרו

מיץ מחצי לימון

3 כפיות סוכר לבן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן (חשוב לשמן אותו מעט ע"י מעט שמן או חמאה מומסת).
  2. במיקסר (אפשר גם מיקסר ידני) עם וו הקצפה מניחים את הביצים ומקציפים עד שנהיה קצף לבן וסמיך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כדקה.
  3. מוסיפים פנימה בקיפול את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הוניל, גרידת הלימון והמלח, ומקפלים לתערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית עם נייר האפייה המשומן (אפשר להיעזר בקלף או פלטה, שתקל מאוד על חייכם בשלב זה, למרות שאפשר להסתדר גם בלי).
  5. אופים כ6-8 דקות, עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע (אין כל כך מה לנסות לתקוע בפנים קיסם, מאחר והרולדה יחסית דקה ונאפית מהר מאוד).
  6. מצננים את הרולדה לחלוטין לפני שממלאים אותה. אפשר לצנן אותה בתבנית, ואפשר גם לגלגל אותה בעודה חמה עם מגבת מטבח, אבל זה לא חובה. אני עשיתי גלגול עם מגבת מטבח.
  7. מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל .
  8. חותכים את התותים לאורך , לחתיכות דקות ויפות
  9. ממלאים ומגלגלים: מורחים על הרולדה שכבה נדיבה של קצפת שמעליה מניחים בטורים מסודרים את התותים שחתכנו. שומרים חלק מהקצפת לציפוי הרולדה.מגלגלים לרולדה הדוקה , מורחים מעל את הקצפת שנותרה ( אני זילפתי אותה בפסים ארוכים , וזה יוצא הרבה יותר יפה ומסודר),ומניחים מעל עוד תותים חתוכים.
  10. מניחים רולדה במקרר עד הגשה
  11. סביר להניח שבשלב הזה יישארו מעט תותים - והנה תוספת רוטב מגניבה!שמים בבלנדר את התותים,מיץ לימון וסוכר, ואז לפני ההגשה שמים רוטב על כל פרוסה:)

תמונות שצילמתי של מה שהכנתי :






קים :)

נכתב על ידי cooking addict , 23/3/2013 11:07   בקטגוריות אפייה, עוגה, צבעוני, צילום, תמונות, אוכל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
7,969
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcooking addict אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על cooking addict ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)