לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


סיימנו עם המסעות בצבא, אפשר לחזור לטייל לעת עתה.

Avatarכינוי: 

בן: 36

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2011

בזיגזוג של הנגב אל אצבע הגליל


איזה קור! איך כבר השתחררתי, ועדיין כל כך קר? זה אמור להיות נחלת השירות שאי אפשר לתחמק מימנו. הידיים מוצמדות אחת לשניה, ואני מנסה לנשוף ביניהם. צריך רק להזהר שהמכנס לא יעלה עוד בטעות על המדורה. אכן, קר באצבע הגליל. 

 

שבוע לפני השיחרור, ונכנסו לתוך הלילה בנחל צין שמתחת לשדה בוקר. לא חישבנו את הזמן הליכה טוב, ובאזור שידם של הפקחים חזקה למדי, לא טוב להסתובב מעבר לשעות התנועה שהוגדרו בשמורה. הלכנו עוד שני קילומטר מחורשת הצפצפות של עין שביב והגענו לחניון לילה שכבר אוכלס במכיניסטים (הצעירים) של מכינת עמיחי. בהתחלה הם עשו כל כך הרבה רעש שחשבנו שהם איזה טיול של ישיבה רוויית ראבק, אבל כאשר שמענו צחוק וצעקות של כמה בנות שם, העניין נפסל ישר והשותף לדרך הלך לבקש מהם סוכר לתה של הערב. בינתיים מצאתי איזה פינה צדדית בחניון והתחלתי לחפור תעלה קטנה כדי למקם את המדורה, אבל עם כל חפירה הרוח העיפה חופן עפר לתוך הפרצוף שלי. קצת מיגון, קצת אקרובטיקה והלהבה נדלקה. אדרבה, אפילו גפרור שני. 

 

קמתי באמצע הלילה, למדרון שנשטף באורות מעמק החולה. בהתחלה היה די חם, אבל לאט לאט העסק ירד בהדרגה. נקמת השק"ש, יגידו יודעי חוכמת דבר למי שדחס עד חורמה את השק לתוך התרמיל שלו עד שלעולם לא יוכל לחזור לצורתו החלקה והמקורית. נעטפתי בחולצה הארוכה שנימנמתי עליה, וניסיתי קצת להתעפץ בין החלומות. איזה קור, והסחבק ליד ישן עמוק כמו דוב קוטב. מה אכפת לו, קצת אוגר שינה לפני שיצא לקצונה. 

 

התחלנו את העליה לחוד עקב, נראה לי שזאת פעם ראשונה שהייתי ממש בחוד. תמיד עברתי לידו, ובאמת שמוזר שמעולם לא עליתי. הוא צריך מחרתיים ללכת לעשות טופס טיולים יוצא מהגדוד, עוד שבוע נגיע ביחד ללטרון ונגזור את החוגר. אחרי זה, אצטרף לחבר שעושה קטע על שביל ישראל בצפון. לפתע נראה לי משעשע הסגירת מעגל - שבוע לפני הגיוס עשיתי יומיים לבד בשדה בוקר, והטיול האחרון של הקומונה לפני הגיוס היה לאצבע הגליל. עוד שניה אני משתחרר, ואני שוב מסתובב באותם מקומות. 

 

ירדנו מתחת לרמות נפתלי, לתוך בקעת יחמור. כל ההרים שם, החצר האחורית של לבנון בשטח ישראל, נקראים על שמות של איילים, יעלים ועוד כמה מפריסי פרסה דומים. לפתע אני שם לב לאלה אטלנטית ענקית שניצבת סמוך לשביל. גם אז, מלפני שלוש שנים היא הייתה ערומה מעלים, התכרבלנו כאן ביחד מפני הקור בלילה האחרון שלנו כקומונה. השתחררתי רק מלפני כמה ימים, ושוב אני עובר ממש לידה. הפעם בתור אזרח למהדרין. 

 

יום ראשון אני עולה על המטוס ונוחת אחרי 14 שעות בבואנוס איירס, ארגנטינה, דרום אמריקה. 

 

השתחררתי, והתרמיל קורץ חזק מדי בזווית העין. 

 

 

פרט צעיר של גמל שלמה, עושה הפגנת נוכחות לקהל בנחל דישון.

 

נכתב על ידי , 28/11/2011 22:29   בקטגוריות ללכת, בתרמיל והירהורים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עצרת המחאה בדרכה של ההתנשאות


נורא קל לדבר על עשייה משמעותית, להתחבר לשונה ולחולל שינוי אצל האחר. כל כך קל לדבר על זה ברמה שכל פעם שאני נתקל בדיון ערני סביב הנושא אני חש מירמור. חוסר הבנה עוטף את יושבי הדיון שלא מבינים באמת את עומק הדברים שהם מדברים עליהם כברורים מאליהם. כעבור כמה שבועות כשהם יקבלו את החניכים או, לא עלינו, את החיילים החדשים והטריים שלהם, פתאום העסק נראה הרבה פחות זוהר. פתאום ללכלך על החייל שלך עם שאר הסגל מאחורי גבו, הופך להיות מקלט לתסכול במקום להעיף אותך קדימה בפיתוח וקידום אותו חייל. 


שמעתי חלק מהעצרת לזכר רבין ברדיו. לפחות זאת הייתה הכותרת הפורמלית של זה, כי ממה שבקע מהרדיו זה בעיקר נשמע כמו הפגנת כוח של השמאל כנגד הימין. אפילו כשמישהי דתייה עלתה לדבר, בשם "העדה" - בשם החבר'ה עם הכיפה, היא דיברה בטון מתנצל ורופס על כך שהיא שייכת למחנה הדתי. המחנה הפגום, זה שיש מעליו את אות הקין כנגד אחיו המוצלח, מחנה השמאל. כל הדיבור היה עד כמה הנוער של הימין הקצין והצמיח אצלו את "העשבים השוטים". יוסי שריד בנאום שלו עמל לכל אורכו רק להסביר מי דפוק בממשלה. כשהזמינו את נציגי תנועות הנוער לעלות לבמה - משמע הנוער העובד והלומד, מחנות העולים והשומר הצעיר - שלושת הדוברות בעלות החולצות הכחולות נשאו נאום כנגד הנוער המקולקל של המתנחלים שאינם נאורים כמותם בכך שהם מסכנים את הדמוקרטיה עם אופנת התג מחיר. 

ודווקא כאן, המדריך שהיה צריך לנתב את הדינמיקה הקבוצתית היה עיוור. במקום למנוע את התנשאות של צד אחד בקבוצה שלו על פני הצד האחר, הוא רק העצים אותה. הגדיל את השסע שדיברו עליו כל כך הרבה - נגד הצד השני שמתרחק, שעושה בעיות ולא רוצה להתקרב. איך יש שם כל כך הרבה מדריכים שיצאו מתנועות הנוער ובמקום לראות את המצב מלמעלה, כמו מדריך שחותר למנהיגות צריך לראות, הם נפלו בתור עוד צד בתוך הקבוצה הגדולה והשסועה הזאת. 
אם אותו מחנה של שמאל היה חותר ללכת בדרך הפיוס ולא לעשות מפגן כוח ולהמליך את עצמו ל"צד הנאור" של העם.. אילו ביחד עם נציגי תנועות הנוער היו עולים גם בני עקיבא ותנועת עזרא, והיו מדברים ביחד על הבנת לקח השנאה - ולא לדבר על אם אוסלו היה נכון או פושעי אוסלו לדין.. אם מארגני העצרת שכנראה היו מדריכים בשלב מסויים בחייהם, היו הופכים את רבין מקדוש מעונה למוסר השכל שיש לנהוג בו בצניעות על מנת ללכת בדרכו.
היה פעם טירון שהגיע לפלוגה שלי. נער דק עם נטייה לחלות. בהתחלה באמת האמנתי שהוא לא מרגיש טוב, אבל אחרי כמה פעמים שכבר התחילו לעורר חשד, הוא פשוט קיבל את התיוג כסמרטוט של הפלוגה. כל פעם שמישהו מהסגל נתקל באיזה ניסיון שלו לעקוץ או עוד שטיפת בכי שלו על זה שהוא רוצה לצאת מכאן, העסק היה נסגר בליגלוג על הסמרטוט ושהלוואי כבר יעוף מהפלוגה וייתן לנו שקט. ככה היה עד אמצע הטירונות, כשהוא לא היה במחלקה שלי. 

בתחילת דרכם של שיריונרים, אחרי הטירונות מגיע שלב המקצועות. לוקחים כל מחלקה ופורסים את החיילים שבה למגמות התמקצעות - תותחן, טען ונהג. גם הסגלים של המחלקות עוברים הפרדה ומחולקים כל אחד למגמה אחרת, מה שמוביל לתפזורת של סגל וחיילים בצורה לא אורגנית כמו שהייתה עד עכשיו.
סחבק חתר לטענים - המגמה הכי כייפית. וואלה, תן להעיף תירגולי טעינה עד שהחיילים נשברים! לסחוט להם את המיץ ולהוציא להם את הרעל מהעיניים. אבל רצה הגורל ונחתנו על נהגים. נו ניחא, גם בסדר - עוברים על הרשימת חיילים, ולפתע איך לא, הסמרטוט גם שם. 
פתאום כשהתחלתי לראות אותו כל היום, הוא לא נראה כזה סמרטוט. 

לא יכולתי לוותר ולהזניח חייל שנהפך כמעט לאישי אצלי - ואחרי שהוא ידע רק לשמוע עד כמה שהוא כושל, פתאום התחיל חיפוש אחרי דברים שהוא טוב בהם. נכון שלא מדובר בחייל המושלם, אבל הוא סידר את האפודים יפה. אחרי זה הוא עשה רשימה נקייה של החיילים החסרים. לפתע הוא גם התחיל לשאול שאלות. פתאום הוא התחיל להיות באמת חייל, לתפוס את הצורה אולי ללוחם מתישהו. 
קל מאוד להטיח את האני מאשים שלי בזולת, אבל להוביל תהליך מצריך להסתכל מלמעלה ואולי דווקא פה, כשהשסע כל כך גדול, זה לא יוכל להתחיל מראש ממשלה זה יתחיל מהאנשים שנותנים לשסע לדבר על הבמה ובעצרות. 
דרך אגב, סחבק התחפש"ש. 
שריד לאורן ליד מחצבות קדומית, הכרמל באביב של שנה שעברה. 


נכתב על ידי , 13/11/2011 03:08   בקטגוריות תם הפסוק  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





הבלוג משוייך לקטגוריות: ירוקים , טיולים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להסקוטי משדות-תמר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הסקוטי משדות-תמר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)