8/2010
פוסט 3 | עליי גפן מדהימים, רולדת שוקולד / תמרים עם אגוזים, למנויים 3>, מבצעים (;
פוסט 3 ! (:
וואי, תודה רבה רבה לכם, על כל התגובות והכניסות, אתם מדהימים ! ♥
ותודה גם לכל המנויים, תמשיכו להירשם כי אני מארגנת לכם תוספת מדהימה
למתכון מנצח שירענן לכם לגמרי את הקיץ, ויעשה את סוף חופשה מתוק במיוחד,
וכל זה בפוסט הבא D;
והיום פוסט חדש ! מה יהיה בו ?
♦ מתכון מצולם להכנת עליי גפן ממכרים ברמות !
♦ מתכון מצולם להכנת רולדת שוקולד/ תמרים עם אגוזים- מומלץ ! (:
♦ מנויים יקרים- כותרת להשלמה + קיפול מפיות אומנותי + ארטיק נוטלה
♦ מבצעי היום D:
עליי גפן - המתכון הזה ממכר כל כך (;
הבסיס למתכון נלקח מהספר "שמש ים, ואוכל גם" של גיל חובב, את המתכון שינינו מעט.
המצרכים לכ-40-50 עלי גפן ממולאים :
• חבילת עלי גפן משומרים ( מוכרים בכל סופר באריזה / צנצנת )
למילוי -
• 1 בצל לבן גדול קצוץ.
• 100 גרם רסק עגבניות.
• ½ כוס מיץ לימון.
• ½2 כוסות אורז עגול.
• מלח ופלפל שחור גרוס ( לפי הטעם )
• ½ כוס סוכר קצוצה.
• ½ פטרוזיליה קצוצה.
• ½ כוס שמיר קצוץ.
• 2 כפות נענע קצוצה.
• 2 תפוחים ירוקים חמוצים וגדולים.
• 10-15 שזיפים מיובשים מגולענים ( ללא גלעין, ניתן לקנות ככה )
לרוטב-
• 2 כפות שמן.
• ¼ כוס מיץ לימון
• 3 כוסות מים.
הכלים:
• סיר בישול קטן.
• סיר גדול .
• כף.
• קערה לתערובת.
• סכין לחיתוך.
אופן ההכנה ( לחצו על התמונות להגדלה ) :
1. שוטפים את עליי הגפן המשומרים, ושמים במסננת עד שהמיים יורדים לגמריי.
2. מכינים את המילוי:
מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
בינתיים חותכים את התפוחים לרבעים ומוציאים את הגרעינים, הינה שיטה:
א' ב'
לאחר שהבצל הזהיב, מוסיפים את רסק העגבניות ואת ½ כוס הלימון אל הבצל, מערבבים היטב, ומסירים מהאש.
3. מוסיפים אל התערובת את הירק הקצוץ ( פטרוזיליה, כוסברה, נענע ) , מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים מעט.
בקעראה גדולה מוסיפים את האורז ואליו את התערובת שבסיר, ומערבבים היטב, עד שכל האורז מכוסה בתערובת והיא אחידה:
4. מילוי העלים:
לוקחים עלה אחד, חותכים לו את ה"גבעול", ומניחים אותו על משטח העבודה, עם העורקים כלפיי מעלה:
מניחים בין כפית לשתי כפיות של תערובת המילוי (תלוי בגודל העלה ) , במרכז העלה, ומשטחים לגליל:
החלק של גלגול העלה:
לוקחים "פינה" אחת ל העלה מרימים ומניחים על התערובת, וכך גם בצד השני:
א' ב'
לוקחים עוד פעם, מה"פינות" החדשות שנוצרו לנו, מרימים ומניכים על התערובת שמכוסה בעלה, עושים זאת משני צידיו:
מתחילים לגלגל את העלה, ומניחים אותו כאשר השפיץ כלפיי מטה:
ניסיתי להכין אנימציה, לא כזה הלך לי אבל אולי זה יעזור טיפה יותר להבין כי התמונות טיפה לא ברורות-
5. סידור הסיר:
מתחילים לסדר את עליי הגפן בסיר בצפיפות בקומה אחת ( לא עלה על עלה ) ובין העלים מוסיפים, את חתיכות התפוח והשזיפים.
לאחר שסידרתם את כל עליי הגפן בסיר, לוקחים את מרכיבי הרוטב ( 2 כפות שמן, ¼ כוס מיץ לימון 3 כוסות מים. ) מערבבים היטב בכלי, ויוצקים על העלים המגולגלים.
6. בישול:
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה. אם יצא לכם קומה אחת של עלים בשלו לכ- 30 דקות, אם 2 קומותף, בשלו כשעה.
תאמינו לי זה טעים P:
רולדת תמרים/שוקולד עם אגוזים (;
המצרכים ל-4 רולדות:
• 3 כוסות קמח תופח
• 2 ביצים
• 1 חמאת "מחמאה"
• 2 כפות סוכר
• 10 גרם סוכר וניל ( שקית )
• קופסה של ממרח תמרים / ממרח שוקולד
• אגוזים קצוצים/ טחונים לפי הטעם.. בערך 100 גרם
הכלים:
• קערה
• מערוך
• נייר אפייה
• תבנית ונייר אפייה נוסף
• ניילון נצמד
אופן ההכנה ( לחצו על התמונות להגדלה ) :
1. שמים את הקמח הסוכר הלבן סוכר הוניל בקערה ומערבבים .
2. יוצרים גומה בתערובת היבשים, ואלייה מוסיפים את הביצים ואת החמאה.
עדיף לחתוך את החמאה לקוביות או חלקים שיהיה יותר נוח ללוש.
לשים את הבצק, אל תתיאשו אם לא יוצא לכם, לי הוא לא התחבר אבל המשכתי והמשכתי ללוש ובסוף יצא לי בצק אחיד .
3. לוקחים ניילון נצמד, ועוטפים איתו את הבצק. שמים בצלחת/קערה ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר, וחוצים לשני חלקים שווים. לוקחים חלק אחד של הבצק ומתחילים לרדד אותו לצורת מלבן על נייר אפייה,
לא נורא אם זה יוצא קצת אליפסה (:
5. לוקחים את ממרח השוקולד/התמרים ושמים על הבצק כמה שרוצים, אני מציעה להתחיל עם כף, כף וחצי ולהתחיל למרוח, ואם תרצו עוד תוסיפו (:
6. מוסיפים אגוזים קצוצים / טחונים ומתחילים לגלגל כך: מרימים את נייר האפייה עם הבצק כלפיי הצד השני שלו, לוחצים מעט וחוזרים על הפעולה,
עד שאתם יכולים לגלגל עם הידיים בקלות:
7. לאחר שגילגלתם את כל הרולדה, חצו לשני רולדות קטנות, וחתכו את הקצוות. סדרו בתבנית והכניסו לתנור שמחומם ל- 170 מעלות לכ-30 דקות, עד שהבצק משחים.
(*העיגולים הקטנים, זה הקצוות שחתכתי מהרולדות*)
8. מוציאים מן התנור, ומחכים שיתקרר, תחכו באמת עד שזה יהיה קר, כי אם תחתכו שזה חם או פושר, זה יתפורר לכם.
לאחר שהרולדות התקררו, תחתכו לחתיכות באיזה עובי שתרצו-
התוצאה הסופית והטעימה [:
בתאבון ♥
מנויים ♥
מתכון להכנת ארטיק נוטלה עם תוספות טעימות בציפוי שוקולד-
הסיסמה נשלחה אליכם למייל D:
עיצוב שולחן- איך לקפל מפית לחולצה עם פפיון ?
עוגיות פריכות~ הכל תפוס :)
שלחו מספר עוגייה+מספר בלוג (:
1-2- 3-4- 5-
ההשלמות- שאתם משתמשים עם קרדיט מקושר !
חתימות-
כותרות [לחצו להגדלה]-
מילקי~
לינוי ~
זוכת המבצע הקודם [3]
תגיבו ♥
אני מתחילה את הפוסט הבא עכשיו שלא יהיו עיכובים, ובו יהיה משהו מגניב לגמריי,
והפתעה קשורה למנויים (;
אז אני מקווה שתכינו את המתכונים, או תעזרו להכין אותם, כי הם באמת טעימים !
אוהבת המון המון, פוסט הבא גם השותפה הבאה תשתתפף אני מקווה -
מי שמצטרף למנויים ורוצה את הסיסמה שישלח לי הודעה מהמייל שהוא נרשם איתו למייל הזה:
[email protected]
או לתגובות ♥
|