כינוי:
מין: נקבה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
נובמבר 2010
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 11/2010
מהפך + 2 מתכונים
מה קורה כולם ? אצלי הכל בסדר . איך בלימודים ? עם המבחנים ? והשיעורים ? אני ברוך השם מצליחה להחזיק מעמד .. ובמבחן האחרון בהנדסה קיבלתי 100 . אני חושבת שהרבה מיכן תוהות מה עם הבלוג .. אז .. הבלוג ממשיך ! ובגדול ! אני רוצה להפוך את הבלוג לבלוג בנות , אבל גם יצירה ובישול . מה אתן אומרות ?! הנה פוסט מתכונים קצר .. מקווה שתהנו :]
לחם עשבי תיבול וזיתים שחורים מתכון לרמה בינונית . המצרכים : כף וחצי שמרים יבשים 2/3 כוס מים חמימים שתיים וחצי כוסות מים חמים יותר - לא רותחים אבל יותר חמים מפושרים שלוש וחצי כוסות קמח רגיל שלוש ורבע כוסות קמח מלא שתיים וחצי כפות שמן זית + עוד טיפה להברשה של הבצק והקערה 3 כפות שטוחות סוכר 3 כפות עירית קצוצה דק או 2 כפות עירית מיובשת כפית ורבע אורגנו יבש כפית ורבע טימין יבש שתיים ורבע כפיות מלח 2/3 כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים או פרוסים לטבעות אופן ההכנה : ממיסים את השמרים ב 2/3 כוס מים חמימים לערבב מפעם לפעם, לתת לתסוס במשך כמה דקות בקערה שמים את הקמח הרגיל, שמן, סוכר, עירית, אורגנו ותימין ומלח שופכים לקערה את השתיים וחצי כוסות מים חמים ומערבבים מערבבים בעזרת מקצף חשמלי במהירות נמוכה עד שהתערובת חלקה וללא גושים שופכים פנימה את תערובת השמרים המומסים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שהכל מתאחד מגבירים את מהירות המקצף ומקציפים במשך 4 דקות אם זה במיקסר חזק, או 5 דקות אם זה במקצף ידני מפסיקים את פעולת המקצף, שופכים בהדרגה את הקמח המלא ואת הזיתים הקצוצים ובעזרת כף מעץ מנסים להבליע הכל פנימה לקבלת עיסה אחידה זה בסדר אם העיסה קצת דביקה ודלילה משמנים קצת קערה גדולה, שופכים פנימה את הבצק, מברישים אותו מלמעלה בטיפת שמן שתיצור מעטפת עליונה מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה) (ראו בתחתית העמוד טיפ להתפחה מוצלחת של בצק שמרים) מכינים שתי תבניות אפיה - אפשר מאורכות או עגולות, רצוי מאורכות כדי לקבל צורת ככר יפה משמנים אותן ביסודיות משמנים גם קצת את היד בשמן מבקבוק או ספריי שומני ומחלקים את הבצק לשניים (הוא דביק, אבל השמן עוזר) מחלקים את הבצק חצי לכל תבנית מטפטפים מלמעלה כמה טיפות של שמן זית על כל ככר ומורחים בעזרת האצבעות. תוך כדי זה מיישרים את פני הבצק למשטח אחיד מפזרים מעל כל ככר בערך כף אחד של קמח רגיל או מלא, שיכסה את כל המשטח העליון מכסים כל תבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה חוזרת, בין 45 דקות עד שעה וחצי (תלוי בטמפרטורת החדר) מסירים את הניילון הנצמד, ומניחים לבצק לתפוח ולהתרומם בכמה ס"מ מעל לשולי התבנית (בערך רבע שעה) בינתיים מחממים את התנור ל - 200 מעלות כשהתנור חם, מעבירים את התבניות למרכז התנור השתדלו לעשות זאת בתנועות עדינות כדי שהעיסה התפוחה לא תצנח אופים עד שהככרות מקבלות משטח שחום ופריך - בערך חצי שעה מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין הככר לדופן כדי לשחרר אותה, מחלצים מהתבניות מעמידים את הככרות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות של אפיה עד שהלמעלה הופך להיות ממש חום יפה ואם נוקשים עליו הוא משמיע קול חלול (בערך 10 עד 15 דקות נוספות)
ספגטי ברוטב שמנת , רוקפור [ גבינה ] , ובטטה . מתכון לרמה קלה . המצרכים : 1 חבילה ספגטי 500 גרם בטטה 750 מ"ל שמנת מתוקה 120 גרם גבינת רוקפור מלח פלפל לבן פלפל שחור אגוז מוסקט שמן זית לטיגון אופן ההכנה : קולפים את הבטטה ומבשלים אותה במיקרוגל במשך כ-8 דקות. לחילופין ניתן לעטוף בנייר כסף ולחמם בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומטגנים בשמן זית עד שהבטטה הופכת לפריכה. מתבלים במלח ופלפל. במחבת עמוקה מחממים שמנת, גבינת הרוקפור, מעט אגוז מוסקט, פלפל, מלח ומצמצמים תוך כדי בחישה. מוסיפים את הבטטה ומבשלים ביחד עוד דקה. מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות ההכנה שעל האריזה ומוסיפים לרוטב. * מומלץ להגיש עם גבינת פרמזן
מתכון ללחם שום . המצרכים :
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
1 שקית אבקת אפיה 2 כפות סוכר
30 גרם מלח (2 כפות)
2 וחצי כוסות מים (600 מ"ל) מעט סולת, לקימוח שמן זית .
מעט אבקת שום
פטרוזיליה יבשה
שום גבישי, לפיזור
מלח גס, לפיזור אופן ההכנה :
שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס"מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה. מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
| |
חוזרת ? הייי כולן , כאן דייזי . אני ממש מצטערת על חוסר העידכונים , השותפות לא עידכנו , וגם אני די זנחתי .. אבל ? אני חוזרת , ובגדול ! הפעם בלי שותפות , ובלי מעצבות .. פוסט חזרה ב- 15.11 <3 <3 <3 דייזי :] אני מחליפה עיצוב , סליחה על אי הנוחות ..
| |
|