הפרעת קשב וריכוז
בעיות קשב וריכוז מבוגרים מוכרות פחות אך אין הדבר מעיד על התפותה שלהן באוכלוסייה. ילדי ADHD שלפני כמה עשורים הפכו ברבות הימים למבוגדים עם לקויות למידה שהפכו קשיים בתקשורת עם הסביבה בעבודה או בבית. היום, כאשר ילד משתובב, מייד עולה ההקשר של בעיות ריכוז וקשב והיפראקטיביות. אך הרבה לפני טיפול ADHD, עולה שאלת האבחון. אבחון הפרעות קשב הוא נושא שלא כדאי לדלג עליו. בדיקת הנושא בצורה מדוקדקת יכולה לתת אינדיקציה להורה של המאובחן, או הבוגר בקשר למקור לקות הלמידה, ואולי אף המלצה בקשר למקום ממנו כדאי להתחיל טיפול בבעיה.
לקויות למידה:
לקות למידה ADHD היא נפוצה מאוד. קיימים סוכים שונים של לקויות למידה וכאן חשיבות האבחון. סטודנטים במסגרות אקדמאיות, וגם תלמידים, מקבלים תמיכה פדגוגית כאשר הם מאובחנים בעלי לקות ADHD או בעיות דומות. ליקויי למידה שאובחנו מציבים בפני ההורים מספר אלטרנטיבות של טיפול בלקות למידה נתונה. כאשר מדובר בהיפראקטיביות עם או בלי בעיות קשב וריכוז, טיפול קונבנציונלי נפוץ הוא שימוש בתרופות מסוג "ריטלין". אין ספק כי תרופות הביאו לשיפור ניכר באירות חייהם של מליונים רבים של אנשים הסובלים בעיית קשב וריכוז, אשר בלעדי תרטפות כמו ריטלין, לקות הלמידה שלהם הייתה משפיעה באופן משמעותי על חייהם המקצועים או האישיים. יחד עם זאת, תופעות לוואי אפשריות, מביאים הורים לילדים מאובחני ADHD לבחון אפשרויות נוספות.
תזונה:
הקשר בין הפרעת קשב וריכוז לתזונה מעניין, ונבדק במחקרים. תזונאים, מטפלי ADHD אשר מרכיבים תפריטים מנסים להימנע ממזונות שעשויים להחמיר הפרעת קשב ולהוסיף מזונות שיכולים לסייע להפרעות ריכוז וקשב. צבעי מאכל או סוכרים נחשבים מחמירי בעיות קשב וריכוז בילדים, בעוד חומצות שומן אומגה 3 למשל, נמצאו כמפחיתי סימפטומים של בעיות ריכוז.
לסיכום, לאחר אבחון הפרעת קשב וריכוז נשאלת שאלת הטיפול. תרופות מסוג ריטלין נפוצות מאוד כטיפול קונבנציונלי. התמודדות אחרת עם "הפרעות קשב וריכוז" יכולה להיות פעילות גופנית, תזונה, יוגה או טאי צי, או תוספי מזון. אומגה 3 הוא תוסף מזון מוביל בתחום.