אז על הדרך אני אתן את המתכון לעודה שהכנתי לשבת
היא נפלאה ויש בה מגוון מוסים והיא קלה להכנה
את התחתית גנבתי מאיזה מסעדה תל אביבית..
ואח"כ הרכבתי לה המשך משלי. . .
ראשית לקחתי תבנית עגולה מתפרקת ושמתי עליה נייר אפיה ושימנתי את הדפנות
חיממתי תנור ל150 מעלות ושמתי כלי עם מים בתנור.
ואז המסתי 250 גר' שוקולד מריר עם 120 גר' חמאה וניפתי פנימה כף וחצי קקאו
ועירבבתי פנימה חמישה חלמונים אחד אחד..
הקצפתי חמישה חלבונים יחד עם שליש כוס סוכר ומעט מלח
ואז קיפלתי את המרנג לתוך תערובת השוקולד ואז לתבנית
לאפיה של 35-40 עד שהקיסם המדובר יוצא נקי מפרורים.
ואז מניחים לתחתית להתקרר בנתיים מכינים את המוס.
ושוב ממסים 200 גר' שוקלד מריר ואליו מוסיפים ארבעה ביצים אחת אחת ולאט לאט עם המטרפה הופכים
את הכל תערובת אחידה.
מקציפים את השמנת ( מיכל שלם) עם כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל ומקפלים לתוך השוקולד .
בשלב הזה אפשר לגוון בטעמים - כלומר להוסיף מעט ליקר קפה או אמרטו , מעט קרם נוגט וכו'
את המוס משטחים על העוגה ומקררים לפחות שעה
בנתיים מכינים את השכבה האחרונה ובה מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף וחצי של ריבת חלב
כדאי שהיא תהיה נוזלית מעט ומוסיפים 2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל.
ואז משטחים את התערובת מעל המוס שוקולד.
מקררים לפחות 12 שעות לפני הגשה.
חשוב יותר מהכל - מוצרים איכותיים = עודה טעימה
שוקלד מריר עם ריכוז נכבד של מוצקי קקאו
חמאה ולא מרגרינה