לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מהחוויות הראשונות של חיי נישואים מתובלות בקינוחים ועוד מיני מזונות מתוקים


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2010    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2010


אז על הדרך אני אתן את המתכון לעודה שהכנתי לשבת

היא נפלאה ויש בה מגוון מוסים והיא קלה להכנה

את התחתית גנבתי מאיזה מסעדה תל אביבית..

ואח"כ הרכבתי לה המשך משלי. . .

 

ראשית לקחתי תבנית עגולה מתפרקת ושמתי עליה נייר אפיה ושימנתי את הדפנות

חיממתי תנור ל150 מעלות ושמתי כלי עם מים בתנור.

 

ואז המסתי 250 גר' שוקולד מריר עם 120 גר' חמאה וניפתי פנימה כף וחצי קקאו

ועירבבתי פנימה חמישה חלמונים אחד אחד..

הקצפתי חמישה חלבונים יחד עם שליש כוס סוכר ומעט מלח

ואז קיפלתי את המרנג לתוך תערובת השוקולד ואז לתבנית

לאפיה של 35-40 עד שהקיסם המדובר יוצא נקי מפרורים.

ואז מניחים לתחתית להתקרר בנתיים מכינים את המוס.

 

ושוב ממסים 200 גר' שוקלד מריר ואליו מוסיפים ארבעה ביצים אחת אחת ולאט לאט עם המטרפה הופכים

את הכל תערובת אחידה.

מקציפים את השמנת ( מיכל שלם)  עם כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל ומקפלים לתוך השוקולד .

בשלב הזה אפשר לגוון בטעמים - כלומר להוסיף מעט ליקר קפה  או אמרטו , מעט קרם נוגט וכו'

 

את המוס משטחים על העוגה ומקררים לפחות שעה

בנתיים מכינים את השכבה האחרונה ובה מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף וחצי של ריבת חלב

כדאי שהיא תהיה נוזלית מעט ומוסיפים 2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל.

ואז משטחים את התערובת מעל המוס שוקולד.

 

מקררים לפחות 12 שעות לפני הגשה.

 

 

חשוב יותר מהכל - מוצרים איכותיים = עודה טעימה

שוקלד מריר עם ריכוז נכבד של מוצקי קקאו

חמאה ולא מרגרינה

 



 

 

נכתב על ידי gali3303 , 2/10/2010 18:04  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגות


אני עוברת מהסלון לחדר והדמות שעברה שם במראה תופסת אותי,

אני חוזרת אחורה ומביטה ולאחר תקופה ארוכה שלא העזתי אני מסתכלת  - ורואה - אותי !

ולא מזהה שם כלום.

מי אני - זו שאלה מאוד טובה

אני אישה נשואה שגרה בבית שאן... 

לבעל שצעיר ממנה בהרבה

אני יוצאת לעבודה בבוקר ומאחרת לחזור בלילה.

אני גרה בבית מרווח מאוד מלא ספרים

ולבושה כרגע בסחבות כי אני מנקה - היום יום שישי.

אז הכנתי עוגה מדהימה למשפחה של בעלי  ואני מנקה,

בלי מזגן !

אני לא מכירה אותי.

אני שכל חיי גרתי במרחב הכפרי

ואהבתי את זה , את השקט, את הנחת, את הקהילה,

ושנאתי לגור בעיר - גרה בבית שאן? ? ?

וביום שישי אחרי שבוע קשה של עבודה הייתי מתפנקת במיטה עד מאוחר

ואז יוצאת לקפה עם חברות ומנקה רק במוצ"ש - אחרי שצברתי כוח

כי אחרי שעובדים קשה צריך לנוח...

ועדיין אני פה , כשהוא יש לציין. . . בים.

נכון יש עוד צד , הצד שלו , אבל כרגע אני מחפשת אותי , לא אותו...

ולמה חם לי כל כוח...

בחיים שלי לא חסכתי עלי...

בטח לא במזגן...

ומהכל הכל הבית הנורא הזה , בעיר הנוראה הזו

לערבי שישי הכפויים האלו במשפחה שכל הזמן כולם מבקרים את כולם ובאים רק בטענות

אחד לשני

אני גיליתי שאני אוהבת שני דברים במיוחד

את בעלי התינוק

ולאפות עוגות

 

 

נכתב על ידי gali3303 , 2/10/2010 15:33  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  gali3303

בת: 46

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , 30 פלוס , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לgali3303 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על gali3303 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)