
את העוגיות הללו אילתרתי היום במטבחי המהולל, והאמת? יצא לי נפלא. הסוד שלהן הוא בחמאה הרכה שמשנה את כל מרקם העוגיות. במתכון התשתמשתי באגוזי מלך בלבד (טריים) שטחנתי בבית במכונה. אתם יכולים להחליף בכל סוג אגוז אחר שתבחרו.
המרקם החיצוני שלהן פריך ומבפנים הוא נימוח, שזה קסם בעיניי. אני נורא גאה בעצמי על האילתור הזה. כל המצרכים למתכון עולים גרושים בודדים, כך שזה גם משתלם מבחינה כלכלית. ללא ספק שווה לנסות בבית!
לבצק:
100 גרם חמאה רכה.
3/4 1 כוסות קמח.
חצי כוס סוכר.
50 גרם אגוזי מלך טחונים (חצי חבילה).
כפית תמצית וניל.
הכמות: כ-20 עוגיות נפלאות.

כמו בכל מתכוני האפייה הטובים - מתחילים עם חמאה רכה. חמאה רכה משיגים אם תשאירו את החמאה מחוץ למקרר לכמה שעות. אם אין לכם סבלנות, חממו אותה במיקרוגל בפולסים קצרים של 10 שניות בכל פעם. ברגע שהיא מתחילה ליצור שלולית קטנה של חמאה זה הזמן להפסיק, או אם אפשר ללחוץ עליה בלי בעיה.
מערבבים טוב טוב טוב בעזרת מטרפה ידנית (אם אין אפשר להשתמש בכף עץ) עד שנוצר לנו מעין קרם חמאה.

מוסיפים את הקמח, הסוכר והאגוזים ומערבבים לבצק אחיד. ואם אפשר, אז בידיים. כן כן, בידיים. לא להיגעל.
את האגוזים, אגב, ניתן להשיג בכל סופר. חבילה (100 גרם) של אגוזי מלך טריים תעשה את העבודה.

הבצק המתבקש הוא בצק חלק, אחיד ורך. וטעים בפני עצמו. נו, טעמתי קצת. בשלב הזה מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים אותו טוב טוב.
קחו ניילון נצמד, עטפו את הבצק וזרקו למקרר לחצי שעה. נשבעת לכם, הזמן עובר מהר.

באק טו ביזנס! הנה לכם דרך קלה לרידוד בצק מבלי שתפרוץ מלחמה. לוקחים את הבצק ומניחים אותו על נייר אפייה, מועכים קצת בידיים ומכסים בעוד נייר אפייה מעל. עם המערוך מתחילים לרדד לעובי של חצי סנטימטר. בהתחלה תרגישו שזה מסובך קצת, אבל זה נורא זורם אחרי שמתרגלים. ו... טאדאם! הבצק מרודד.

כל שנותר לעשות הוא לקרוץ את הבצק. אני בחרתי קורצן בצורת עיגול. קלאסי. אתם יכולים לבחור בכל צורה שתרצו. דרך אגב, חממו כבר מעכשיו את התנור לחום של 180 מעלות.

הניחו בתבנית עם נייר אפייה והכניסו לתנור ל-15-10 דקות. אחרי שהוצאתם מהתנור תנו להן לנוח כחצי שעה, זה קריטי.
אפשר להפוך את העוגיות הללו לעוגיות סנדוויץ' אם שמים נוטלה, חמאת בוטנים, קרם וניל (כמו באוריאו'ס) באמצע. זה טעים נורא.
למלית קרם וניל:
מניחים 50 גרם חמאה רכה בקערה ומוסיפים לה כפית תמצית וניל ומערבבים במטרפה ידנית. את אבקת הסוכר (1/3 1 כוסות) מוסיפים בהדרגה כי אחרת זה מלכלך. ערבבו מהר מהר מהר עד שמתקבלת מלית אוורירית וסמיכה מאוד. מרחו, הצמידו ויאללה - תנו ביס!
בתיאבון! 