לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2011

עוגיות קרמל.



אי אפשר שלא להשוות אותן לעוגיות הלוטוס, המחליפות של עוגיות הגראהם האמריקאיות. אז כן, הטעם פחות או יותר זהה, המראה קצת פחות, אבל בסופו של דבר עוגיות הקרמל הום-מייד לוקחות את הקנויות בהליכה. 

הן מעולות לצד קפה או כוס חלב בבוקר, הן פריכות וכשנוגסים בהן הטעם הנפלא מתפשט בתוך שניות בכל חלל הפה. ההכנה עצמה פשוטה מאוד, עם מעבד מזון, ומלכלכים עוד קערה אחת בנוסף. הבצק רך מאוד וקצת דביק, אבל זה לא אמור לערער את ביטחונכם, חברים יקרים, הכל בשליטה.

העוגיות טעימות נורא גם כשהן בלי מילוי בפנים ולא מוצמדות יחד כ"סנדוויץ'", ואם להגיד את האמת, הבצק טעים כשלעצמו ללא האפייה. לא עמדתי בפיתוי, נו.

 

לבצק העוגיות:

1/2 2 + 2 כפות קמח לבן.

1 כוס סוכר חום כהה.

1 כפית סודה לשתייה.

3/4 כפית מלח.

100 גרם חמאה קפואה.

1/3 כוס דבש.

5 כפות חלב.

2 כפות תמצית וניל.

הכמות: כ-35 עוגיות משגעות.

 

לציפוי: (אופציונלי)

1 כפית קינמון.

3 כפיות סוכר לבן.



 

במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה המלח ומערבבים בפולסים קצרים (של 10 שניות) עד שהתערובת פחות או יותר מתאחדת.

חשוב לציין שאסור לוותר פה על המלח, הוא משחק תפקיד חשוב. יש המון מתוק (סוכר ודבש) וכדאי לאזן את זה עם כמות מלח סבירה. אבל לא להגזים, כמובן.  



 

כמו במיטב מתכוני הבצקים הפריכים, הדרישה היא כמה שפחות התעסקות וכמה שיותר בצק קר. אז את החמאה הקפואה חותכים לקוביות בסכין טובה ומוסיפים גם אותה. שוב, בפולסים קצרים מאחדים את הבצק עד למראה של בצק לח ופירורי.

 

התוצאה:


 

וזהו, לא נוגעים!



 

בקערה נפרדת טורפים את החלב, הדבש ותמצית הוניל. עם הדבש תהיה קצת בעיה כי הוא דביק וחלק גדול ממנו יידבק אל דפנות הכוס. אז מה עושים? משמנים מעט (בשמן צמחי כמובן, ולא בשמן זית) את הכוס והדבש יחליק מעצמו. איזה קסם, הא?



   

את מה שנשאר על הקערה מורידים בעזרת לקקן. מפעילים שוב את מעבד המזון ובפולסים קצרים מגבשים לאט לאט בצק רך ודביק.  

 

התוצאה:


 



 

אבקו את משטח העבודה שלכם במעט קמח והורידו בעזרת לקקן את הבצק. לא להיבהל, הקמח על משטח העבודה מונע ממנו להדבק בזמן שאנחנו מכדררים אותו לעיגול במינימום התעסקות (אפשר גם נקניק), עוטפים בניילון נצמד ושוכחים אותו במקרר לשעה וחצי.


 

לאחר שעה וחצי, ותודו שזה מספיק זמן כדי להדיח את הכלים, מוציאים את הבצק, מקמחים את המשטח ומרדדים אותו לעובי של חצי ס"מ עד 1 ס"מ. עם גלגלת פיצה חותכים לריבועים בגודל הרצוי. 

העבירו אותם לתבנית עם נייר אפייה, חוררו בעזרת קיסם או שיפוד את ההבצק בתשעה מקומות והכניסו למקפיא ל- 5-10 דקות. בינתיים חממו תנור לחום של 180 מעלות.



 

אם בחרתם להוסיף את הציפוי הקרמלי מעל כדאי שכבר עכשיו תכינו אותו. בתום 10 הדקות של העוגיות במקפיא פזרו אותו מעל העוגיות והכניסו לתנור ל- 10-15 דקות.

תהיו זהירים ותלכו על בטוח, בדקו דקה לפני צלצול הטיימר, אם הם מוכנים אין סיבה להשאיר אותם דקה נוספת, במידה ולא - תנו להם עוד זמן.




צננו היטב. בתיאבון! סבבי 

 

 

תמצאו אותי גם כאן, חבר'ה.  

נכתב על ידי , 17/1/2011 16:12   בקטגוריות עוגיות  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-20/1/2011 14:04



46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)