לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2011

מאפינס דבש עסיסיים בסירופ מייפל


מכירים את עוגות הדבש האלה שאחרי כל ביס צריך ליטר מים?

אז העידן הזה הסתיים.

עוגת הדבש שאתם מקבלים היום היא עוגה עסיסית ומנצחת.

קלה להכנה, טעימה בטירוף ולחה מבפנים

זאת גם בזכות מרכיביה וגם בזכות רוטב מייפל אשר מרטיב אותה היישר בצאתה חמה חמה מהתנור.

התוצאה המתקבלת היא עוגה עסיסית ומנצחת כפי שלא דמיינתם עוגת דבש מעולם.

ניתן להכינה בתבנית 26 או בשתי תבניות אינגליש קייק, אך אני בחרתי להכינה בתבניות מאפינס קטנות,

לעטוף בנייר צלופן, להדביק מדבקת שנה טובה, ולהניח עוגה קטנה ואישית כזו לכל סועד, ליד הצלחת בשולחן החג.

 

 

החומרים: לכמות של 24 עוגות אישיות.

 

3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

2 כפות סוכר

1  כוס דבש

3/4 כוס שמן

2/3 כוס מים

 

החומרים היבשים:

 

1.5 כפיות סודה לשתיה

1.5 כוסות קמח

1 כפית קינמון

חצי כפית ציפורן טחון

חצי כפית אבקת נס קפה

 

לרוטב - חצי כוס סירופ מייפל (עדיף אמיתי. הוא יותר דליל ולכן מתאים יותר )

 

אופן ההכנה:

 

בקערת מיקסר יש להקציף חלבונים + סוכר לקצף יציב.

את הקצף שנוצר יש להעביר לכלי נפרד ולהכניס לתוך קערת המיקסר (בלי לנקות) את החלמונים, השמן, המים והדבש

ולקציף כדקה יחד.

את החומרים היבשים יש לערבב יחד ולהוסיף לתערובת.

להקציף במהירות איטית עד לתערובת אחידה.

להוסיף את קצף החלבונים לקערה ולקפל ידנית פנימה.

 

 

את התערובת שנוצרה לנו יש למזוג לקעריות מאפינס משומנות או לתבניות העוגה שבחרנו.




 

לאפות בחום של 150 מעלות בין 25-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא יבש.

על העוגות, בעודן חמות, יש להזליף רוטב מייפל. (בערך כפית לכל עוגה אישית).


 

וזהו. עוגת הדבש הנהדרת הזו מוכנה.

מבטיחה לכם התמכרות טוטאלית. ולא רק בראש השנה.

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 18/9/2011 07:15  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)