לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2011

תפוחי אדמה אלגנטים


אותה הגברת בשינוי האדרת. שיטת חיתוך קצת שונה, כלומר -דק דק דק, במעבד מזון או במנדולינה,

ואם ממש אין ברירה אז העבודה מעט יותר קשה - בסכין.

שיטת ההגשה קצת שונה - בתבניות קטנות אישיות במקום בתבנית גדולה.

כל אלה הופכים את תפוחי האדמה השיגרתיים לאלגנטיים וטעימים במיוחד כשרוצים להרשים את האורחים במינימום עבודה.

 

 

החומרים:

 

5 תפוחי אדמה (היחס הוא תפוח אדמה לסועד. ניתן להגדיל או להקטין לפי הצורך)

1 כף אבקת מרק בצל מחומרים טבעיים

חצי כוס שמן

1 כפית כורכום

מלח, פלפל

2 ענפי רוזמרין

10 תבניות קטנות אישיות המתאימות לתנור

 

 

ההכנה:

יש לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאד. עדיף בעזרת מעבד מזון.




להניח בכלי ולהוסיף את שאר החומרים. לעסות בעדינות את תפוחי האדמה בכדי שלא יישברו ושייספגו את כל הטעמים.

 

 

 

להניח את הפרוסות בתבניות בצורת עלי כותרת של פרח ולפזר מעט עלי רוזמרין על כל מנה.

 

 

להניח את כל התבניות בתבנית לתנור ולכסות בנייר כסף.

 

לאפות כחצי שעה בחום גבוה עד לריכוך התפוחים.

 

להסיר את נייר הכסף ולהשחים מעט.


נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 19/9/2011 17:35  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)