לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2014

חבה טרטוריה - מעדניית גורמה בשוק מחנה יהודה


לא מזמן חגגתי את חתונת הכסף. האמת, עברו כבר ארבעה חודשים מאז, אבל קצת אחר כך חגג בעלי יומולדת,

ולאחריו גם אני, אז החלטנו לשלב את כל האירועים המשמחים הללו ולנסוע לסוף שבוע יוקרתי בירושלים.

למה ירושלים דווקא? כי הבעלול שלי מאד אוהב את אווירת השבת בעיר הבירה שלנו, ואילו אני - איפה שיש יותר מדי

שקט, אני לא מוצאת את עצמי. אז הפשרה היתה להתארח במלון ספא במחיר שערורייתי ששם יבדרו אותי מהבוקר

עד הערב, במני מסאז'ים ופינוקים שונים. בחרנו במלון "כרמים", אגב. נהננו מאד. יקר להחריד, אך שווה כל שקל.

פינוק אמיתי וחווית חובה לפחות לפעם אחת בחיים.

 

ואם כבר סופ"ש בירושלים, האם ייתכן להתחיל את היום בלי גיחה לשוק מחנה יהודה? ברור שלא. במיוחד כשלאחרונה

הופקד ידידי המקסים, השף מיכאל כץ, על התפריט של מעדנייה מיוחדת שנפתחה בכניסה לשוק, שמסיפורים ששמעתי 

כבר הבנתי שהיא הולכת להיות הדבר החם הבא בעיר.

 

הגענו לירושלים, החנינו את הרכב במקום מסודר (טיפ - קחו כתובת כשאתם מחנים את הרכב, אם אתם לא רוצים

כמונו לחפש אותו אחר כך במשך שעה. ירושלים קצת מסובכת בנושא הזה, כל הרחובות דומים, וארוכים....)

 

אז בואו נתחיל, ואם תהיו ממש טובים, יש בסוף גם מתכון. אבל אחד אחד. 

 

 

כבר בכניסה ל"חבה טרטוריה" ניתן לראות איך השפע והצבעוניות המשגעת של השוק חודרים פנימה. 

ניחוחות מפתים של אוכל טרי ומאפים ממלאים את חלל האוויר, ודלפק המעדנייה עמוס לעייפה במאכלים מלוחים

ומתוקים שניתן לקחת הביתה או לשבת במקום. כל צוות המסעדה אמון על מלאכת שירות הלקוחות, החל מהמלצרים

וכלה בשף הראשי שמדי פעם יוצא מהמטבח כדי להתאוורר בחנות, ולעזור בעומס הרב.


 

מני מאפים, פשטידות וקישים, ירקות ממולאים, אנטיפסטי מסוגים שונים, דגים ומבחר סלטים בגזרת המלוחים,

בתפריט קבוע ומשתנה בהתאם לזמינות חומרי גלם הטריים והזמינים בשוק.

כן, ככה זה כשהמסעדה שלך נמצאת בתוך סוג של סופרמרקט ענק. נגמר הלחם? קופצים למאפייה הסמוכה ומביאים.

נגמרו העגבניות? חצי דקה ויש פה מלאי חדש. תענוג!

 







 

גם בגזרת המתוקים המקום עוצר נשימה. מבחר של עוגות שלא מביישות כל פטיסרי בפריז, החל מעוגות אישיות קטנות

ומעוצבות וכלה במיני מוסים, קרואסונים ופחזניות. חגיגה אמיתית לעיניים ולחיך. 

את כל המתוק מתוק הזה, תוכלו להוריד עם מיצים סחוטים טריים שמגיעים בבקבוקי רטרו אישיים ומקסימים.

שוק, או לא שוק?!

 




 

 

למסעדה חצר מקסימה, צבעונית ומלאת נשמה, הצופה אל השוק, ובה ניתן לשבת ולהינות מהמולת השוק, מהריחות

ומהצבעים תוך אכילה ממבחר הדליקטסים שמציע המקום. 


 

אחרי ששבעו עיניי מכל המראות המדהימים הללו, הגיע הזמן לשבת ולטעום משהו.

מכיוון שהיינו בשעת ארוחת הבוקר, הונח לפנינו תפריט הבוקר ומתוכו הוגשה אל השולחן ארוחת בוקר הנקראת:

"יפו 119" שזה בעצם כתובתה של המסעדה, כך שאני מניחה שמדובר בנושאת הדגל. הארוחה כוללת ביצים לבחירה,

סלסילת לחמים טריים ומתפצפצים, סלט טונה, חצילים קלויים, גבינת פטה, זיתים, סלט ירקות, חמאה וריבה.

כשבנוסף לארוחה מקבל כל סועד מיץ טבעי ושתיה חמה לבחירתו.

כל אלה היו טריים כמתבקש, טעימים ביותר ופשוט יופי של ארוחת בוקר.

מחירה של ארוחת בוקר זו הנה 56 שח לאדם.

 

                                                                               
יחד עם ארוחת הבוקר קיבלנו צלחת אנטיפסטי צבעונית ונפלאה. שכל ביס ממנה שפע טריות וטעמים.

                                                             
למרות שכבר היינו שבעים מכל הנשנושים, מיכאל לא וויתר לי על עוד שתי מנות נפלאות.
האחת שנקראת: "קרוק מאדאם" (אל תשאלו אותי למה) - ומדובר פה על שני טוסים מחלה טריה ונמסה בפה, עם 
גבינת גאודה, ביצת עין וסלט ירוק.
אוי. זה היה פשוט נפלא!
מחירה של הארוחה הזו הוא - 38 שח.

                                                                      
המנה השניה נקראת "בנדיקט של פורל" ומדובר פה בביצה עלומה על חלה קלויה, עם פורל בעישון ביתי, עלי 
תרד חלוטים ורוטב הולנדייז. תקשיבו לי - זה היה פשוט חלום. מעדן אמיתי.
מחירה של המנה הזו הוא 42 שח.
בצהרים אתם גם תמצאו כאן מנות חמות נוספות כפיש אנד צ'יפס, דג מוסר בחמאה, ניוקי ריקוטה במרווה ורביולי גבינות. 

                                                                                              
והנה את הטעים טעים הזה שמרתי לכם לסוף. מיכאל הביא לשולחן סלט קינואה יפיפה וכינה אותו בשם: "סלט תוכים".
למה תוכים? תסתכלו ותבינו. המון גרעינים וזרעים והפתעות מסתתרות בסלט הזה, אבל אני רוצה להגיד לכם, ולהכריז
בזאת חד משמעית: מדובר באחד הסלטים היפים והטעימים ביותר שאכלתי מעודי.
כמובן שלא וויתרתי וחילצתי ממיכאל את המתכון. (האמת שלחלץ היא לא המילה המתאימה, רק ביקשתי וישר קיבלתי),
הנה. אני שמחה לשתף אותו איתכם:

סלט קינואה צבעוני ונפלא של מסעדת חבה טרטוריה. פשוט וקל

מתכון ל-4 אנשים סלט קטן:

 

2 כוסות קינואה מבושלת

1/2 כוס גזר חתוך לקוביות מאד קטנות

1/2,כוס תפוח בעדיפות גראמי סמיט חתוך לקוביות מאוד קטנות

1/2 כוס סלרי גבעולים ועלים חתוך לקוביות מאוד קטנות

1/4 כוס חמוציות

1/4 כוס גרעיני חמניה ודלעת קלויים קלות

כ 3-4 כפות מיץ לימון או לפי הטעם

כ 1/3 כוס שמן זית

מלח פלפל

 

לערבב הכל ביחד   ולהתעלף!


                                                                        
רגע, חשבתם שנגמר? מה נגמר? בלי קינוח? נראה לכם?
אז כמובן שלא וויתרנו גם על טירמיסו ועוגת סברינה עם דובדבן אמרנה שהיו שניהם נפלאים והיוו סיומת מושלמת 
לארוחה.



                                                                                                       
ושמעתם עליו כל כך הרבה, אז הנה הגיע הזמן להכיר: שף מיכאל כץ, הבאמת באמת איש כל כך מוכשר,
וצנוע ומקסים. אחרי שעבד במסעדות בחו"ל שמתגאות בכוכבי משלן, ואחרי שכבר הייתי במסעדה שלו בעבר (אדום)
אין לי אלא להסיק שכל מה שהוא נוגע בו הופך לזהב.
כאן בתמונה עם עומרית כהן והיא אחראית פס הקר / טאבון.

                                                                                 
לפני שהולכים הביתה כמובן שניתן להצטייד בעוגות החמות שיצאו זה עתה מן התנור, ובעוגיות לקראת השבת בבית. 
לצערי, לא נסענו הביתה אלא המשכנו למלון שלנו, כך שלא יכולתי להצטייד, אך זו תהיה סיבה מעולה להגיע
שוב למקום.
בדרך למכונית, (שעה חיפושים, זוכרים?) מצאנו את מיכאל בשוק עמוס בסלים. נגמרו הדגים, הוא אמר. 
הלכתי להביא עוד...
חבה טרטוריה, רחוב יפו 119 ירושלים. ברחוב הראשי בכניסה לשוק.
פתוח:

ראשון - חמישי: 07:00 - 23:45

ו': 07:00 - 15:00

ש': 20:00 - 23:45

 

טלפון  02-623-3379

 



 

גילוי נאות - הייתי אורחת המסעדה. 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 3/3/2014 18:41  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,444
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)