לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

8/2014

מיוחד לט"ו באב - לבבות בצק עלים במגוון מליות נפלאות


שלום חברים שלי, מזמן שלא עדכנתי כאן פוסט חדש, ואני מקווה שבזמן הזה עקבתם אחר הפרסומים שלי

ב"רשימות של אמא". חודש לא קל עבר על כוחותנו בין אזעקה לידיעות קודרות מגזרת החדשות, וכך הפחתתי

את הפעילות שלי למינימנום ההכרחי.

 

ברוך השם, השקט מתחיל לחזור וכולי תקווה שבקרוב יהיה שקט אמיתי ורצוף לכל אדם ואדם במדינתנו הקטנה 

והסוערת. ובנימה אופטימית זו, ולקראת ט"ו באב, יום האהבה הרשמי של ארצנו הקטנטונת, אני שמחה לתת לכם

מתכון מעלף ללבבות מבצק עלים שממלאים בקרם ומקשטים בפירות, בסירופ או בכל פינוק אחר.

 

 

עוגות אישיות שהשימוש במרכיבים העיקריים שלהן: בצק עלים וקרם, קצת מזכיר את עוגת הנפולאון (קרמשניט),

אך השוני הגדול הוא בסגנון האפיה והמליות המסוגננות, ששניהם גם יחד הופכים את העוגות הללו לפטיסרי של ממש.

קשה להאמין שאת היופי הזה אפשר להכין בבית בקלי קלות ומחומרים פשוטים וזמינים.

 

למתכון זה רצוי לקנות שני חותכנים בצורת לב. האחד גדול והשני קטן יותר. שיטת העבודה שבה נקרוץ לב בתוך לב

תתפיח את הבצק כולו באפיה, אך תאפשר לנו למעוך מעט את הלב הפנימי, כך שתיווצר לנו מן קופסת הפתעה בצורת

לב עם שוליים גבוהים, והמון מקום שלתוכו נוכל להזליף את אחת או יותר מהמליות הנפלאות שלנו. לאחר הזלפת המליות

נוכל לקשט עם תוספות כיד הדמיון הטובה, והנה לנו בקלות מאפה אישי יפיפה, טעים בטירוף והכי חשוב – שמכינים

ומגישים בהמון המון אהבה.

 

החומרים ללבבות הבצק:

 

חבילת בצק עלים מרודד קפוא מופשר במקרר לפחות שמונה שעות.

1 חלמון מעורבב בחצי כפית מים

 



 

הכנת הלבבות:

 

יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר: פורסים את הבצק כפי שהוא ולא מרדדים מעבר למה שהוא כבר מרודד.

קורצים לב גדול בבצק, ומעבירים אותו לתבנית האפיה. יש לשים לב שהפרדנו את הלב מהניילון שעוטף את הבצק עלים.

בתוך הלב קורצים עוד לב קטן יותר אך משאירים אותו בתוך הלב הגדול.

מורחים את שולי הלב הגדול בחלמון המעורבב במים.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות, 15-20 דקות, עד להזהבה קלה.

מומלץ להשתמש לאחר קירור בטמפרטורת החדר אך גם ניתן לשמור את במקרר בכלי אטום עד שלושה ימים.

 

 

טיפים קטנים:

 

אם ברשותכם עוד קורצן קטן, כדאי לקרוץ משאריות הבצק עוד לבבות קטנים ולסדר גם אותם בתבנית,

אם אין אז כדאי להשתמש בקורצן הקטן יותר. יהיה נחמד להשתמש גם בלבבות ההלו בהגשה כקישוט.

אם יש לכם צורך במספר לבבות מסויים ואין לכם צורך בכל הבצק, ניתן לגלגל אותו ולאטוף בניילון נצמד ולהחזיר

למקרר לשימוש מאוחר יותר של עד שבועיים.

 

כל מלית מספיקה לכמות של כ 4-6 לבבות. תלוי בגודל ה"לב" שלכם. לכמות קטנה יותר של לבבות,

למעט ממלית הווניל הבסיסית, ניתן להשתמש בשמנת אחת עבור שתי מליות.

 

 

מלית קרם וניל בסיסית

 

מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אבקת פודינג בטעם וניל

 

מקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

 

הצעת הגשה:

ממלאים את הלבבות עם מזלף ומגישים עם פירות חתוכים ואבקת סוכר.

 

 

מלית בננה ספליט

 

כוס גלידת וניל מרוככת

1 מיכל שמנת מתוקה

1/4 כוס אגוזי פקאן סיני מסוכרים

1/2 בננה

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

מערבבים את גלידת הוניל עם הפקאן והבננות. מקפלים לתוך הקצפת. מכניסים להקפאה עד להגשה.

לפני ההגשה יש להשאיר את הגלידה כרבע שעה בטמפרטוטרת החדר לריכוך.

 

הצעת הגשה:

ממלאים את הלבבות עם כף גלידה ומגישים עם פקאן סיני קצוץ וסירופ מייפל.

 

 

מלית קרם שוקולד

 

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

ממיסים בבן מרי או בפולסים במיקרו את השוקולד לקרם חלק.

מערבבים כף שוקולד עם שתי כפות שמנת מוקצפת. מוסיפים כך בהדרגה את השוקולד המומס עד שמוטמע כולו בקצפת.

 

הצעת הגשה:

מגישים עם פירורי מקופלת וסירופ שוקולד.

 

 

מלית קרם פטל

 

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות גדושות מחית פטל

1 כף סירופ פטל

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

מערבבים את הקצפת בעדינות עם מחית הפטל וסירופ הפטל.

 

הצעת הגשה:

ממלאים את הלבבות ומקשטים בדובדבני אמרנה. מזליפים מעט מהסירופ של הדובדבנים.

 

 

עד פה. מקווה שנהניתם ושאתם בדרך לשמח את האהובים עליכם.

שולחת מפה את ברכתי החמה לכל תושבי המדינה לשקט ושלווה.

 

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 9/8/2014 23:12  
הקטע משוייך לנושא החם: לכבוד ט"ו באב: אהבה מיתולוגית
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,447
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)