מתכון לדונאטס
חזרתי עם פוסט חדשדש XD
והפעם... מתכון לדונאטס
"הסופגניות האמריקאיות"
תבלו!
-----------------------------
חומרים (כ - 15 דונאטס):
60 גרם שמרים
1/2 כוס מים פושרים
1/2 1 כוסות חלב מורתח ומקורר
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
1/3 כוס שמן קנולה
5 כוסות קמח
לטיגון:
1 ליטר שמן
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים במים הפושרים ומעבירים לקערת המערבל עם וו הלישה (לחלופין אפשר להשתמש במעבד מזון עם להב הפלסטיק). מוסיפים את החלב, הסוכר,המלח, השמן והביצים ולשים 30 שניות במהירות נמוכה. מגבירים למהירות בינונית, ולשים כ-2 דקות נוספות, תוך הוספת שתי כוסות מהקמח. מפסיקים את פעולת
המערבל ומקפלים ידנית את שארית הקמח אל תוך הבצק.
מכסים את הקערה ומשהים להתפחה כשעה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1.5 ס"מ וקורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 4 ס"מ. באמצעות כוסית קורצים במרכז כל עיגול "חור" שגודלו כמחצית מקוטר העיגול החיצוני. מכסים ומשהים לתפיחה כחצי שעה נוספת.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים הטבעות כדקה מכל צד, עד להזהבה. מוציאים, מניחים על מגבות נייר ומשהים לצינון.
-----------------------------
ציפויים לדונאטס:
ציפוי לבן:
מערבבים 1 כוס אבקת סוכר עם 4 כפיות חלב
2-3 טיפות וניל או תמצית שקדים.
שוקולד:
ממיסים 100 גר' שוקולד מריר בסיר כפול על מים.
בסיר קטן נפרד מרתיחים 1/3 כוס סוכר + 1/4 כוס מים,
מערבבים עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
זיגוג ורוד:
שליש כוס חמאה מומסת
2 כוסות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות מים
מכניסים את מרכיבי הזיגוג לסיר קטן
ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שנוצר מרקם אחיד.
-----------------------------
קרדיט לאתר הזה על המתכון, ועל התמונות .
-----------------------------
בתאבון!
-----------------------------