תצטרכי:
בצל בגודל נאה, חתוך כמו למרק בצל (לא ריבועים קטנים ומצוקמקים אלא פסים מעוקלים באורך מחצית העיגול)
מעט שמן
שני גבעולי סלרי, בלי העלים, פרוסים דק
חצי כוס חומוס מושרה כל הלילה בהרבה מים
שש כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף
חצי כוס עדשים ירוקים, לא שטופים ולא נעליים
כפית גדושה כורכום
מלח לפי תאוותם של בני הבית, כפית גדושה כברירת מחדל
מגע של זנגוויל טחון (בפעם הבאה אני אנסה עם זנגוויל טרי ואדווח)
שתי עגבניות בומבילות מקולפות וחתוכות לקוביות לא גדולות
כמות נאה פטרוזיליה (גבעולים לפח) - רבע עד חצי חבילה קצוצה דק
כמות נאה מקבילה של כוסברה קצוצה דק
מיץ מלימון עסיסי שלם
חצי כוס איטריות דקות למרק, לא מבושלות
להפשיל שרוולים, לשים שיר בלב ולעשות:
לאדות את הבצל במעט שמן בלי לתת לו להטגן. איך שיצאו האדים שמבכים אותנו והבצל מתחיל להראות סימני כניעה- להוציא אותו ולתת לו לנוח בחוץ. הוא יתן לנו תחושה קרנצ'ית במרק.
להכניס את הסלרי הקצוץ במקום הבצל, לטיגון קצרצר, עד שיש ריח של סלרי במטבח.
לסנן את גרגרי החומוס ולהוסיף אותם לסלרי.
להוסיף שש כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק עוף. להרתיח ולתת לעסק להתבשל על אש קטנה לארבעים וחמש דקות. ללכת לעשות עוד וויש על התזה, או כביסה. כבר יש ריח טוב בבית.
להוסיף את העדשים, הכורכום, המלח, הזנגוויל ולחזור לעיסוקים האחרים לעוד אבעים וחמש דקות.
לשוב אל הסיר, ולהוסיף את העגבניות, הבצל שהתבייש שעה וחצי בצד ומיץ הלימון. אחרי חמש דקות לטעום ולתקן תיבול אם צריך (מלח, זנגוויל, לימון). המרק הפך כנראה לעיסה די סמיכה, אז אפשר להוסיף מים אם רוצים נוזלי יותר, לקראת האיטריות.
לזרוק פנימה את האיטריות ולבשל עוד חמש דקות, והמופת מוכן. נראה אותך מאכילה את זה לילדים.