לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי:  הפולניה D:

בת: 29





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2011

נמאס לי מ"הנוער של היום " >



כמה פעמים יצא לנו לשמוע את האימרה "אחח.. הנוער שלה היום". אם הייתי יכולה לספור את כמות הפעמים ששמעתי את המשפט הזה בחיי, הייתי כבר ממזמן מיליונרית. המונח הזה, הוא מונח מכליל ומוטעה מצד הבוגרים לומר על הצעירים. ולמה בכלל ? הבוגרים אומרים שהנוער של היום הוא נוער אדיש, יהיר, לא עוזר, לא מתנדב. ואני חולקת על דעתם.

להפך, לפי דעתי, הנוער של היום אומנם השתנה מאוד מהעבר, אך הוא השתפר בתחומים אחרים.

האם היה ניתן למצוא בעבר כל כך הרבה בני נוער מעורבים בחזרתו של החייל השבוי גלעד שליט הביתה ?

האם היה ניתן לראות כל כך הרבה בני נוער מעורבים במחאה החברתית ?

האם היה ניתן לראות בני נוער אשר מתנדבים ועוזרים לזולת?

 

הנוער של היום השתנה. הוא הפך להיות נוער מעורב יותר, עוזר יותר, פעיל יותר, נגיש יותר, תורם יותר.הסטיגמה שנתקעה לבני הנוער היא בסך הכלל הכללה בוטה שגורמת לכעסנות יתרה אצל בני הנוער. בני הנוער פעילים יותר. הם מתנדבים ומשקיעים זמן רב בתרומה למען הקהילה.

הם נוער שוחר מדע. הם קוראים , כותבים, לומדים, משכילים, מתעניינים, מעניקים.

כל כך מרגיזה אותי האימרה הזו. הכל כך שגויה ולא נכונה לומר.

 

הנוער של היום השתפר, השתדרג, ומותאם לסביבה ולמאה העשרים. אז נכון שהוא השתנה, יודע פחות ולומד רק בשביל מבחנים(הכללה בוטה מצידי), ונכון שהוא פחות יודע לעומת העבר, כמו שאתם אומרים. אבל כשנותנים הכללה לבני הנוער, צריך לדעת להסתכל גם על הצדדים הטובים שלהם.

לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה. להסתכל בתוך הקנקן ולא רק מחוץ לו. יש כל כך הרבה דברים מעניינים בבני הנוער היום.

כותבים , קוראים , עורכים, מתעניינים. אז דיי עם כל ההכללות הללו. אנחנו בסך הכל בני נוער כמו שאתם הייתם בעבר !

אנחנו כן תורמים, וכן משכילים, וכן חורשים, וכן לומדים. אנחנו בדיוק כמוכם. תפסיקו להאשים ולבקר אותנו. נמאס.

נכתב על ידי הפולניה D: , 17/12/2011 18:50  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של That Just Me ב-5/1/2012 13:12
 





7,962
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , מגיל 14 עד 18
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להפולניה D: אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הפולניה D: ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)