לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


המנוחה והנחלה- ספה, טלויזיה ושלט

Avatarכינוי:  ספית

בת: 41





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מתחת לכיפה Under the Dome


הבטחתי ולכן אקיים 
והפעם סיקור של התכנית החביבה מתחת לכיפה השקופה .

בתחילה אכתוב בכלליות ואחר כך אגיע לשלב הספויילרים (אזהיר לפניי, אז בנתיים אין ספויילר)

אז בכלליות  על כמה דברים נפלאים ב UNDER THE DOME:

* את הסדרה מפיק סטיבן שפילברג (!) כך שכבר מהפרק הראשון מרגישים באיכות מאוד גבוהה של העשייה. הפרק הראשון בכלל מרגיש כמו חוויה קולנועית נעימה

* הסדרה איננה קומדיה, אלא נעה על הציר של דרמה- מדע בדיוני- מתח. בלוג ספית בייחוד מפרגן לקו העלילה של המדע הבדיוני, זה מוסיף נופך מאוד מסתורי לתוכנית, ומגניב !!

* יש רגעים בהם הסידרה מרגישה קצת כמו אבודים, שכה יהיה לי טוב לדעתי חלק מהמוזיקת רקע ממש הושאלה מאבודים (טיפ ליוצרי אבודים, תבדקו את הנושא ואת זכויות היוצרים שלכם על המוזיקה החרישית המפחידה)

* הסדרה לא מכוונת לגיל מסויים- יש בה עלילה סביב בני נוער, מבוגרים בגילאי ה30 וגם שכבה יותר בוגרת של גילאי 50 פלוס כך שזה מאוד מגוון ויכול לדבר לקהלים שונים. זה לא איזה גוסיפ גירל שמיועד רק לבני נוער, או שושלת שמיועד לאמא שלי.

* דמות מעולה של האנק משובר שורות, שמשחק את Big Jim Renny, ביג ג'ים רני. אמנם הוא דמות שנויה במחלוקת אך הוא הדמות האהובה על ספית !!!!

* תחושת בעל זבוב כללית (אם לא קראתם את הספר אני בטח לא ארחיב עליו פה. ואם גיגלתם תקציר בעל זבוב והגעתם לבלוג הזה זבשכם.....!!!)

* הפרה מהשיר פתיחה (בהרחבה על זה בהמשך עם הספויילר)

באופן כללי זו סדרה שמאוד נעים לראות, הפרקים ארוכים ומותחים, ובסוף פרק מייד מתחשק לראות את הפרק הבא
לסדרה יש סהכ 13 פרקים בעונה הראשונה (עד כה שידרו 12) כך שאם לא התחלתם- עכשיו זה הזמן, ההנאה מובטחת וגם אפשר לראות רצף של פרקים !!

שלב הספויילרים (ראו הוזהרתם!):

* הפרה המגניבה משיר הפתיחה מצחיקה את ספית כל פעם מחדש, איזה יופי הם עשו את החיתוך שלה בפרק הראשון בו נוחתת ה DOME על העיירה. מדהים !

* כל פרק שנראה רגיל ושיגרתי יכול פתאם להכיל 2-3 רציחות של אנשי העיירה (ולפעמים של דמויות ראשיות) כך שזה משאיר אותך כל הזמן on the edge

* ג'ים רני דמות כזו מגניבה, הורג את הכומר בלי למצמץ, מתייחס בשיוויון נפש לבן המעורער שלו ולבחורה המסכנה שכלא במרתף.
הורג את אגתה הזקנה בלי נקיפות מצפון- בקיצור רשע אמיתי שאיכשהו גורם לצופה ולספית לחבב אותו מאוד.

* השוטרת קצת מעצבנת, היא מאוד צדקנית וילדה טובה ירושלים. היא מעצבנת נורא וכל הזמן רק לובשת מדים! מספיק ! היא אף פעם לא הולכת הבייתה?

* זוג הלסביות שהן אמהות לבת טיפש עשרה- אין מצב שהן היו בספר המקורי של סטיבן קינג. פשוט אין מצב, זוג לסביות אחת לבנה ואחת שחורה אפרו אמריקנית, אין שום מצב שהפוליטקלי קורקט הזה הופיע ברצינות בספר. אני מסרבת להאמין (מי שקרא את הספר מוזמן להגיב ולתקן אם אני טועה)

* הבחור הבלונדיני שהוא לכאורה הגיבור של הסדרה (ואני אפילו לא מצליחה לזכור את שמו) הוא סתם בלונדיני ולא באמת יכול לשאת על עצמו תפקיד ראשי. עד כדי כך שבלתי ניתן לזכור את השם שלו.

אז נכון לעכשיו נשאר לי רק את הפרק האחרון של העונה לראות, ואז אחזור בסיקור נוסף!!!

ביוש
ביג ספית רני

וכמעט שכחתי, הנה לינק לכל הפרקים! 

נכתב על ידי ספית , 17/9/2013 14:30   בקטגוריות טלויזיה, ביקורת, מתחת לכיפה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



5,273
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , תקשורת ומדיה , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לספית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ספית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)