לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על קצות האצבעות


כל הזמן בתנועה

Avatarכינוי: 

בת: 56

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2013

לחמניות במילוי גבינה וזיתים


מישהי הביאה לעבודה מלפפונים קצת עלובים, עקמומיים ורזים ולא מבריקים.

תקחי תקחי היא זרחה, חבל שישארו ויתקלקלו.

אורגניים? ניחשתי.

אורגניים היא אישרה ולקחה חופן מהם שמה בשקית ודחפה לי לתיק.

 

ובדיוק עכשיו, כשהייתי רעבה הוצאתי שניים, שטפתי אותם קלות במים זורמים ונגסתי בהם, ככה עם הקליפה והכל. יש להם ריח של אדמה וטעם של מלפפון אמיתי וחריקה מיוחדת בכל נגיסה שיש למלפפונים טריים שלא ניפחו אותם במים וכימיקלים.

במחי נגיסה אחת הושלכתי לכמה שניות ישר לילדות שלי ולמלפפונים של פעם שנראו והריחו ובעיקר היה להם טעם.

 

וכדי להשלים את הארוחה הוצאתי מהתיק לחמניות תוצרת בית:

 

חצי קילו קמח לבן

רבע קילו קמח מלא

רבע קילו קמח שיפון מלא

2.5-3 כוסות מים חמימים

3 כפות סוכר חום

1 כף מלח

1.5 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן זית

 

מערבבים ואחר כך לשים יחד כעשר דקות , הבצק צריך להיות רך וגמיש ונעים ללישה.

משאירים שיתפח, בערך שעה.

 

מילוי ללחמניות:

חבילה אחת של גבינת טובורוג

1/2 קופסת זיתים פרוסים לעיגולים, בלי הנוזלים

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

מערבבים היטב יחד

 

ממלאים לחמניות:

מחלקים את הבצק לחלקים לפי הגודל הרצוי, חוצים לחצי ושוב לחצי וכן הלאה עד שמקבלם את גודל הלחמניות הרצוי. משטחים כל פיסת בצק , שמים בתוכה את המילוי (כפית עד כף , תלוי בגודל הבצק) וסוגרים ממש ממש טוב.

 

אופים 15-20 דקות בחום של 180 מעלות הלחמניות יוצאות שחומות ויפות.

הכי טוב לשמור במקפיא ולהוציא להפשרה לפני שאוכלים.

נכתב על ידי , 22/5/2013 13:16  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פועה עובדת ב-26/5/2013 11:46




85,054
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפועה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פועה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)