אבא שלי בא לצהריים של שבת ולי היו תוכניות להכין קנלוני בטטה כי זה פינוק אדיר. התחשק לי לפנק את אבא אחרי הבילוי הפחות סימפטי המשותף שלנו.
כשהסתובבתי פזורת דעת בסופר , בקניות, כמעט שכחתי לקנות בטטות, ברגע האחרון נזכרתי וקניתי, אבל כשהגעתי הביתה גיליתי ששכחתי לקנות חלק מהגבינות שרציתי להוסיף לקנלוני ושבלעדיהן הקלנוני שווה קצת פחות.
מאחר וזו טרחה רבה, כל מילוי הגלילים הזה, כשלא בטוח שיצא טעים כמו שאמור לצאת ומאחר ואני עצלנית ידועה, החלטתי לוותר. כשהחלטתי לוותר הבטטות כבר היו בתנור ושכחתי שהן שם.
במקום זה הכנתי קציצות בקר עם מנגולד ברוטב לימון,, אורז, סלט סלק וסלט חסה ברוטב תפוזים חרדל ודבש.
זה הספיק לגמרי, כמובן. אפילו נשאר קצת. כרגיל. ככה זה אצלנו בפולניה, העיקר שלא יחסר.
אחרי שגמרתי לחסל את ארוחת הצהריים ולהחזיר את המטבח לקדמותו גיליתי את הבטטות האפויות בתנור ושאלתי את עצמי, לא חבל?
בטח שחבל. אבל קשה לאכול חבל ולכן צריך לחשוב מה לעשות עם הבטטות.
חשבתי על לביבות בטטות, אבל לביבות בטטות מחוברות אצלי באופן ישיר ובלתי מתפשר עם חברה שפעם היתה לי שאירחה אותי אצלה בירושליים ולחוויה כמעט חוץ גופית, לא חוויה רעה, בדיוק להיפך, אחת המיוחדות בחיי, אבל מאז לא הצלחתי להביא את עצמי להכין או לאכול לביבות בטטה.
וגם נורא התחשק לי הטעם של פסטה עם בטטה, לכן החלטתי להכין לזניית בטטות:
צריך:
שלוש בטטות אפויות בתנור על קליפתן (כשעה אפיה)
קופסת קוטג'
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
שתי ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס, טימין מיובש.
מגרדים את הבטטות מקליפתן מוערכים ומערבבים עם כל השאר.
עוד צריך:
שתי כפות קמח
50 גר" חמאה
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה 15%
כפית מלח
מכינים רוטב בשמל - בסיר שמונח על האש מערבבים חמאה וקמח עד שמתאחדים מוסיפים את החלב עם המלח ומערבבים בלי הפסקה עד שמתחמם ומסמיך, מוסיפים את השמנת המתוקה ובוחשים עוד קצת, מורידים מהאש ונותנים לרוטב להתקרר קצת.
מרכיבים:
בתבנית משומנת מניחים עלי לזניה
שליש מתערובת הבטטות
שליש מרוטב הבשמל
מעט פלפל שחור
חוזרים עוד פעמיים.
מסיימים בגבינה צהובה מגוררת.
ולתנור ל35-40 דקות .


נראה טעים? במציאות טעים אפילו יותר .
על פי בקשתה של רוזמרי, מתכון לקציצות מנגולד ובשר ברוטב לימון:
לטגן שני בצלים גדולים בשמן זית+קוביה או שתיים של שום לתבל במלח, פלפל שחור, כמון, להוסיף מנגולד חתוך לרצועות (כמה זו שאלה טובה, לי היו שלושה צמחים מהגינה שהחזיקו 5-6 עלים כל אחד) לתת לזה איזה זמן ביחד על המחבת, ככה שיתידדו זה עם זה. לכבות את האש ולתת להם להתקרר טיפה
בקערה - חצי קילו בשר בקר טחון + ביצה+2-3 כפות קמח מצה (זה מה שהיה במקרר) אחרי שהם מעורבבים היטב מוסיפים אליהם את החברים מהמחבת ולשים יחד.
רוטב:
מטגנים בצל גדול בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים לו מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה ומתוקה סוחטים פנימה לימון אחד ומוסיפים חצי כוס מים.
כשרותח מתחילים להכניס את הקציצות אחת אחת (אני לא טורחת לטגן אותן קודם) מכסים ומבשלים כ40 דקות.