לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על קצות האצבעות


כל הזמן בתנועה

Avatarכינוי: 

בת: 56

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2014    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2014

תחת גפנו ותחת תאנתו


זה לא מצליח במציאות, לא גפן ולא תאנה.

אבל משאלת לב כנראה צופפה את שתיהן במקרר שלי.

בצהרי שבת אחת מיואשת החלטתי להכין ריבה. 

יש משהו בתהליך ההכנה שמרגיע ומשמח, יצירה מיידית של משהו מתוק.

 

גילוי נאות, אני לא אוהבת ריבות באופן בסיסי, אבל אני מאד אוהבת להכין, וכשאני מרגישה חסרת אונים או חסרת שקט ואני צריכה לעשות משהו, אני בדרך כלל מבשלת משהו. התקופה האחרונה מזמנת הרבה תחושות חוסר אונים וחוסר שקט, ובשבתות יש יותר זמן פנוי, לכן באותה שבת פתחתי את המקרר, ראיתי מה יש והלכתי על זה:

 

 

 

זה מתחיל מלחתוך את הפירות לגודל סביר, פחות או יותר אחיד ולשקול אותם בדרך לסיר.


 

 

אחר כך להוסיף כמות של סוכר במשקל דומה למשקל הפירות, לשפוך לסיר ולהדליק אש גבוהה.


 

וזה החלק שאני הכי אוהבת, לערבב את הפירות והסוכר על אש גדולה ולראות איך הסוכר נמס והפירות מגירים נוזלים והכל הופך לנוזלי וסמיך ומקסים. זורקים פנימה חצי לימון שידע ימים יפים יותר שיתן מאמץ קבוצתי אחרון.

 


 

ואז נותנים להכל להתבשל על אש לא גבוהה, ברתיחה עדינה ומתמשכת, לבחוש מידי פעם, כדי ששום דבר לא ישרף. ובסוף, ברגע הקסם שבו הריבה מקבלת את המרקם הנכון, מורידים מהאש ומוזגים לתוך צנצנות מעוקרות. סוגרים אותם מייד ומעמידים על הראש. עד שיתקררו. אחר כך זה יכול להשמר זמן ארוך מאד במקרר ואולי גם מחוצה לו, לא ניסיתי.








יצאה ריבה מהיפות שיש, ואלה שטעמו אמרו שגם טעימה מאד, רק כשרציתי לתת את הצנצנת הראשונה ורציתי להסביר איזו ריבה זו הבנתי שיצאה לי ריבת תחת גפנו ותחת תאנתו.

אם אין שלום, לפחות יש ריבה.

 

 

 

 

 

נ.ב. אתמול קיבלתי מכוח הצלה מנגואים ירוקים ודגדג לי להכין צ'אטני. לא שאכלתי כזה אי פעם או ראיתי או טעמתי או משהו. פשוט התחשק לי להכין. אז הכנתי, על פי מתכון שמצאתי שכלל חומץ בכמות לא קטנה. הריח של הבישול בחומץ הרג אותי לגמרי, אפילו לא טעמתי את התוצרת הסופית. אז יש לי במקרר חמש צנצנות של צ'אטני מנגו, אם יש קונים....

נכתב על ידי , 23/8/2014 14:44  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פועה ב-26/8/2014 19:11




85,053
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפועה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פועה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)