לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על קצות האצבעות


כל הזמן בתנועה

Avatarכינוי: 

בת: 57

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2015

חג אביב שמח


אין לי שום כוונה לנקות לפסח, ככה אמרתי לכל מי ששאל אותי בשבועיים האחרונים.

מסיבה לא ברורה, אנשים אכן שואלים זה את זה האם התחילו לנקות,או מה הספיקו.

אני אנקה כמו שאני מנקה בכל יום שישי, או לפחות כמו שהייתי מנקה כל יום שישי עד התחלתי ללמוד ביום הזה.

 

ואז קמתי בבוקר, הפעלתי את הרובוט שינקה רצפה והלכתי לנקות את הספה, קצת יותר יסודי מהרגיל שתריח טוב לכבוד החג, אחר כך ניקיתי את השירותים והכיורים והאריחים שבמקלחת, ניגבתי אבק (גם ממסגרות התמונות) ניקיתי את התנור, המקרו הטוסטר והטוסטר אובן,את הכיריים, השיש ומדפי המטבח. בחדר השינה החלטתי שזה יהיה די פשוט להוריד את וילונות ולשטוף אותם שטיפה מרעננת במכונת הכביסה. ומשהורדו הוילונותת נאלצתי לנגב את משקופי החלון, והזגוגית והתריסים... 
בשלב הזה הבתי שאם אני רוצה לסיים לפני כניסת החג , טוב הייתי עושה אם הייתי מתחילה קודם .בערך שבוע קודם. החלטתי להצטמצם בגבולות היכולת וגייסתי את שואב האבק הידני לשאוב אבק מהספרים שראשיהם התכסו תלתלים, טיטאתי את שביל הכניסה, הוצאתי אתהוילונות המכובסים ותליתי חזרה (אוח, הריח שווה הכל) עברתי על מפסקי החשמל עם סמרטוט לח, טיפלתי בקורי העכביש, ניקיתי את מסנני המזגנים ושטפתי את הרצפה.

בעוד הרצפה מתייבשת, נסעתי בזריזות למשתלה הקרובה וקניתי שני עציצים , שי לחג למארחים הצפויים שלי בחג הזה.

בעור שיני נדחקתי מבעד לדלתות הסופר רגע לפני שסגרו אותו והשלמתי קניות לחג.

 

אז זהו, הכנות לפסח נוסח פועה.

 

ועכשיו אני הולכת להכין מה שבלעדיו מצה היא סתם קרש ואיתו היא עולם ומלואו.

 

פטה כבד עוף:

 

שני בצלים בינוניים - לטגן עד שקיפות והזהבה קלה

חצי קילו כבד טרי מנוקה - להוסיף לבצלים וטגן כמה דקות, רק עד שנצלה מבחוץ, אך נשאר ורוד בפנים.

לפלפל בנדיבות ולהמליח.

חצי כוס מרק בשר - להוסיף לכבדים ולתת להם להשתכשך יחד במחבת.

 

אחרי כמה דקות מעבירים את תכולת המחבת כולה למעבד מזון, כולל הנוזלים.

מפעילים אותו ומוסיפים קוביה אחר קוביה 250-300 גר" חמאה. (כמות החמאה תלויה בכמה אתם מרגישים קשורים ללב שלכם)

לאחר שכל החמאה נמסה ונבלעה עוצרים וטועמים.

מתקנים תיבול במלח ופלפל ומעבירים לכלי מרופד בניילון נצמד.

מניחים על העיסה החמה מעט חמאה שתיצור שכבת מגן מפני התחמצנות הכבד ומכיניסים למקרר לכמה שעות שיתייצב.

 

אחר כך זה כבר על אחריותכם כמה מזה תאכלו.

אני נוהגת לחלק לאנשים שאני אוהבת.

 

 

חג אביב שמח!

נכתב על ידי , 3/4/2015 16:23  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פועה ב-5/6/2016 17:47




85,059
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפועה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פועה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)