לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

11/2011

קציצות בתבשיל סלק


מתוך האהבה שלי למטבח אני גם חובבת ספרי בישול

ותוכניות בישול בטלויזיה, כשמשהו נראה טעים אני אוהבת

לנסות. לא תמיד המציאות מתאימה לתמונה בספר או לצילומים

בטלויזה אבל כשזה מצליח זאת שמחה גדולה. את החידושים

אני אוהבת לשתף עם המשפחה והחברים ועכשיו גם אתכם.

 

את התבשיל הזה ראיתי בתוכנית של עומר מילר ומיכל אנסקי

"הכי טרי שיש"

 

נראה טעים, אז ניסיתי ובאמת בשישי האחרון הגיעה כל המשפחה

והקציצות התקבלו בהתלהבות, וזאת עובדה כי הכל חוסל.

 

אז אני שמחה לחלוק איתכם מתכון, אמנם לא שלי אבל מצוין

 


קציצות בתבשיל סלק

מצרכים לקציצות:

600 גרם בקר טחון

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

2 בצלים לבנים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1 כוס פטרוזליה קצוצה

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

 

מצרכים לתבשיל סלק:

20 בצלי שאלוט קטנים

6 שיני שום

1 פלפל חריף

6 סלקים קלופים חתוכים לרבעים

2 כפות רכז רימונם אמיתי

1 כף פפריקה חריפה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף סילאן

4 כוסות מים

 

ההכנה:

מערבבים את הבשר בקערה עם שאר המצרכים וצרים קציצות

בגודל כדור פניג פונג




מטגנים את הקציצות קלות בשמן לסגירה עדינה. בסיום מעבירים לנייר סופג

 



קולפים את כל הירקות של התבשיל

 

בסיר רחב עם מעט שמן מטגנים את הבצלים, הסלקים, השום, פלפל חריף,

וגרגירי הכוזברה.

מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים, ופפריקה חריפה ומתוקה.

 


יוצקים את המים ומביאים לרתיחה

מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מכניסים את הקציצות לתוך הסיר ומבשלים אותם באטיות כשעה עד

שעה וחצי או עד שהירקות רכים אך לא סמרטוטיים והרוטב סמיך.

 


ל ב ר י א ו תמוציא לשון

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 3/11/2011 17:11   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רינה ב-3/11/2011 20:23




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)