מתוך האהבה שלי למטבח אני גם חובבת ספרי בישול
ותוכניות בישול בטלויזיה, כשמשהו נראה טעים אני אוהבת
לנסות. לא תמיד המציאות מתאימה לתמונה בספר או לצילומים
בטלויזה אבל כשזה מצליח זאת שמחה גדולה. את החידושים
אני אוהבת לשתף עם המשפחה והחברים ועכשיו גם אתכם.
את התבשיל הזה ראיתי בתוכנית של עומר מילר ומיכל אנסקי
"הכי טרי שיש"
נראה טעים, אז ניסיתי ובאמת בשישי האחרון הגיעה כל המשפחה
והקציצות התקבלו בהתלהבות, וזאת עובדה כי הכל חוסל.
אז אני שמחה לחלוק איתכם מתכון, אמנם לא שלי אבל מצוין

קציצות בתבשיל סלק
מצרכים לקציצות:
600 גרם בקר טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
2 בצלים לבנים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 כוס פטרוזליה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
מצרכים לתבשיל סלק:
20 בצלי שאלוט קטנים
6 שיני שום
1 פלפל חריף
6 סלקים קלופים חתוכים לרבעים
2 כפות רכז רימונם אמיתי
1 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף סילאן
4 כוסות מים
ההכנה:
מערבבים את הבשר בקערה עם שאר המצרכים וצרים קציצות
בגודל כדור פניג פונג


מטגנים את הקציצות קלות בשמן לסגירה עדינה. בסיום מעבירים לנייר סופג


קולפים את כל הירקות של התבשיל
בסיר רחב עם מעט שמן מטגנים את הבצלים, הסלקים, השום, פלפל חריף,
וגרגירי הכוזברה.
מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים, ופפריקה חריפה ומתוקה.

יוצקים את המים ומביאים לרתיחה
מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מכניסים את הקציצות לתוך הסיר ומבשלים אותם באטיות כשעה עד
שעה וחצי או עד שהירקות רכים אך לא סמרטוטיים והרוטב סמיך.

ל ב ר י א ו ת