לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

11/2011

כרוב ממולא גם לצמחונים:


לפני הרבה שנים, בתי לימור, החליטה להיות צמחונית,

לאחר כמה שנים גם בתי ענת הצטרפה אליה, רציתי למצוא

משהו לאכול וכך נולד הכרוב {אפשר גם פלפלים} הצמחוני.

ואני חייבת להודות שאפילו ש'הצמחונות' עברה להן, הכרוב

והפלפלים אצלנו בבית נשארו צמחוניים פשוט כי זה ממש טעים.

 

דבר ראשון, אם אתם בשוק תפתחו עיניים ותמצאו את הכרוב בלאדי,

הוא נוח מאד להפרדה ונדמה לי שגם הטעם קצת אחר, אז כדאי, אם אין,

גם הכרוב הרגיל הוא טוב.

כרוב הבלאדי ליד הכרוב הרגיל

 

מצרכים לכרוב ממולא:

 

כרוב בלאדי בגודל בינוני

3 כוסות אורז {להשרות במים לפחות חצי שעה, ולסנן}

2בצלים גדולים קצוצים דק ומטוגנים

1בצל בינוני מגורר במגרדת עבה

רבע כוס שמן

3 חבילות כוסברה קצוצה

1 כפית כורכום

חצי כפית כמון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

הכנת העלים:

1.  במרכז הכרוב יוצרים חור עם הסכין


2.  מכניסים את הכרוב לשקית ניילון, ושמים במיקרו חמש-שש דקות

3.  אחרי 5-6 דקות, הוציאו את הכרוב והרגישו את העלים, צריך להרגיש

     שהעלים רכים אבל לא רגים מדי.

4.   הפרידו את העלים אחד מהשני בזהירות, שישארו שלמים ויפים


הכנת המילוי:

מאד פשוטה, ערבבו את חומרי המילוי יחד, אני ממליצה על ערבוב עם הידיים, זה

פשוט מוסיף אהבה לממולאים.

אחרי עירבוב טוב, טועמים ומתקנים תיבול


ממלאים את עלי הכרוב בתערובת האורז

התהליך הוא פשוט יחסית, ואני מבטיחה שבעלה העשירי, תרגישו כבר מומחים,

אז לא לפחד, שימו מוזיקה טובה והתחילו בעבודה

פורסים את העלה לפניכם, בפינה הקרובה אליכם שימו יפה את המילוי

קפלו את צידי העלה פנימה ואז גלגלו יחד, לא הדוק מידי

 



ועשיו הכל לסיר

 

מצרכים לרוטב:

 

1 בצל קצוץ

4-5 כפות שמן

5 גבעולים עם העלים של סלרי

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

חצי כוס מיץ לימון טרי

 

הכנת הרוטב:

לטגן בשמן את הבצל להוסיף את הסלרי ולטגן עוד 2 דקות

להוסיף רסק, פפריקה, מלח, פלפל

לערבב


 

 

להוסיף 3 כוסות מים ולהביא לרתיחה

 

להניח בצורה מסודרת את הכרוב בתוך הרוטב, להוסיף מים עד גובה הכרוב

לתקן תיבול


והוסיפו מיץ לימון

 

עכשיו סוד קטן שלמדתי מאמא שלי שבטח למדה מאמא שלה, על ערימת הכרובים

שבסיר מניחים צלחת גדולה, הצלחת שומרת על האדים ותאמינו לי משבחת את

הממולאים

ולבסוף כמובן, מכסה לסיר

אני נוהגת {שוב עוד מאמא שלי} להניח מגבת גדולה על המכסה

 

מבשלים על אש נמוכה כשלוש שעות

 


 

ב ה צ ל ח ה,

 

בתאבון

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/11/2011 16:21   בקטגוריות ממולאים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רווית ב-16/11/2011 22:12




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)