
כשריח הבורקס מתפזר בכל הבית מרגישים ארוחת שישי,
לילדים, גם לגדולים, אין סבלנות לחכות עד לארוחה ומבקשים
"חתיכה קטנה" "אנחנו מתים מרעב" לכן אני מכינה כמות גדולה
כי אחרת זה מתחסל לפני שמגיעים לשולחן.
אני קונה את המלווח של "מעדנות" באריזה של 12 יח'
{מבטיחה לא מקבלת אחוזים}
מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
4 בצלים גדולים קצוצים
חבילה מלווח
שומשום
1 ביצה טרופה
4-5 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
הכנת הבשר:
במחבת מחממים 4-5 כפות שמן קנולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ
ומטגנים עד להשחמה קלה

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב שלא הווצרו גושים, ממליחים ומפלפלים
וממשיכים לטגן עד שלא נשארו נוזלים.
סוגרים ומקררים לחלוטין

את המילוי אפשר ורצוי להכין יום מראש .
לחמם תנור 180 מעלות
המילוי:
טיפ: להפשיר את המלווח למצב שהבצק קר ואפילו מעט קפוא, אחרת לא ניתן לעבוד
עם הבצק
מניחים נייר אפיה על השיש ומניחים את הבצק

לחצות את הבצק לחצי

מקפלים שוב לחצי ומהדקים צד אחד

ממלאים 2 כפות גדושות מהמילוי וסוגרים


כך להמשיך ולמלא, מניחים את הבורקסים בתבנית התנור על נייר אפיה

למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות בערך 30-35 דקות עד להזהבה

להגיש עם טחינה

ב ת א ב ו ן
מאחלת לכם שבת נעימה