לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

11/2011

בורקס בשר מבצק מלווח


 


כשריח הבורקס מתפזר בכל הבית מרגישים ארוחת שישי,

לילדים, גם לגדולים,  אין סבלנות לחכות עד לארוחה ומבקשים

"חתיכה קטנה"  "אנחנו מתים מרעב"  לכן אני מכינה כמות גדולה

כי  אחרת  זה מתחסל לפני שמגיעים לשולחן.

אני קונה את המלווח של "מעדנות" באריזה של 12 יח'

{מבטיחה לא מקבלת אחוזים}

 

מצרכים:

1   ק"ג בשר טחון

4  בצלים גדולים קצוצים

חבילה מלווח

שומשום

1 ביצה טרופה

4-5 כפות שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

 

הכנת הבשר:

במחבת  מחממים 4-5 כפות שמן קנולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ

ומטגנים עד להשחמה קלה


מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב שלא הווצרו גושים, ממליחים ומפלפלים

וממשיכים לטגן עד שלא נשארו נוזלים.

סוגרים ומקררים לחלוטין


את המילוי אפשר ורצוי להכין יום מראש .

 

לחמם תנור  180 מעלות

 

המילוי:

טיפ:  להפשיר את המלווח למצב שהבצק  קר ואפילו מעט קפוא, אחרת לא ניתן לעבוד

עם הבצק

מניחים נייר אפיה על השיש ומניחים את הבצק


לחצות את הבצק לחצי

 



 מקפלים שוב לחצי ומהדקים צד אחד


ממלאים 2 כפות גדושות מהמילוי וסוגרים




כך להמשיך ולמלא, מניחים את הבורקסים בתבנית התנור על נייר אפיה


למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום

לאפות בערך 30-35 דקות עד להזהבה


להגיש עם טחינה

 



 

ב ת א ב ו ן

מאחלת לכם שבת נעימה

נכתב על ידי רינה'לה , 17/11/2011 20:24   בקטגוריות מאפים מלוחים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רחל613 ב-16/12/2012 15:36




157,544
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)