לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

11/2011

אוש סובו - חמין בוכרי לשבת



הרבה מאכלים בוכרים התפרסמו ותפסו מקום של כבוד בבישול הישראלי,

אבל נדמה לי שהאוש-סובו  לא מצליח לתפוס את המקום הראוי לו,

אצל סבתא רחל, חמותי ז"ל הבוכרית הגאה, אפשר היה למצוא את האוש-סובו

כמעט כל שבת וחלק מהכיף היה לנחש מה נפל לסבתא מהמדף היום ואיזה

טעם יצא לאוש-סובו שלה, האמת היא שזה לא שינה לאף אחת מעשרות הנכדים

של סבתא רחל, הסיר תמיד נשאר ריק.

אז בעצם מדובר על אורז עם רוטב עגבניות ובשר.

הבוכרים כדרכם של הבוכרים מבשלים אותו עם הרבה (אבל הרבה) שמן.

ואני שמחה לבשר שאולי זה יחשב בגידה במורשת אבל מצאתי פתרון איך להיפטר

מחלק מהשמן.

ממליצה לנסות ורק מצרפת אזהרה - הריח שעוטף את הבית בלילה משכר ממש.

 

מצרכים:

קילו בשר שריר או 4-5 פרוסות גדולות של אוסובוקו

עצמות

4 כוסות אורז

4 תפוחי האדמה

3 כפות גדושות רסק עגבניות

5 עגבניות גדולות מגוררות גס

 1 כף פפריקה מתוקה

3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

3/4 כוס שמן

1 בצל  גדול קצוץ

מלח

פלפל שחור

 

ההכנה:

בסיר רחב ועמוק לטגן את הבצל



להוסיף לסיר רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, ואת העגבניות המגוררות

 



במחבת לטגן את הבשר ולשמור בצד


 

להוסיף לסיר את האורז ולערבב

 


להוסיף מים רתוחים לסיר, מלח, פלפל שחור,

 לפזר את הבשר המטוגן על האורז ואת חצאי

תפוחי האדמה



להוסיף את מיץ הלימון ,לכסות את הסיר בצלחת ובמכסה  הסיר

 


להביא לרתיחה ולבשל חצי שעה על להבה נמוכה, לכסות עם מגבת גדולה

ולהעביר לפלטה לכל הלילה.

למחרת , נפטרים מחלק מהשמן




ידוע לי שהבוכרים מוסיפים לאוש סובו פירות יבשים, גזר ועוד,

אז כל אחד יכול להוסיף לפי טעמו

 


להפוך את הסיר על צלחת הגשה רחבה ולהגיש



ל ב ר י א ו ת

נכתב על ידי רינה'לה , 29/11/2011 16:23   בקטגוריות חמין לשבת  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של WogaRox ב-30/11/2011 20:07




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)