
הרבה מאכלים בוכרים התפרסמו ותפסו מקום של כבוד בבישול הישראלי,
אבל נדמה לי שהאוש-סובו לא מצליח לתפוס את המקום הראוי לו,
אצל סבתא רחל, חמותי ז"ל הבוכרית הגאה, אפשר היה למצוא את האוש-סובו
כמעט כל שבת וחלק מהכיף היה לנחש מה נפל לסבתא מהמדף היום ואיזה
טעם יצא לאוש-סובו שלה, האמת היא שזה לא שינה לאף אחת מעשרות הנכדים
של סבתא רחל, הסיר תמיד נשאר ריק.
אז בעצם מדובר על אורז עם רוטב עגבניות ובשר.
הבוכרים כדרכם של הבוכרים מבשלים אותו עם הרבה (אבל הרבה) שמן.
ואני שמחה לבשר שאולי זה יחשב בגידה במורשת אבל מצאתי פתרון איך להיפטר
מחלק מהשמן.
ממליצה לנסות ורק מצרפת אזהרה - הריח שעוטף את הבית בלילה משכר ממש.
מצרכים:
קילו בשר שריר או 4-5 פרוסות גדולות של אוסובוקו
עצמות
4 כוסות אורז
4 תפוחי האדמה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
5 עגבניות גדולות מגוררות גס
1 כף פפריקה מתוקה
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
בסיר רחב ועמוק לטגן את הבצל

להוסיף לסיר רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, ואת העגבניות המגוררות

במחבת לטגן את הבשר ולשמור בצד

להוסיף לסיר את האורז ולערבב

להוסיף מים רתוחים לסיר, מלח, פלפל שחור,
לפזר את הבשר המטוגן על האורז ואת חצאי
תפוחי האדמה


להוסיף את מיץ הלימון ,לכסות את הסיר בצלחת ובמכסה הסיר

להביא לרתיחה ולבשל חצי שעה על להבה נמוכה, לכסות עם מגבת גדולה
ולהעביר לפלטה לכל הלילה.
למחרת , נפטרים מחלק מהשמן

ידוע לי שהבוכרים מוסיפים לאוש סובו פירות יבשים, גזר ועוד,
אז כל אחד יכול להוסיף לפי טעמו

להפוך את הסיר על צלחת הגשה רחבה ולהגיש

ל ב ר י א ו ת