לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

12/2011

מרק צ'לוב


קראתי באיזה חוברת את המשפט

"העוני הוא עושר גדול"

ומיד  חשבתי על הילדות שלי ועל מרק הצ'לוב

מבית אמי, שידעה ללא ספק להאכיל משפחה

שלמה עם מעט בשר, קצת ירקות והרבה אהבה

שמהם יצאו לה התבשילים הכי טובים .

 

אמנם בימנו, תודה לאל לא חסר לנו כלום, הבשר

והירקות בשפע אבל המרק שלה נשאר בזיכרון

והוא עשיר וטעים מאין כמוהו.

 

מרק הצ'לוב הוא ארוחה מלאה אז כנהוג בעדה

 האפגנית, לכל סועד מגישים שתי צלחות בו זמנית,

אחת צלחת מרק סמיכה עשירה בבשר וחומוס

ועוד מגוון טעמים וצלחת שנייה של אורז לבן.

 

זוהי באמת ארוחה נהדרת, מזינה בריאה וטעימה,

הילדים ידרשו שתכינו שוב.

 

ב א ח ר י ו ת

 



 

מצרכים למרק:

בשר שריר או צלי כתף

עוף - שוקיים/כרעיים/ כנפיים

2 כוסות חומוס אחרי השרייה, וללא הקליפה הלבנה

2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

3-4 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה

2 חבילות כוסברה קצוצה

3 עלי סלרי קצוצים דק

1 כף רסק עגבניות

1 כפית כורכום

מלח ופלפל

 

מצרכים לקציצות:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 ביצה

1 בצל בינוני מגורר בפופיה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

פירורי לחם לפי הצורך

2 כפות שמן

מלח ופלפל

לערבב את כל המצרכים ולגלגל לכדורים קטנים.

 



הכנת המרק:

1.בסיר גדול, להרתיח את הבשר במים, אחרי הרתיחה להוציא את הקצף

הלבן שנוצר , לכסות ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי או עד חצי ריכוך.



2. בסיר נפרד - להרתיח את החומוס, להוציא את הקצף מלמעלה ולבשל.

אחרי 20 דקות בישול, לסנן  (לא לשטוף במים)



3. להוסיף את החומוס לסיר עם הבשר

4. להוסיף את העוף לסיר

5. להוסיף את הירקות

6. להביא את המרק לרתיחה

7. להוסיף את הקציצות

8. לתבל במלח, פלפל וכורכום

9. לבשל עוד שעה

 





בסיר נפרד נכין את תערובת העגבניות

1.לחמם 4 כפות שמן ולהוסיף את הרסק עגבניות ולערבב

2. להוסיף את העגבניות שריסקנו בפופייה

3. להוסיף 1 כוס מים

5. לתבל במעט מלח וכורכום

6. לבשל 5 דקות

 



בסוף שלב 9 של סיר המרק, נפזר את תערובת העגבניות בתוך המרק

עם הכוסברה והסלרי הקצוצים לערבב בעדינות שלא לשבור את הקציצות.

 

וזהו

 

עוד בישול אחרון של כחצי שעה של הכל יחד והמעדן מוכן.





 

    טיפים:

1. אני משרה 1 ק"ג חומוס מהסוג הגדול כל הלילה במים ומקלפת את

    הקליפה הלבנה ואז מחלקת לשקיות (2 כוסות בכל שקית) ולהקפאה.

    כך תמיד יש לי חומוס מוכן.

2. אפשר להכין את המרק רק עם בשר או רק עם עוף, וכמובן לא חייבים

    קציצות, העושר הזה בצלחת הוא אושר אמיתי אבל לא תמיד יש

    וגם קצת פחות זה טעים ביותר.

 

בהצלחה וברכה לכולכם ולכל האפגנים באשר הם.

  


 

ש ב ת  ש ל ו ם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/12/2011 20:52   בקטגוריות מרקים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מאיה ב-19/11/2015 02:10




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)