לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

12/2011

בצל במילוי בשר ואורז



 

 

אני נוסעת לבקר את חברתי הטובה אביבה בניו יורק

אנחנו חברות כבר מגיל ???

ובאמת כבר עברנו יחד המון

עכשיו לפנינו שמחת בת מצווה לנכדה.

 

בשבועיים הקרובים לא אכתוב לכם אבל אני משאירה

בידכם הנאמנות מתכון מיוחד במינו,

הבצל הממולא של אמי

המתיקות של הבצל עם המילוי העסיסי מרכיבים מאכל

אהוב שאם הוא היה עולה על שולחנה היה ברור לכל,

בלי שהיא תאמר מילה, שהנה זהו ערב מיוחד עבורה

ולפיכך עבור כולנו.

אז ערב הנסיעה המיוחדת שלי, אני משאירה לכם על

השולחן בצל ממולא, מעדן עולמי

 

שיהיה חג חנוכה שמח ומלא אור

 

 

 

מצרכים:

6 בצלים גדולים

 

למילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל בינוני מגורר בפופיה גסה

1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן ב-4 כפות שמן

1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס אורז - להשרות במים חצי שעה

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק

4 כפות שמן קנולה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

3 עגבניות מגוררות בפופייה הגסה

2 כוסות חומוס אחרי השרייה, וללא הקליפה הלבנה

מלח, פלפל שחור

 

הכנת הבצלים:

 

לקלוף את הבצלים ולחתוך עד אמצע הבצל

 



את הבצלים להכניס לתוך שקית ניילון  ולמיקרו לחמש שש דקות

ואז בקלי קלות מפרידים את העלים

 



מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את העלים





כך ממשיכים וממלאים את כל העלים



מכינים את הרוטב:

בסיר רחב לחמם את השמן ולטגן את הבצל, להוסיף את

רסק העגבניות, פפריקה ולערבב, להוסיף את העגבניות

המרוסקות לערבב, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.



לסדר שכבות של בצלים ממולאים וגרגרי חומוס,

להוסיף מים רותחים עד גובה הממולאים ולבשל

אש נמוכה שעתיים.

 



להגיש עם אורז לבן

 



 

ל ב ר י א ו ת

חג שמח

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 19/12/2011 21:42   בקטגוריות ממולאים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ניצה / חברה של נאווה ב-10/1/2012 23:59




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)