
אני נוסעת לבקר את חברתי הטובה אביבה בניו יורק
אנחנו חברות כבר מגיל ???
ובאמת כבר עברנו יחד המון
עכשיו לפנינו שמחת בת מצווה לנכדה.
בשבועיים הקרובים לא אכתוב לכם אבל אני משאירה
בידכם הנאמנות מתכון מיוחד במינו,
הבצל הממולא של אמי
המתיקות של הבצל עם המילוי העסיסי מרכיבים מאכל
אהוב שאם הוא היה עולה על שולחנה היה ברור לכל,
בלי שהיא תאמר מילה, שהנה זהו ערב מיוחד עבורה
ולפיכך עבור כולנו.
אז ערב הנסיעה המיוחדת שלי, אני משאירה לכם על
השולחן בצל ממולא, מעדן עולמי
שיהיה חג חנוכה שמח ומלא אור
מצרכים:
6 בצלים גדולים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני מגורר בפופיה גסה
1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן ב-4 כפות שמן
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס אורז - להשרות במים חצי שעה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
4 כפות שמן קנולה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
3 עגבניות מגוררות בפופייה הגסה
2 כוסות חומוס אחרי השרייה, וללא הקליפה הלבנה
מלח, פלפל שחור
הכנת הבצלים:
לקלוף את הבצלים ולחתוך עד אמצע הבצל

את הבצלים להכניס לתוך שקית ניילון ולמיקרו לחמש שש דקות
ואז בקלי קלות מפרידים את העלים

מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את העלים

כך ממשיכים וממלאים את כל העלים

מכינים את הרוטב:
בסיר רחב לחמם את השמן ולטגן את הבצל, להוסיף את
רסק העגבניות, פפריקה ולערבב, להוסיף את העגבניות
המרוסקות לערבב, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

לסדר שכבות של בצלים ממולאים וגרגרי חומוס,
להוסיף מים רותחים עד גובה הממולאים ולבשל
אש נמוכה שעתיים.

להגיש עם אורז לבן

ל ב ר י א ו ת
חג שמח