בין שתי שכבות של חצילים מטוגנים, בשר טחון עם בצל, עגבניות
ושום בטעם פיקנטי.

מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
4 כפות שמן קנולה
4 חצילים קלופים ופרוסים לאורך בעובי 1/2 ס"מ
2 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
פלפל שחור
מלח
ההכנה:
להמליח את החצילים הפרוסים, להניח בתבנית מכוסה
בניילון נצמד 3 - 4 שעות.
להעביר את החצילים למסננת, לשטוף את החצילים.
להניח את פרוסות החצילים ביו 2 מגבות ולייבש היטב.
לטגן את החצילים בשמן קנולה ,להניח על נייר סופג .


לטגן את הבצל הקצוץ ב- 4 כפות שמן, להוסיף את הבשר הטחון,
לפורר היטב את הבשר, לערבב עד שהבשר משנה את צבעו, להוסיף
שום, מלח, פלפל שחור, רסק עגבניות, פפריקה. לערבב.
להוסיף את קוביות העגבניות לערבב לתקן תיבול ולבשל 10 דקות,
לערבב מידי פעם. לסגור את האש.
להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה, לערבב.
לרפד תבנית בחצי מכמות החצילים המטוגנים, מעל להניח את הבשר
הטחון המבושל.
מעל שוב שכבת חצילים.


רוטב בשמל:
2 כפות מרגרינה
2 כפות קמח
1 כוס מים
2 ביצים טרופות
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
בסיר קטן להמיס את המרגרינה, להוסיף 2 כפות קמח לערבב ומיד
להוסיף כוס מים, לערבב שלא יווצרו גושים.
להוריד את הסיר מהלהבה, להוסיף לביצים 2 כפות מהרוטב החם
לערבב להחזיר לסיר ולערבב היטב.
לתבל במלח ופלפל.
עם כף למרוח את הרוטב מעל שכבת החצילים.
לאפות בתנור חם 180 מעלות בערך 40 דקות.


אפשרות שניה:
מוסקה אישית חגיגית.
מכינים את החצילים והמילוי כמו במתכון הקודם.
ההרכבה:
בקצה פרוסת החציל מניחים כף גדושה מתערובת הבשר,
ומגלגלים.
כך לגלגל את כל פרוסות החצילים עם הבשר.
להניח בתבנית ומעל החצילים את הרוטב.
לאפות בתנור חם 180 מעלות בערך חצי שעה.

ב ה צ ל ח ה