לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   




הוסף מסר

2/2012

לקראת חג האילנות


 

לקראת טו' בשבט שני מתכונים של קרין גורן

המתכונים של קרין קלים להכנה, טעימים,

והתוצאה תמיד מוצלחת.

 

ממליצה בחום על הספרים של קרין "סודות מתוקים"

 

אנרג'י בר

 



מצרכים:

3 כוסות שיבולת שועל - 300 גרם

150 גרם חמאה

3/4 כוס דבש - 240 ג'

1/4 כוס  סירופ מייפל 80 ג'

3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה - 180 ג'

2    כפיות קינמון

1    כפית שטוחה מלח

1/2 כוס קוקוס - 50 ג'

1/4 כוס שומשום 40 ג'

1    כוס שקדים שלמים קלויים - 100 ג'

1    כוס אגוזי לוז שלמים קלויים - 100 ג'

200 ג' משמש יבש קצוץ גס

200 ג' שזיף יבש ללא גרעין קצוץ גס 



ההכנה:

מחממים תנור  150 מעלות

מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקולים כ- 40 דקות

תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מזהיבה ומתייבשת ושהיא קריספית.



מכינים תבנית בגודל 27/33 מרופדת בנייר אפיה,

 

בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, מייפל, סוכר חום, קינמון ומלח,

מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, שקדים,

פירות יבשים ואת שיבולת השועל,

מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת.

 



יוצקים מיד את התערובת לתבנית, מהדקים בעזרת כף.

מכסים בנייר אפיה ומהדקים היטב.



מצננים , ומעבירים למקרר לכמה שעות מכוסה בניילון נצמד.

 

מחלצים מהתבנית מקלפים את נייר האפיה ועל קרש חיתוך חותכים

לקוביות.

שומרים בכלי אטום במקרר.

 





ב ה צ ל ח ה

 

פצפוצי חלבה

 



מצרכים:

11/4 כוסות שומשום קלוי - 200 ג'

100  גרם חמאה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

1    כף אבקת נס קפה

1/2 כוס טחינה גולמית

100 גרם חלבה מפוררת

5     כוסות פצפוצי אורז

 



 

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

50   גרם חמאה חתוחה לקוביות

 

ההכנה:

בסיר גדול להביא לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה, טחינה.

מסירים מהאש ומוסיפים פצפוצי אורז, חלבה, שומשום, מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית בגודל 20/27 מרופדת בנייר אפיה, מכסים בנייר אפיה

נוסף ומהדקים בידיים.

 



מצננים .

 

ציפוי:

ממיסים 200 גרם שוקולד לבן מוסיפים 50 ג' חמאה ומערבבים.

מורחים מעל העוגה, ובעזרת מזלג יוצרים פסים .

 



חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום במקרר.

 





ב ה צ ל ח ה

 

חג שמח

 



 

  



 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 1/2/2012 19:06   בקטגוריות עוגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)