
ההכנה:
מחממים תנור 150 מעלות
מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקולים כ- 40 דקות
תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מזהיבה ומתייבשת ושהיא קריספית.

מכינים תבנית בגודל 27/33 מרופדת בנייר אפיה,
בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, מייפל, סוכר חום, קינמון ומלח,
מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, שקדים,
פירות יבשים ואת שיבולת השועל,
מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת.

יוצקים מיד את התערובת לתבנית, מהדקים בעזרת כף.
מכסים בנייר אפיה ומהדקים היטב.

מצננים , ומעבירים למקרר לכמה שעות מכוסה בניילון נצמד.
מחלצים מהתבנית מקלפים את נייר האפיה ועל קרש חיתוך חותכים
לקוביות.
שומרים בכלי אטום במקרר.

ב ה צ ל ח ה
פצפוצי חלבה

מצרכים:
11/4 כוסות שומשום קלוי - 200 ג'
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1 כף אבקת נס קפה
1/2 כוס טחינה גולמית
100 גרם חלבה מפוררת
5 כוסות פצפוצי אורז

לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה חתוחה לקוביות
ההכנה:
בסיר גדול להביא לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה, טחינה.
מסירים מהאש ומוסיפים פצפוצי אורז, חלבה, שומשום, מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית בגודל 20/27 מרופדת בנייר אפיה, מכסים בנייר אפיה
נוסף ומהדקים בידיים.

מצננים .
ציפוי:
ממיסים 200 גרם שוקולד לבן מוסיפים 50 ג' חמאה ומערבבים.
מורחים מעל העוגה, ובעזרת מזלג יוצרים פסים .

חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום במקרר.

ב ה צ ל ח ה
חג שמח