
בצק עלים במילוי פטריות, אפשר להגיש כמנה ראשונה
או כארוחה בתוספת סלט ירוק.
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים דק,
3 חבילות פיטריות שמפניון {אפשר לערבב כמה סוגי פטריות}לחתוך לקוביות
2 כפות אבקת מרק פטריות
3 ביצים
מלח
פלפל
1 כפית כורכום
חצי ק"ג בצק עלים
4 כפות שמן קנולה
שומשום
ביצה טרופה למריחה על השתרודלים

ההכנה:
לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל

להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות, להוסיף 2 כפות
אבקת מרק פטריות, מעט מלח, פלפל שחור וכפית כורכום ,לערבב.
בקערה קטנה לטרוף את הביצים , לפזר את הביצים הטרופות על
הפיטריות, לערבב ולבשל עוד 2-3 דקות.

את בצק העלים לרדד קלות,
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים (המצרכים הנ"ל ל-2 שתרודלים)
להניח חצי מכמות המילוי בקצה הבצק ולגלגל פעמיים.

להניח את השתרודלים בתבנית התנור על נייר אפיה, למרוח ביצה ושושמום
לאפות בתנור מחומם 180 מעלות 40 דקות.

עצה:
1. אני מכינה מילוי גם מבשר טחון {המתכון למילוי פורסם במתכון "בורקס
בשר מבצק מלווח"} ומכינה גם שתרודלים מבשר טחון לאלא שלא אוהבים
פטריות.
2. אפשר את מילוי הפטריות למלא בבצק של המלווח.

ב ת א ב ו ן והצלחה
