
התארחנו אצל חברתי הטובה פנינה לארוחה צהריים
רק בנות, השולחן ערוך לתפארת, והאוכל כמו שרומניה
כמו פנינה יודעת לארח ולבשל.
לא נדבר על התוצאה , רוצו לנסות ממש שווה.
קדרת עוף
מצרכים:
10 מנות עוף אפשר שוקיים/כרעיים/כנפיים
3 חצילים חתוכים לקוביות 2X2
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 2X2
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
2 כוסות אורז
1 בצל גדול מטוגן
2 כפיות שום כתוש
1 כפית פלפל צומה (ניתן לקנות מוכן)
מלח
פלפל שחור טחון טרי

ההכנה:
1. לבשל 2 כוסות אורז
2. להמליח את קוביות החצילים, אחרי שעה לשטוף את החצילים להעביר
למגבת ולספוג את הנוזלים.
3. לטגן את קוביות החצילים, להניח על נייר סופג

4. להמליח את קוביות תפוחי האדמה לטגן , להניח על נייר סופג


5. בסיר רחב לטגן את העוף היטב, להוסיף בצל מטוגן, פלפל צומה,
מעט מלח, פלפל שחור טחון טרי, כוס וחצי מים רותחים(העוף מתבשל
במעט מים) לערבב ולבשל על אש נמוכה 45 דקות עד שהעוף התבשל.
להוסיף את השום הכתוש לערבב עם העוף לבשל עוד 5 דקות.

6. להוציא את העוף מהסיר לקערה ולהניח בצד
על תחתית הסיר {הנוזלים שנשארו בסיר בגובה 1 ס"מ בערך}
לפזר את החומוס המבושל, החצילים המטוגנים, ותפוחי האדמה
המטוגנים

7. להניח על התערובת הנ"ל את העוף

8. על העוף לפזר ולהדק היטב את האורז המבושל

לכסות עם מכסה אטום היטב ולבשל על להבה נמוכה שעה וחצי.
להפוך על צלחת הגשה

אפשר להכין מראש:
1. לבשל את העוף
2. לטגן את החצילים ותפוחי האדמה
3. לבשל את החומוס
את המנה להרכיב ביום הארוחה ולבשל עוד שעה וחצי.
ב ה צ ל ח ה