לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

3/2012

קדרת עוף


 



 

התארחנו אצל חברתי הטובה פנינה לארוחה צהריים

רק בנות, השולחן ערוך לתפארת, והאוכל כמו שרומניה

כמו פנינה יודעת לארח ולבשל.

לא נדבר על התוצאה , רוצו לנסות ממש שווה.

 

קדרת עוף

 

מצרכים:

10 מנות עוף אפשר שוקיים/כרעיים/כנפיים

3   חצילים חתוכים לקוביות 2X2

3   תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 2X2

2   כוסות גרגרי חומוס מבושלים

2   כוסות אורז

1   בצל גדול מטוגן

2   כפיות שום כתוש

1  כפית פלפל צומה (ניתן לקנות מוכן)

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 



ההכנה:

1. לבשל 2 כוסות אורז

2. להמליח את קוביות החצילים, אחרי שעה לשטוף את החצילים להעביר

    למגבת ולספוג את הנוזלים.

3. לטגן את קוביות החצילים, להניח על נייר סופג



4. להמליח את קוביות תפוחי האדמה לטגן , להניח על נייר סופג

 





5. בסיר רחב לטגן את העוף היטב, להוסיף בצל מטוגן, פלפל צומה,

    מעט מלח, פלפל שחור טחון טרי, כוס וחצי מים רותחים(העוף מתבשל

    במעט מים)  לערבב ולבשל על אש נמוכה 45 דקות עד שהעוף התבשל.

    להוסיף את השום הכתוש לערבב עם העוף לבשל עוד 5 דקות.

 



6. להוציא את העוף מהסיר לקערה ולהניח בצד

    על תחתית הסיר {הנוזלים שנשארו בסיר בגובה 1 ס"מ בערך}

    לפזר את החומוס המבושל, החצילים המטוגנים, ותפוחי האדמה

    המטוגנים

 



7. להניח על התערובת הנ"ל את העוף

 



8. על העוף לפזר ולהדק היטב את האורז המבושל

 



לכסות עם מכסה אטום היטב ולבשל על להבה נמוכה שעה וחצי.

להפוך על צלחת הגשה

 



אפשר להכין מראש:

1. לבשל את העוף

2. לטגן את החצילים ותפוחי האדמה

3. לבשל את החומוס

את המנה להרכיב ביום הארוחה ולבשל עוד שעה וחצי.

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון 

 

 

   




נכתב על ידי רינה'לה , 13/3/2012 13:45   בקטגוריות בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של סמדי ב-7/4/2014 15:12




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)