לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

3/2012

כבד קצוץ


הכבד הקצוץ הוא אחד ממאכלי האוכל היהודי.

לפניכם המתכון שמוגש בצלחת מרכזית,

וכמנה אישית, לבחירתם.

 

 



מצרכים:

חצי ק"ג כבדי עוף טריים

3 בצלים גדולים קצוצים גס

6 ביצים קשות

4 כפות שמן קנולה

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

 



ההכנה:

את הכבדים לחתוך לחצאים.

לבשל את הבצים.

לטגן את הבצלים עד שנעשו שקופים, להוסיף כפית סוכר, לערבב

ולהמשיך לטגן עוד דקה.

להוסיף את הכבדים לערבב עם הבצל להוסיף תבלינים ולערבב שוב,

להמשיך לטגן עוד כמה דקות לטעום ולתקן תיבול, לשים לב לא לייבש

את הכבדים, לסגור ולקרר.

 



לטחון במכונת הבשר את תערובת הכבדים עם הביצים הקשות.

 

לשמן את התבנית או טבעת הגי'ל להדק את התערובת היטב לתחתית

ליישר, לכסות ולהכניס למקרר עד להגשה.

להפוך לצלחת הגשה לקשט ולהגיש.

 



 

מ נ ה  א י ש י ת :



מכינים תחתיות למנות האישיות:

2 תפוחי בגודל בינוני מגוררים בפופיה הדקה

1 בצל גדול מגורר בפופיה הגסה

2 ביצים

חצי כוס קמח מצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

שמן לטיגון

 

ההכנה:

מערבבים את כל המצרכים(מלבד השמן), טועמים ומתקנים תיבול.

לחמם שמן לטיגון, עם הידיים משטחים ללביבות דקות ומטגנים.

 



מעבירים את הכבד הקצוף לתוך שק זילוף עם פיה משוננת.

מניחים בצלחת לביבה ומזלפים מעליה את הכבד.

 




 



 

לקשט ולהגיש.

 

ב ת א ב ו ן  מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 31/3/2012 18:41   בקטגוריות חגים, בשר ועוף  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נ*גה ב-5/4/2012 17:21




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)