לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

7/2012

עוגת שכבות שוקולד


 

את העוגה הכנתי לכבוד יום הולדתה של בתי גליה,

התגובות היו נלהבות,

חברתי אביבה שהגיעה מניו יורק אומרת "אני לא אוהבת

שוקולד אבל זאת העוגה שמעלה אותי לשחקים בטעמה"

 



מצרכים לתחתית:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

רבע כוס קמח תפוחי אדמה

חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים גס

תבנית עגולה 26

 

ההכנה:

לשמן את התבנית עם חמאה מומסת,

ממיסים את השוקולד והחמאה לערבב ולהניח בצד.

מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר, לקצף

יציב.

מקציפים את החלמונים עם חצי הנותר של הסוכר לקצף

בהיר, להוסיף קמח ושקדים, לערבב.

להוסיף את השוקולד המומס לקצף החלמונים, לערבב בעדינות,

לערבב עם קצף החלבונים.

יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת בחמאה מוממסת ואופים

בתנור שחומם מראש 160 מעלות בערך 25 דקות או עד שהקיסם

יוצא עם פירורים לחים.

מוצרים מהתנור ומצננים.

מצרכים לקרם:

400 גרם שוקולד מריר

2 מיכלים שמנת מתוקה

3 כפות מים רותחים

1 כף נס קפה

 

ההכנה:

בסיר ממיסים את הנס קפה במים החמים , מוסיפים את השמנת המתוקה

ומביאים לסף רתיחה להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד נמס.

לכסות בניילון נצמד  ומקררים 5-6 שעות או לכל הלילה.

להקציף את הקרם במשך 2-3 דקות ולמרוח על העוגה.

 



מצרכים לציפוי:

350 גרם שוקולד מריר

אחד וחצי מיכלים של שמנת מתוקה

1 כף גלוקוז

1 כפית נס קפה

 

ההכנה:

בסיר קטן על להבה נמוכה להמיס את כל המצרכים תוך כדי ערבוב,

להסיר מהאש לצנן מעט, למרוח על העוגה.

 



אפשר לקשט עם שוקולד לבן

 



 

ר ק  ב ש מ ח ו ת  קול סבבי קריצה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 26/7/2012 19:39   בקטגוריות מתכונים לפסח, עוגות חגיגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)