את העוגה הכנתי לכבוד יום הולדתה של בתי גליה,
התגובות היו נלהבות,
חברתי אביבה שהגיעה מניו יורק אומרת "אני לא אוהבת
שוקולד אבל זאת העוגה שמעלה אותי לשחקים בטעמה"

מצרכים לתחתית:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
רבע כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים גס
תבנית עגולה 26
ההכנה:
לשמן את התבנית עם חמאה מומסת,
ממיסים את השוקולד והחמאה לערבב ולהניח בצד.
מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר, לקצף
יציב.
מקציפים את החלמונים עם חצי הנותר של הסוכר לקצף
בהיר, להוסיף קמח ושקדים, לערבב.
להוסיף את השוקולד המומס לקצף החלמונים, לערבב בעדינות,
לערבב עם קצף החלבונים.
יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת בחמאה מוממסת ואופים
בתנור שחומם מראש 160 מעלות בערך 25 דקות או עד שהקיסם
יוצא עם פירורים לחים.
מוצרים מהתנור ומצננים.

מצרכים לקרם:
400 גרם שוקולד מריר
2 מיכלים שמנת מתוקה
3 כפות מים רותחים
1 כף נס קפה
ההכנה:
בסיר ממיסים את הנס קפה במים החמים , מוסיפים את השמנת המתוקה
ומביאים לסף רתיחה להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד נמס.
לכסות בניילון נצמד ומקררים 5-6 שעות או לכל הלילה.
להקציף את הקרם במשך 2-3 דקות ולמרוח על העוגה.

מצרכים לציפוי:
350 גרם שוקולד מריר
אחד וחצי מיכלים של שמנת מתוקה
1 כף גלוקוז
1 כפית נס קפה
ההכנה:
בסיר קטן על להבה נמוכה להמיס את כל המצרכים תוך כדי ערבוב,
להסיר מהאש לצנן מעט, למרוח על העוגה.

אפשר לקשט עם שוקולד לבן

ר ק ב ש מ ח ו ת
